Nevinné lži

Nevinné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74691/bmid_nevinne-lzi-G0I-74691.jpg 4 66 19

Karolína hraje virtuózně na mandolínu, hovoří šesti jazyky a dokáže z hlavy vypočítat odmocninu ze sedmi set čtyřiaosmdesáti. Naprosto ji však ničí, když se musí utkat se svým bývalým přítelem o obrovské dědictví. Pochopitelně -- vždyť jí ještě není ani třicet let a právě ovdověla. A to může vyvést z míry i „zázračné dítě“. Naštěstí není Karolína ve svých nejčernějších dnech sama; stojí při ní vybraná společnost, mimo jiné i „nejhorší“ psychoterapeutka na světě, jistý lékárník, její starostlivá rodina – a vycpaný foxteriér jménem „Číslo dvě stě třiačtyřicet“. Ti všichni jí pomáhají začít znovu žít.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

In Wahrheit wird viel mehr gelogen , 2009


více info...

Přidat komentář

janadibelkova
07.08.2021 3 z 5

Autorku mám ráda, čtu od ní vše, ale tady jsem se dlouho začítala, příběh nezaujal a bohužel jediné kladné je, že Kerstin znám a její čtivý styl mě prostě baví...

Florindela
21.07.2020 5 z 5

Knihu mi v knihovně vypůjčil manžel... a trefil se mi do vkusu. Dala jsem ji na dva zátahy. Jak píší čtenářky níže, mohl být konec delší a příběh se ještě trochu vyvinout. Ale i tak jsem spokojená.


Marla
23.01.2020 5 z 5

Roztomilá, úsměvná a trochu dojímavá jednohubka na nedělní odpoledne. Pobavila jsem se a víc člověk od takovýchto jednohubek nečeká.

NymphMaeve
24.11.2018 4 z 5

Nadsázková a humorná oddychovka od mé oblíbené autorky. Příběh Karolíny, která čelí svým bubakům z minulosti a dává dohromady svou psychiku, její zážitky i události jsou popsané z jejího pohledu velmi inteligentní mladé ženy, které ale sarkasmus ani nadhled není cizí. Tím mi kniha sedla, máme toho s Karolínou mnoho společného a já se s ní ztotožnila a fandila jí. Další kniha od Kerstin Gier, která mě potěšila a nezklamala.

Aracely
08.09.2017 5 z 5

Velmi, ale opravdu velmi nevšední kniha.
Pamatuji si, že jsem ji četla před cca pěti lety a tehdy se mi vůbec nelíbila, ani jsem ji nechápala, no a nyní? Považuji ji za pěknou knihu, asi jsem do ní musela trochu dospět.
Hlavní hrdinka byla prostě svá, chvílemi cynická, chvílemi bláznivá, ale nešlo si ji neoblíbit :-).
Musím souhlasit s komentářem Samiry, je Velká škoda toho konce...
Ráda bych si přečetla pokračování, pokud nějaké někdy bude...
A těším se na další kousek od této sympatické autorky :-).

Samira
31.08.2017 4 z 5

Chytrá, zvláštní a dosti ztřeštěná romantika, která zpříjemní jeden večer.
Ač se mi od autorky z románů pro dospělé líbila více Mafie žen, Nevinné lži řadím hned za ně. Za mne mohly být ještě trošku delší, závěr byl zbytečně zrychlený, ale celkově hodnotím kladně.
Karolína byla velkou individualitou, stejně jako její lásky.
Bavila jsem se, stojí za to!

MíšaS.
30.04.2017 3 z 5

Pěkné, čtivé, nenáročné.

niika
10.04.2017 3 z 5

Hodnotila bych mezi 3 až 4 hvězdičky, na 4 to ale nebylo. Dobře a zábavně strávený čas, určitě bych knihu všem doporučila. Četla se moc dobře. Pro mě je ten příběh z kategorie, že zabaví, ale nijak se člověka nedotkne, takže nebudu mít potřebu se ke knize vracet. Ovšem to hodnocení knihy je veskrze kladné.

IVANA0123
03.04.2017 4 z 5

Taková holčičí oddechovka, která se ale dobře čte a je bez zbytečného balastu, což jsem ocenila. Knížce bych dala tři body, ale líbilo se mi propojení kapitol a citátů na jejich začátku, tak nakonec dávám čtyři.
(4/17)

cukrovka
09.11.2016 4 z 5

Velmi čtivá knížka plná vtipu. I když je příběh o smutných událostech, vyprávění je vtipné a rychle ubíhá.

Eleanor-ka
20.10.2016 4 z 5

Kniha mi přišla zvláštní. Čtivá byla od začátku, to jest pravda. Ale styl psaní, tedy ty změny mezi minulostí a současností patrně jenom trochu mě trošku mátly. Dějová linie mi příjde taky velmi zvláštní. Ale v dobrém slova smyslu. Přišlo mi však dost přitažené za vlasy vztah, který se tak bleskurychle udál mezi Karolínou a Karlem. Není přece možné a pravděpodobné, že se něco takového ve skutečnosti stane. Jistě, to že skončím v posteli s otcem svého kluka je dosti reálné, ale způsob mě jaksi nutil se nad tím pozastavit. Nicméně hodnotím kladně.

SBH
27.06.2016 5 z 5

Autorka nezklamala, bavila jsem se od začátku do konce. Odvolávám klišé, že Němci nemají smysl pro humor. Nad příhodou, kdy sestra lepí mladšímu sourozenci věneček na hlavu izolepou, aby mimino vypadalo hezčí, jsem plakala (smíchy). Opravdu citlivě zpracované velmi smutné téma je pro Gierovou obvyklou výzvou (viz Každé řešení má svůj problém), kterou zvládá s noblesou. Dokonce čtenáři dopřeje i optimistický závěr - juch! Postavy jsou barvitě vykreslené, flashbacky přehledné a posouvají děj kupředu. Klišé o nerovném manželství uzavřeném ze zlatokopeckých důvodů je zde vyvráceno, vlastně spousta stereotypů v příběhu neplatí. Další plus.
Proboha, kdo knihu zařadil (bezpochyby v těžké opilosti) mezi sci-fi a fantasy?

Daenerys
31.01.2016 5 z 5

Skvělé, svěží, neotřelé. Bavila jsem se!

Antoaneta
07.05.2015 4 z 5

Pěkné milé oddechové čtení, a ač je to v podstatě smutné téma, kniha dokáže vyloudit úsměv na čtenářově tváři a zároveň donutí k zamyšlení.Určitě stojí za přečtení.

marketsim
22.05.2014 4 z 5

Smutný příběh při kterém jste nuceni se i smát. Jen jsem čekala na zajímavější konec.

Milla
17.11.2013 5 z 5

Bezva knížka, sice se smutným tématem, ale mile napsaná. Jen ke konci příběh hrozně rychle skončil a mně bylo líto, že knížka nepokračuje dál...

HDosoudilová
23.09.2013 4 z 5

Ač má tato kniha smutný příběh, v celku je ale velmi humorná:-) Opět se mi četla skvěle, taková příjemná oddechovka ale s příběhem :-)

Sidonie.j
20.08.2013

Zezačátku dost smutný příběh...myslím, že by si určitě zasloužil pokračování

zapina
04.06.2013 5 z 5

Úžasný čtení pro ženy.. skvělá oddychovka, při které se člověk i zasměje :) doporučuju