Neviditelný Vítek

Neviditelný Vítek https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439190/bmid_neviditelny-vitek-5Gh-439190.png 4 12 4

Vítek má rád počítání. Na čísla je totiž vždycky spoleh. Každý matematický problém má své řešení. Jenže stěhování, nová škola a noví kamarádi – to je něco úplně jiného! A tak se stane, že se Vítek při představování před třídou zakoktá. Ostatní mu začnou říkat přezdívkou: Výr. A kdo by si chtěl hrát s výrem?! Nikdo. Ve třídě to začne zavánět šikanou. Vítek je smutný, stále zamlklejší a připadá mu, jako by byl pro všechny neviditelný. Dokud se neobjeví sympatická Víťa... celý text

Přidat komentář

Bonda
09.03.2024 5 z 5

Skvělé pro děti pro uvědomění základních vztahových věcí ve školní třídě. Šestiletá dcera o ději přemýšlela, padlo hodně otázek. Já si knížku zamilovala na první přečtení a už jí mám připravenou jako dárek do budoucí školy, až přijde čas. Aby se mohl děj rozvinout, učitelka v příběhu hrála pasivní úlohu, tak snad to tak nebývá i v realitě. Výraznou postavou je holčička, která se odvážně zastane šikanovaného kamaráda. Jedna z mnoha hrdinek svého typu. Malá rytířka.

broskev28
26.09.2021 4 z 5

Nejsem dítko, ale jsem mile překvapená. Mně se knížka líbí a hlavně mi připadá velmi užitečná, protože při každodenní práci ve školním prostředí vidím, jak rychle a jak často se právě jinakost kohokoli stává důvodem posměchu.
Jediné, co mi nesedlo, byl liknavý a nedůsledný postoj paní učitelky, jejíž roli zastala právě šikovná žákyně; tohle mi nepřipadalo příliš reálné, ale proč ne. Každopádně bych tuhle knihu doporučila ke společné třídní četbě právě ve třídě, kde hrozí nebo už se dokonce objevil podobný problém. A právě tam je možné využít i skvělý plakátek nazvaný Naše úmluva, který je součástí knihy.


stepanka8415
16.02.2021 5 z 5

Četla jsem knihu v originále a je skvělá. Je dobře, že se někdo pustil do zpracování tématu šikany pro děti. Přináší důležité poselství, že jinakost není důvodem k ubližování a že velkou sílu má přátelství, odvaha a naše postoje.

martinkaLLL
03.04.2020 1 z 5

Kniha se mně ani synovi nelíbila. Hlavní hrdina, který pořád počítá je nudný. A nebyli jsme připravený na to, že je to kniha o šikaně, nečetli bychom ji.

Štítky knihy

šikana pro děti od 7 let koktavost

Autorovy další knížky

Astrid Frank
německá, 1966
2007  81%Černý mustang
2022  96%Ztracení koně Smaragdového ostrova
2019  80%Neviditelný Vítek

Kniha Neviditelný Vítek je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x