Nepohledný princ

Nepohledný princ https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60661/bmid_nepohledny-princ-K0X-60661.jpg 4 88 17

Karolína má plné právo cítit se podvedená. Když se jí s vynaložením značného úsilí podařilo zachránit prince zakletého v žábu, zjistila, že není ani pohledný, natož krásný. A bohatství také neoplývá. Tak to být nemělo a někdo za to zaplatí – například Emílie, jediná dcera a dědička čarodějnice, která to všechno spískala a pak si klidně umřela. A jako by situace nebyla už tak dost složitá, ještě ji zkomplikuje Rapunzela (to je ta s nemožně nádhernými vlasy), kterou princ zachrání z čarodějnické věže a Rumplestilskin, skřet slibující počestným pannám, že je naučí spřádat zlato a přitom jim dělá nemravné návrhy.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Unhandsome Prince , 1999


více info...

Přidat komentář

Gabetka
09.05.2022 3 z 5

Kniha se vymyká běžným žánrům, je to směsice několika pohádek, ovšem v podání pro dospělé. Spousta věcí se mi líbila, většinou jsem se culila nebo uchechtávala, ale bylo tam bohužel i dost hluchých míst. Jde o oddechovou jednohubku, ve které hrají hlavní roli zadlužené království, kouzelný meč, kolovrátek a velmi dobře opečovávané vlasy. Princ Hal byl sympaťák, ale podle popisu jsem si jeho hlavu představovala jako bramboru. Karolínin plán na záchranu prince zakletého v žábu, včetně precizního zpracování, mě fakt dostal.

anonymní.Ilja
28.12.2021 5 z 5

TUHLE KNIHU MILUJI! Našel jsem ji jednou u své sestry v knihovně a přečetl. A bylo to (spoiler) asi první větší setkání se sexem v literatuře (a to je nezapomenutelný zážitek).

Ale ne! Kniha vypráví pohádku, která nehraje podle pravidel pohádek. Je vtipná, kreativní a plná kousavých narážek na všechny skutečné a skutečně hloupé pohádky. Dokonalý lektvar, který vás bude u srdce hřát i po letech.

Tuhle knihu potřebuji mít doma!


Chytuš
13.04.2019 4 z 5

Milá, pohodová a vtipná pohádka, nikoli však pro děti. Při čtení mě neopouštěl maličko přitroublý veselý výraz a párkrát jsem se dokonce smála nahlas. Už jen kvůli tomu velká spokojenost, určitě si nenechám ujít nějakou další autorovu pohádku....

"Cože!? Někdo navrhl, aby se táta vzdal trůnu?"
"No jo," odpověděl princ Jeff. "Hádám, že jsi o tom ještě neslyšel. Snažíme se to držet v rodině a ve sněmovně. Vypadá to, že sněmovna prošla vlastní záznamy nějakých deset nebo dvanáct let zpátky. A nanesla otázku - jako to nazvala - nepřiměřeného použití finančních prostředků."
"Jak krásné je být králem. Předpokládám, že v případě kohokoliv jiného by to nazvali zpronevěrou." (str. 87)

Okamžik pravdy se neúprosně blížil a ona náhle zjistila, že je sice snadné kritizovat chlapce pro to, jak vypadá, a ještě snadnější je pomlouvat ho před svou kamarádkou, ale říct matce, že její syn pro ni není dost dobrý, je něco úplně jiného. Zvlášť když ta matka je shodou okolností zároveň královna. (str. 94)

"Nemůžu uvěřit, co všechno na sebe zdejší ženy navlečou," řekla Karolína. "Jen se podívej na ty živůtky."
"Souhlasím. Je to tak nevkusné."
"Proč se vůbec oblékají, když to stejně všechno ukazují?"
"Myslím, že přitahovat na sebe pozornost tímto způsobem jen svědčí o nedostatku sebevědomí."
Chvíli ženy pozorovaly mlčky.
"Samozřejmě si musíme opatřit něco podobného."
"Je to móda. Nemáme na výběr." (str. 168)

bobo7592
16.11.2018 4 z 5

Oddechovka s odkazy na klasické pohádky. Příjemné nenáročné čtení před spaním. :-)

krista
11.11.2018 4 z 5

Kdo má rád ironické a trochu satirické vyprávění - které má dobrý konec - tak mohu jen doporučit

Martin_Eli
01.07.2018 3 z 5

Oddechovka, ke konci příběh zrychlí, aby to vše stihlo dobře zapadnout. Alespoň tentokrát příběh nemá hluchá místa. Moc mi do příběhu nezapadal pogrom na Židy, ale autor to tak zvolil, tak se nedá nic dělat:)

nani_nka
05.10.2017 4 z 5

Prednosťou tejto knihy je, že sa naozaj veľmi ľahko číta. Ide tu o spojenie viacerých rozprávkových príbehov ako je žabí princ, rapunzel alebo zlatý kolovrátok, ktoré sú vtipne poprekrúcané a vzájomne sa zaujímavo dopĺňajú. A hoci sa Karolíne princ Hall, ktorého bozkom premenila zo žaby, nepáčil, tak ja som si ho veľmi obľúbila. Jediné čo by som vytkla je, že som sa miestami strácala v dialógoch a nevedela som kto čo hovorí. Ale možno to bolo len mojou nepozornosťou :)

Sidonie
28.07.2017 3 z 5

Tak tohle bylo bohužel o něco slabší než Osud horší než draci.
Pravda, četlo se to samo a docela se mi líbilo, jak se to na konci celé propojilo, ale bylo to trochu málo. Přišlo mi to trochu nedoladěné.

Celé to bylo vlastně založené na romantice stejně jako OHND. Jenže to tu mezi postavami tolik nefungovalo, nebylo to tak chytré a vtipné, a pointa mi taky nepřišla úplně nejlepší. Například to s tím kouzelným mečem mi přišlo nějaké nedomyšlené.

Prvotní nápad "Co dělat, když políbíte žabáka, on se promění v prince, jenže vám se nelíbí," se mi moc líbil, ale to k dokonalosti nestačí.
Myslím, že to mohlo být lepší. Samotnou mě často při čtení napadalo, jak by to mohlo být, co by se mohlo stát, jak by se to ještě mohlo zamotat. A ono nic.

Akce se objevila na posledních pár stránkách a nebýt chvilkového strachu o Hala, tak to prostě jen tak vyšumělo.

Ve Zlém princi jsou asi jen dvě kraťoučké "romantické" scény, ale fungují lépe než celá tahle kniha.

Humor byl vystavěn především na holkách a jejich problémech (neustálé nudění hovory o vlasech, zkoušení si šatů tak dlouho, dokud nějaké nesednou... móda, kluci, šminky atd.). Jako občas to mohlo pobavit, asi hlavně kluky, ale přišlo mi to trochu ploché.
Nechci ale říct, že bych se u toho nikdy neusmála, to ne. Někdy šly ty narážky kolem mě a já si jen říkala "hmm, hele, vtip", ale zdaleka ne vždycky.

Mám-li být fér, je to na 3 a kousíček *.

DalJa
24.05.2017 3 z 5

Vtipně napsaný středoškolský příběh namaskovaný za směs pohádek. Pobaví, neurazí, dobře se čte. Jen ve mně zůstal pocit, že autor rozehrál zajímavou zápletku se silnými postavami a pak to zbytečně vyplýtval na celkem plochou teenage romanci. Škoda nevyužitých možností.

Isew
29.11.2016 4 z 5

Dostala jsem se k této knize náhodou a vůbec nelituji. Je vtipná! Nečekala jsem od ní vůbec nic. O autorovi jsem slyšela poprvé a hned taková smršť vtipu. Několikrát jsem se smála tak nahlas, že se lidé v okolí pohoršeně otáčeli. A bylo mi to úplně jedno.

Zednář
16.09.2016 3 z 5

Mooreovy věci miluji, jsou vtipné a zároveň nosí myšlenku, ovšem toto se moc nepovedlo. Postavy jsou i přes svou archetypičnost nudné a děj se ne a ne rozjet.

tatjana1737
01.12.2015 4 z 5

Tuhle knížku jsem si koupila společně se "Zlým princem Charliem" poté, co jsem přečetla "Zabij a zachraň". "Nepohledného prince" jsem si nechala na později a četla ho až po "Charliem". Což byla chyba, protože "Charlie" je o něco lepší. Přesto opět vtipné a inteligentní čtení. Nyní se Moore inspiroval princem zakletým do Žabáka, postavou Rumpelstiltskina (dozvíme se něco o antisemitismu) a princeznou Rapunzel (použití jejích vlasů a okolnosti, jak tyto vlasy použít, bylo dalším překvapivým a vtipným aspektem knihy).

moira2912
12.06.2015 4 z 5

Oh my, ta kniha! Už dlouho jsem nečetla tak vtipný a nápaditý příběh. Iracionální a skvělý. Připomíná mi svou absurditou Pratchetta. Až na technické odbočky, kdy se dopodrobna probírala magie. Tuhle část(i) jsem milovala. A postavy! Různorodé, živé, propracované. Šílený a zamotaný děj. Skvělá knížka. :))

Peti
13.12.2013

Zábavné fantasy, hlavní hrdina princ Nepohledný je osvobozen za zakletí (byl žábou) Karolínou, slečnou, která ho ale nechce, protože není tak pěkný, jak by její vysněný princ měl být. Do toho se zaplete princezna ve věži s dlouhými vlasy a čarodějnická dcerka.. Pěkné čtení, doporučuji.

Kiana
04.12.2013 4 z 5

Iná, zábavná rozprávka.

akzena
13.06.2012 5 z 5

Podceňované!
O knížce jsem se rozepsala tady: http://veformicce.blogspot.cz/2012/06/john-moore-nepohledny-princ-sometimes.html

tsal
24.12.2011 4 z 5

Další fantasy oddechovka od Moora, kde to pro změnu odnesla klasická pohádka o princi žabákovi. Čte se to rychle, snadno, pobaví to. Víc od tohoto autora nečekám.