Německy s úsměvem - Nově

Německy s úsměvem - Nově https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68360/bmid_nemecky-s-usmevem-nove-lQQ-68360.jpg 4 23 23

Učebnice je zaměřena na komunikativní zvládnutí obecného jazyka. Vede k získání dovednosti dorozumět se v základních životních situacích /představování, na návštěvě, v obchodě, v restauraci, v hotelu, u lékaře, na poště apod./. Poskytuje vhodný slovní materiál k nejčastějším tématům rozhovorů např. rodina, bydlení, volný čas, sport, hudba, cestování atd. Velké množství cvičení umožňuje dobré zvládnutí mluvnických jevů apod.... celý text

Přidat komentář

verka5083
30.01.2024 3 z 5

Tato učebnice je příjemná , což oceňuji. Nicméně, když jsem ji používala ve škole, zjistila jsem, že pro mé potřeby byla efektivnější učebnice "Sprechen Sie Deutsch?". Ta mi poskytla lepší přehlednost a strukturu, což mi usnadnilo učení a lepší orientaci v německém jazyce.

Kabuky
11.06.2022 5 z 5

Dobrá učebnice.


los
06.01.2020 4 z 5

ne že bych se přímo usmíval, ale učil jsem se z ní rád

katushah
12.06.2019 4 z 5

Měla jsem jí na střední a vadily mi slovíčka, které jsme se v každé kapitole nově učili, nebyly vůbec nějak žánrově seskupeny, ale byla to vždy směska absolutně různorodých typů slov.

Petratra
18.01.2016 3 z 5

Nízké hodnocení možná nemusí souviset nutně s knihou jako takovou ale třeba s pojetím výuky celkově. Věřím, že to není špatná učebnice, ale co je to za výuku jazyka, když na vás učitelka za celé čtyři roky mluví německy jenom dvakrát a to tehdy, když má v hodině studentku na praxi. Všechny hodiny vypadaly tak, že jsme přečetli článek, slovíčka a potom jeli od prvního k poslednímu gramatickému cvičení... S tak železnou pravidelností, že si každý mohl odpočítat, kterou větu v daném cvičení bude mít. Tohle znechucení se u mě bohužel projevilo i na vztahu k této učebnici :-) Později jsem se k tomu vrátila a "Německy s úsměvem nově" se mi zdá výrazně lepší než ta starší vydání.

flanky
18.10.2014 3 z 5

Tuto učebnici nemohu dostatečně docenit, protože ji využívám jako samouk a bez doplňkového pracovního sešitu. Je zřejmé, že se hodí spíše do kurzů, než pro pouhé samostudium, ale některé věci mi vadily. Osobně spíše sdělím pozitiva a negativa:

+ učebnice s velmi dobrými texty, které nejsou typu "hallo, ich bin..."
+ mnoho cvičení, která jsou navíc různorodá
+ procvičování gramatiky ihned po jejím vysvětlení
+ popisná cvičení (např. popis obrázků...)
+ "přílohy" (slovníček - česko-německý i německo-český)

- pokud nemáte doplňkový pracovní sešit, budete mít poloviční učebnici
- poslechová cvičení na zvláštních CD, která nejsou součástí učebnice
- rozdělování gramatiky (mrzí mě, když se musím učit způsobová slovesa v L3, L4, L5 - vyhovovalo by mi spíše celá lekce o způsobových slovesech)
- někdy nedostatečně vysvětlená gramatika (někdy zbytečně založená na naučení - např. u tvoření rozkazovacího způsobu se musíte naučit jednotlivé tvary, a přitom by stačilo sdělit, že se tvoří u 2. os. j. č. odtržením koncovky -en)

Evickar
06.05.2013 5 z 5

Tuto učebnici jsme měli na gymnáziu a musím říct, že se mi podle ní učilo skvěle. Dost cvičení + další cvičení v doplňkovém sešitě. Navíc jsem mluvila s jedním profesorem, který ji označil za nejlepší učebnici na němčinu (pracuji totiž v knihkupectví v oddělení s učebnicemi).

Mikiem
26.02.2012 5 z 5

Měli jsme to povinné na střední škole dobrá kniha docela:o)