Německy s úsměvem - nově

Německy s úsměvem - nově https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266885/bmid_nemecky-s-usmevem-nove-266885.jpg 4 23 8

Učebnice je určena všem zájemcům o studium německého jazyka, a to jak těm, kteří teprve začínají, tak těm, kteří základy jazyka už zvládli. Je rozčleněna do 22 lekcí, zaměřuje se na komunikativní zvládnutí obecného jazyka a vede k získání dovednosti dorozumět se v běžných životních situacích (představování, na návštěvě, v obchodě, v restauraci, v hotelu, u lékaře, na poště atd.). Mluvnický výklad se omezuje na základní gramatické jevy, které jsou důležité pro obecnou jazykovou komunikaci. Nové vydání této oblíbené učebnice bylo jazykově upraveno rodilou mluvčí, grafická úprava od základu změnila svoji podobu. Kromě ilustrací Markéty Holečkové je učebnice oživena fotografiemi, orientaci usnadní zcela nové piktogramy doprovázející jednotlivé části lekcí. Velká pozornost je věnována nácviku ústní komunikace (cvičení označená znakem pro dialog), v každé lekci se systematicky procvičuje čtení a poslech s porozuměním. Po probrání učebnice by měl mít student znalosti postačující ke složení zá... celý text

Přidat komentář

verka5083
30.01.2024 3 z 5

Tato učebnice je příjemná , což oceňuji. Nicméně, když jsem ji používala ve škole, zjistila jsem, že pro mé potřeby byla efektivnější učebnice "Sprechen Sie Deutsch?". Ta mi poskytla lepší přehlednost a strukturu, což mi usnadnilo učení a lepší orientaci v německém jazyce.

Kabuky
11.06.2022 5 z 5

Dobrá učebnice.


los
06.01.2020 4 z 5

ne že bych se přímo usmíval, ale učil jsem se z ní rád

katushah
12.06.2019 4 z 5

Měla jsem jí na střední a vadily mi slovíčka, které jsme se v každé kapitole nově učili, nebyly vůbec nějak žánrově seskupeny, ale byla to vždy směska absolutně různorodých typů slov.

Petratra
18.01.2016 3 z 5

Nízké hodnocení možná nemusí souviset nutně s knihou jako takovou ale třeba s pojetím výuky celkově. Věřím, že to není špatná učebnice, ale co je to za výuku jazyka, když na vás učitelka za celé čtyři roky mluví německy jenom dvakrát a to tehdy, když má v hodině studentku na praxi. Všechny hodiny vypadaly tak, že jsme přečetli článek, slovíčka a potom jeli od prvního k poslednímu gramatickému cvičení... S tak železnou pravidelností, že si každý mohl odpočítat, kterou větu v daném cvičení bude mít. Tohle znechucení se u mě bohužel projevilo i na vztahu k této učebnici :-) Později jsem se k tomu vrátila a "Německy s úsměvem nově" se mi zdá výrazně lepší než ta starší vydání.

flanky
18.10.2014 3 z 5

Tuto učebnici nemohu dostatečně docenit, protože ji využívám jako samouk a bez doplňkového pracovního sešitu. Je zřejmé, že se hodí spíše do kurzů, než pro pouhé samostudium, ale některé věci mi vadily. Osobně spíše sdělím pozitiva a negativa:

+ učebnice s velmi dobrými texty, které nejsou typu "hallo, ich bin..."
+ mnoho cvičení, která jsou navíc různorodá
+ procvičování gramatiky ihned po jejím vysvětlení
+ popisná cvičení (např. popis obrázků...)
+ "přílohy" (slovníček - česko-německý i německo-český)

- pokud nemáte doplňkový pracovní sešit, budete mít poloviční učebnici
- poslechová cvičení na zvláštních CD, která nejsou součástí učebnice
- rozdělování gramatiky (mrzí mě, když se musím učit způsobová slovesa v L3, L4, L5 - vyhovovalo by mi spíše celá lekce o způsobových slovesech)
- někdy nedostatečně vysvětlená gramatika (někdy zbytečně založená na naučení - např. u tvoření rozkazovacího způsobu se musíte naučit jednotlivé tvary, a přitom by stačilo sdělit, že se tvoří u 2. os. j. č. odtržením koncovky -en)

Evickar
06.05.2013 5 z 5

Tuto učebnici jsme měli na gymnáziu a musím říct, že se mi podle ní učilo skvěle. Dost cvičení + další cvičení v doplňkovém sešitě. Navíc jsem mluvila s jedním profesorem, který ji označil za nejlepší učebnici na němčinu (pracuji totiž v knihkupectví v oddělení s učebnicemi).

Mikiem
26.02.2012 5 z 5

Měli jsme to povinné na střední škole dobrá kniha docela:o)

Štítky knihy

jazykové učebnice němčina

Kniha Německy s úsměvem - nově je v

Přečtených27x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x