Nekonečná láska

Nekonečná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191850/bmid_nekonecna-laska-0uf-191850.jpg 2 115 41

Nekonečná láska vyšla poprvé před třemi desítkami let a ze svého autora udělala „současného amerického mistra milostného příběhu“. Román, kterého se prodaly více než dva miliony výtisků a byl přeložen do více než dvaceti jazyků, líčí strhující příběh vášně a posedlosti dvou mladých lidí. Ačkoli podle něj byl natočen už jeden film a chystá se další, kniha, která je mnohem působivější, v českém jazyce vychází poprvé.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Endless Love , 1979


více info...

Přidat komentář

Knihochod
07.01.2023

David je mladý muž, ktorý rozpráva svoj príbeh lásky k dievčine menom Jade s ktorou už prakticky plánoval prežiť celý svoj život. Tento jeho plán ale prerušilo náhle rozhodnutie Jadeinho otca zakázať mu vstup do ich domu po dobu jedného mesiaca - a to je pre mladého zamilovaného človeka takmer horšie ako trest smrti. David hnaný láskou vykoná viac ako zopár nerozumných životných rozhodnutí odhodlaný získať späť lásku svojho života. A to aj za cenu zničenia životov iných ľudí.

Túto knihu som začala čítať druhýkrát, pretože som ju prvýkrát odložila po pár stranách ale milujem film s rovnomenným názvom z roku 2014. No, po dočítaní tejto knihy som zistila, že má s filmom spoločné maximálne mená postáv, fotku na obálke a možno čosi málo z deja - ale len veľmi, veľmi, VEĽMI málo.

Odhliadnuc ale od tohto faktu, kniha je zaujímavá, aj keď možno aj zbytočne dlhá, pretože je tam veľké množstvo naozaj detailných opisov, ktoré mi už občas liezli na nervy. Dej sa inak stále točí okolo lásky - hlavne teda Davidovej a Jadeinej lásky. Nájdu sa tam aj rôzne iné formy lásky, ako je rodičovská láska, súrodenecká láska, ... Celá kniha je proste a jednoducho o láske a o tom, čo môže s človekom spraviť.

Ku koncu len, že knihu odporučiť určite môžem, pokiaľ máte radi kúsky, pri ktorých je potrebné sa troška viac zamyslieť a občas čítať medzi riadkami. A taktiež je asi vhodnejšia pre starších čitateľov, pretože je naozaj náročná na zamýšľanie a tiež niektoré sexuálne scény nie sú úplne vhodné pre mladších čitateľov. A keby len sexuálne scény. Ale zase nechcem prezradiť až priveľa, takže ak Vás kniha zaujala, určite po nej skúste siahnuť.

Sixtínka
20.12.2022 3 z 5

Tak toto teda nebolo nič moc.

Od knihy som čakala niečo úplne iné. Dala sa síce prečítať - niektoré časti len so silným sebazaprením -, no akosi ma to nechytalo a ani trošku nenadchlo. Očakávala som príbeh o láske - silnej, hlbokej -, bohužiaľ musím zhodnotiť, že tu šlo skôr o obyčajnú živočíšnosť, keď chalan je úplne hotový z baby, ktorá s ním - dokonca absolútne dobrovoľne - sexuje na XY spôsobov. A potom je zničený z toho, keď ho tá baba opustí. Lebo koľko takých báb, ktoré si s radosťou nechajú pchať penis do zadku, behá po svete?

Pozrela som si potom aj film, ktorý s knihou akosi nemal veľa spoločného - a ani z neho som nebola paf. Bol taký presladený, až ma z neho skoro rozboleli zuby. Takže dvojité: nič moc.


Lejčís
06.01.2021 5 z 5

Velmi mě mrzí to množství negativních recenzí. Lidé čtou tuto knihu často proto, že se jim líbil film. Bohužel film je točen tak, aby byl divácky přívětivý, ne tak, aby se shodoval s knihou. Je i starší verze filmu, která se knižní předlohy drží víc. Ta kniha byla přeložena do více než 30 jazyků a už to svědčí o tom, že to rozhodně není odpad. Má neuvěřitelně bohatý a překrásně vznešený jazyk a vypráví hluboký a spletitý příběh o tom, jak moc dokáže láska člověka ovlivnit.. o tom, jaké to je milovat bez předsudků skutečně naprosto se vším všudy (mluvím o oněch "nechutných" scénách, kvůli kterým je tu autor bohužel označován za prase), o tom, že skutečná láska může některé lidi zahnat až na okraj. Nejedná se o snadné čtení, je to velmi silný, čtenářsky neskutečně náročný román, který z psychologického hlediska rozebírá jedno láskou rozervané mužské nitro. Nouze není o nepřeberné množství filozofických úvah v podobě vnitřních monologů. Zkrátka a dobře - kniha je pro velmi náročné čtenáře, takže pokud čekáte sladkou romantiku a happyend jako ve filmu, nesahejte po ní, budete zklamaní. Nad knihou je potřeba hodně přemýšlet prakticky na každé stránce a vzhledem k tomu, že kniha je již řazena mezi klasiku, je třeba počítat též s náročným jazykem. Za mě je kniha jednou z nejhlubších a nejlepších studií zamilované lidské psychiky vůbec. Ale pokud nemáte silný žaludek a máte předsudky vůči otevřeným a silným sexuálním scénám, tak se do ní ani nepouštějte.

Cleo De Nile
07.06.2019 odpad!

Na filmu jsme byly s kamarádkou v kině, a natolik se nám líbil, že jsme potom zamířily rovnou do knihkupectví, kde jsme si každá koupila svůj výtisk knižní předlohy. No, hůř už jsme peníze investovat nemohly. Strašně moc mě to zklamalo. Teď nejde o to, že je to úplně jiné než film, to by zase takový problém nebyl, spíše jde o to, že je to tak strašně nechutně napsané, autor je podle mě neskutečné prase. Nechutné, odporné, debilní.

Ivča39
30.04.2019

Vydržela jsem 37 stránek, bohužel pro mě ztráta času.

Kory98
07.04.2019 1 z 5

Tak po dlouhé době se mi stalo, že mě kniha moc nebavila a do přečtení jsem se musela nutit. Možná právě proto jsem koukla na komentáře sem. To jsem asi neměla dělat, protože pak mě to "nebavilo" ještě víc, ale řekla jsem si, že pokud mám hodnotit, tak přečíst musím. Podle názvu a anotace jsem čekala něco jiného, asi jako mnoho dalších čtenářů. Film jsem bohužel neviděla, tak nemohu srovnávat. Asi to nemělo být o lásce a romantice, ale hlavně o těch následcích. Mě to spíš připadalo jako popis psychických stavů, milostné scény si ani netroufám hodnotit, ty jsou asi v kdejakém Harlequinu lepší :-) Je tam zřejmě skrytý příběh, který odhalili ti, kdo udělují zlatou placku. Já tentokrát ne.

janina66
27.03.2019 odpad!

Nuda a jen nuda. Knihu jsem nedočetla.

madem
13.10.2018 odpad!

Ta kniha je táááááááááááák dlouhá. Kdyby měla tak 100stran, bylo by to zajímavé počtení. O chlapci, který se zamiloval, a byla mu láska odepřena. On se jí však nechtěl vzdát.
A když trpí on, tak budou všichni okolo. A s tím i čtenář.

esfinge
30.04.2018 odpad!

Tak to byl boj...a zdlouhavy boj. Fakt se zazrak nekonal

Hospodyňka
16.02.2018 1 z 5

Dočteno...ještěže tak. Jedna z mála knižních předloh, kdy mě film bavil víc, než kniha. Asi je to tím, jak málo mají společného.

SilviaKovacikov
19.04.2017 1 z 5

Kniha ma doslova nudila, dej sa posúval neskutočne pomaly, dookola tie isté myšlienky, veľmi slabé.

EvikU.
08.04.2017 3 z 5

Kniha je průměrná. Četla se dobře, ale žádný zásah do ❤ se u mě nekonal. Podle čeho se lepí samolepka bestseller?

DennieForbes
20.10.2016

Jsem rozpolcená. Ano, prvních 150 stránek knihy byly utrpením, ale nakonec to bylo celkem čtivé. Nemůžu přidat hodnocení, protože třemi hvězdičkami hodnotím často a to pro mě znamená průměr. Čtyři a víc jsou pak ty lepší knihy, ale méně než tři jsem dala těm, které ve mně vážně nic nezanechaly. Nicméně mě mrzí, že je hodnocena jako 24. nejhůře hodnocená kniha.

Nekonečná láska nicméně, možná to bylo jen danou životní situací, ale dojem na mě udělala.. Bylo mi hlavního hrdiny neuvěřitelně líto, i přesto, že se často nechoval úplně správně. Ale to s člověkem láska - obzvlášť ta nešťastná, ale přesto nekonečná - udělá. Obdivovala jsem hlavně jeho vůli.

Shrnutím tedy, styl autorova psaní je zvláštní, chvílemi přespříliš popisný, až nudný a příliš mi nesedl, milostné scény jsou skutečně příšerné, ale myšlenka je hlubší.
Není to zkrátka oddechovka s předvídatelným koncem.

Scarlett80
08.10.2016

Knihu mnozí nechápou, proč má tak velkou popularitu. Možná to bude tím, ze v knize je popisována erotická posedlost mezi dvema mladými lidmi. Dříve to byla senzace, dnes s knihami typu "Padesat odstinu šedi" je to nuda. Sama jsem se u knihy nudila a tesila se na konec.

MajlaMorgan
29.06.2016 1 z 5

Strašně jsem se na ni těšila. Ale nudnější knihu jsem snad nečetla! Měla jsem obrovský problém ji dočíst. Děj se vlekl, přeskakovala jsem stránky se zdlouhavými popisy, hlavní hrdina byl nevyzrálý, obsesivní a posedlý hlupák. S láskou to nemělo nic společného...Chce ji někdo ode mě koupit? :D

beruzzka
06.01.2016 1 z 5

Musím říct, že tato kniha byla skutečná výzva. Stále jsem ji odkladala rozečtenou a nakonec ji i dočíst byl boj.
Mam dojem, ze jeji filmove zpracovani se asi tyka jine knihy? Protoze ve filmu nechali jen jmena postav. Nic vic. Snad poprve hodnotim film lepe nez knihu.
Dej se vlekl a hlavni milostna scena byla i na vkus člověka, ktery cetl 50 odstinu naprosto odporna.

Evička
23.12.2015 3 z 5

U některých knížek z edice světových bestsellerů nechápu, proč patří mezi světové bestsellery. Asi jsem knižní barbar, ale jaksi jim nemůžu přijít na chuť. Tato knížka byla nudná, zdlouhavě napsaná, nebavila mě.

Joshanda
06.11.2015 2 z 5

Film mě bavil více než kniha samotná, i když film byl zdá se úplně o něčem jiném. U něj bych název ,,Nekonečná láska" zanechala, ale knihu bych pojmenovala jinak. David byl chudák psychicky nemocný.....

alka1
12.09.2015 2 z 5

Ze začátku nudné, říkala jsem si, že se to "rozjede". Čtivější to bylo až na konci knihy, tudíž nudné téměř do konce. Hlavní hrdina mi byl nesympatický. Floutek, sobec, nic z jeho jednání a chování nemělo mé sympatie. Knížku jsem dočetla, ale nestála za to, i já jsem občas odstavec přeskočila. Dvě hvězdičky dávám za stylistiku (autora nebo překladatele).

ajla5
28.07.2015 3 z 5

Filmy byly hrozný. A to oba. V knížce jsem přeskakovala.Myslela jsem, že to nedočtu.

Ale rozhodla jsem se ji přečíst znovu. A je to skvělá kniha, sice mi to stále ruší 70. léta, ale je to přesný popis skutečné lásky. Jen nechápu, proč měla fiflena Jade takové štěstí. A je David šílený? A ten konec, kdy žije běžným životem a vidí ji každým nádechem...

Štítky knihy

zfilmováno americká literatura

Autorovy knížky

Scott Spencer
americká, 1945
2014  44%Nekonečná láska

Kniha Nekonečná láska je v

Právě čtených6x
Přečtených162x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených9x
Knihotéce132x
Chystám se číst135x
Chci si koupit19x
dalších seznamech3x