Někde mezi

Někde mezi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494228/bmid_nekde-mezi-V4y-494228.jpg 4 48 11

Příběh pro fanoušky Pět kroků od sebe a Zůstaň se mnou. Sedmnáctiletá Tessa Jacobsová prožila většinu dětství v pěstounských rodinách. Nevěří proto, že si zaslouží lásku – ani od své adoptivní rodiny, natož od kohokoli jiného. Všechno se ale změní, když pozná Skylara, studenta maturitního ročníku ze sousedního města, který je beznadějný romantik. Jejich počáteční zamilovanost rychle přeroste v ten druh lásky, který vídáme jen ve filmech, a Tessa začne věřit, že by si lásku přece jen mohla zasloužit. Dokud nedojde k tragédii. Tessa se probudí sama v nemocničním pokoji, aniž by si pamatovala, jak se tam dostala. Pak se dozví děsivou zprávu: Skylar je mrtvý. Zatímco Tessa hledá odpovědi, Skylarův duch se s ní snaží spojit. Tessa zoufale touží Skylara naposledy spatřit a musí závodit s časem, aby odhalila šokující pravdu o jejich vztahu – pravdu, která by mohla vést k posmrtnému životu. Nyní i jako celovečerní film z produkce Netflixu s Joey King v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The In Between , 2021


více info...

Přidat komentář

HockeyGirl
15.02.2024 4 z 5

Někde mezi je typ knížky, kterou jsem ještě nečetla. Možná se malinko podobá knížka Zůstaň se mnou, ale to je trošku jiný styl, ale vzpomněla jsem si na ni během začátku čtení knížky. Jedná se o zamilovaný pár, který si užívá léto, ale mají i slabší dny a pohádají se. Ano, je to možná normální, děje se to u všech, ale hlavní "hrdinka" prožívá mezi nádherným létem i dny, kdy její láska zemře při autonehodě a ona po jeho ztrátě zjistí, že duch přítele s ní stále navazuje kontakt. I ona se dostává z nehody svým způsobem, takže musí čelit i tomu, že její zdraví není 100%, ale nakonec se s přítelem shledají. Kapitoly se střídají po a před nehodou. Je to trošku přitažené za vlasy, ale líbilo se mi to, bylo to něco jiného.

JHoralka
17.09.2023 3 z 5

Láska nikdy neumírá.

Krásné, oddechové čtení. Potřebovala jsem vypnout a číst něco nenáročného - což se mi splnilo.

A doporučuji taky film, ten je taky fakt pěkný!!!


Aiden888
12.06.2023 2 z 5

Tak tohle u mě vážně nefungovalo. Samozřejmě, od podobné Young Adult literatury člověk nemůže čekat zázraky, ale třeba takové Hunger Games jsou důkazem toho, že i YA se dá psát poutavě. Nebavilo mě to a knížku jsem dočetla jen proto, že bych si vyčítala nedočíst jednohubku na jedno dlouhé odpoledne. Hlavní hrdinka Tessa mi byla extrémně nesympatická a dvě hvězdy dávám snad jen za docela dojemný závěr a snadnou čtivost celé knihy. Autor se zbytečně nevykecává, ale zároveň mi to nedalo vůbec nic...šíleně velká láska dvou puberťáků, trochu duchařiny, večírek v americkém stylu...nic, co bych neznala z každé druhé komedie na Netflixu.

iv.ča
30.01.2023 5 z 5

Tohle se četlo samo. Děj mě vpustil dovnitř a donesl mě až ke konci. Krásný příběh a krásný film. Je velká škoda, že to nejde uskutečnit a prožít ještě nějaký čas, s tím koho člověk miluje, ať už je to kdekoliv nebo někde Mezi.

kalinkacz
25.12.2022 3 z 5

Někde mezi je young adult heavy contemporary, která dostane všechny fanoušky Zůstaň se mnou nebo Pět kroků od sebe.
Hlavní hrdinka přijde o svého přítele… On s ní však začne komunikovat!
Příběh je lehce napsaný, čtivý a dojemný.
Jo a doporučuju i film na Netflixu!

Ivka14
04.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Někde mezi je srdceryvný příběh o tom, jak láska nemá hranice, může sahat napříč prostorami a realitami. Sedmnáctiletá Tessa Jacobsová měla těžké dětství, momentálně žije se svou adoptivní rodinou. S vášní pro fotografování zachycuje každý okamžik, ale pouze černobíle, nikdy ne barevně. Návštěva nejbližšího kina jí navždy změní život. Blonďatý kluk jí překládá francouzský film, ale poté zmizí. Na tohoto kluka nemohla zapomenout a náhodné setkání způsobí, že se jejich cesty znovu zkříží.

I když se jedná o YA román, téma lásky je něco, s čím se může ztotožnit každý. Radosti, bolesti a vzpomínky, které přináší. Kapitoly jsou rozděleny na „před“ a „po“, což čtenáři pomáhá pochopit celý rozsah Tessina vztahu a emocí po něm.

evineckY
19.11.2022 5 z 5

Nejdřív musím říct, že kniha patří do sekce fantasy.
Je to neskutečná bolest, když někdo přijde o svého nejbližšího a každý se s tím musí vypořádat a smířit po svém, ať už věří v cokoli.
Kniha je emotivní, moc se mi líbila a film se mi líbil taky

Arkagas
28.10.2022 1 z 5

(SPOILER) Měla jsem chuť na nějakou nenáročnou romanťárnu, než se vrhnu zase do nějaké náročné knihy, nebo hororu a sáhla jsem v knihovně po téhle knize. Už cca ve třetině mi v ní nehrálo hodně věcí, ovšem opravdu jsem nečekala, že dostanu román s námětem duchařiny, který je tak moc stupidní, že mi v hlavě hned vyskočila Rudá galerie. Ano, chápu, že dospívajícím holkám se to možná bude líbit, protože je tam ta nekonečná láska a romatika. Ale na téma vyrovnání se se smrtí opravdu existují mnohem lepší knihy. A filmy. Tessa chodila 8 měsíců se Skylarem (už to jméno jsem moc nechápala), ten potom zemřel při nehodě, kterou ona přežila, byť ji vlastně doslova "puklo srdce", které jí šikovný doktor odoperoval. V nemocnici potká ženu, která se zabývá posmrtným životem a díky ní je přesvědčena, že se se Skylarem ještě setká. S kamarádkou se tedy snaží vyvolávat jeho duši, ale nic nefunguje. Nakonec se jí Skylar zjeví sám a navede ji, co má dělat. V momentě, kdy jeho duch řídí sám auto, vyplňuje za ní test ve škole a píše jí vzkazy už jsem se chytala za hlavu. Jejich první milostná scéna se samozřejmě taky odehraje až po smrti, kdy se s ním Tessa loučí definitivně. Ach jo. Ne, ne, ne a ještě jednou ne. Ano, možná to zní jako romantika aka "láska až za hrob", ale takhle to fakt nefunguje a motat takovýma nesmyslama hlavu náctileté osazenstvo, které je na tyhle věci dost náchylné a citlivé mi nepřijde úplně ok. Už vůbec nechápu, jak se stalo, že podle knihy byl natočen i film pro Netflix, ale jsem tak nějak nalomená k tomu si ten bizár pustit.
Moje hodnocení: 4/10 - za pobavení. 

ReziEngli
25.10.2022 4 z 5

Tahle kniha se mi hodně líbila :) Jelikož jsem četla Pět kroků od sebe, Hvězdy nám nepřály a podobné, tak jsem očekávala podobný příběh, jako v těchto knihách, a dostala jsem ho. Následně po dočtení jsem si pustila i filmovou verzi a musím konstatovat, že se velice věrohodně drží knižní předlohy, což bývá čím dál méně časté. Takže rozhodně mohu doporučit jak knihu, tak i film :) Maličko mi trvalo si zvyknout na časové skoky, ale pro kontext příběhu dávaly smysl, když se to na konci celé spojilo. Solidní 4 hvězdičky :)

michaela_books
03.10.2022 3 z 5

Silný příběh, který je rozdělený na dvě dějové linky. Zároveň se tady objevuje i “nadpřirozeno” a celkově je to emoční nálož… Pokud se vám líbila kniha Pět kroků od sebe nebo Spolu až navěky, tak si určitě zamilujete i Někde mezi.
Co se týče filmového zpracování, tak zatím bohužel nemůžu srovnávat, ale slyšela jsem, že je velmi totožné s knihou, což se jen tak nevidí.

Kikina182
05.09.2022 5 z 5

Kniha mě mile překvapila. Je pravdou, že než jsem se do ní pustila, viděla jsem film, takže už jsem zhruba věděla, co čekat (ale filmy málokdy odpovídají knihám, i když tentokrát se jednalo o dost přesnou adaptaci), ale rozhodně jsem si příběh neužila o nic méně. Je skvěle napsaný a krom toho, že je to opravdu krásný romantický příběh, má v sobě velkou hloubku. Určitě souhlasím s tím, že má podobnou atmosféru jako kniha Zůstaň se mnou.

Na knize se mi nelíbily akorát dva detaily, které jsou v souvislosti s ostatním skoro zanedbatelné, ale stejně tam jsou. Jednak to, že měl autor potřebu neustále zdůrazňovat, že je Tessina nejlepší kamarádka Asiatka a pak to, že do knihy dal scénu, když se Tessa rozhodla si místo hamburgeru objednat salát jen proto, že si vzpomněla, jak její přítel vypadá bez trička, což bylo mimo její charakter.

Ale jsou to vážně drobnosti a jinak se mi kniha neskutečně líbila, takže já ji můžu jen a jen doporučit. A po jejím přečtení doporučuji určitě i film, který je také skvělý.

Štítky knihy

láska pro ženy romantika ztráta blízkých

Autorovy knížky

Marc Klein
americká
2022  80%Někde mezi

Kniha Někde mezi je v

Právě čtených1x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce92x
Chystám se číst60x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x