Nejúžasnější věc

Nejúžasnější věc https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372863/mid_nejuzasnejsi-vec-3cq-372863.jpg 4 43 16

Zábavný a hravý příběh, jehož hlavní hrdinkou je Ninon. Když se její nejlepší kamarád Choco ztratí, Ninon je tak smutná, že si je jistá, že už nikdy nebude šťastná. Ale jednoho dne se do vesnice sjedou věhlasní kuchaři na prestižní soutěž a Ninon v poště najde záhadnou obálku... Nejúžasnější věc je mimořádný příběh o kuchařském mistrovství, tvrdohlavé kočičce, pěti kakaových bobech a v neposlední řadě velmi nápadité dívce. Kniha je krásně ilustrována Hansem Jørgenem Sandnesem a všechny obrázky jsou namalovány opravdovou čokoládou!... celý text

Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

Det aller beste , 2017


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
28.12.2023 4 z 5

Nádherné ilustrace a svižný milý příběh.

muchomurka
15.11.2022 3 z 5

Zaujala mě v knihovně, tak jsem si řekla, že ji zkusím. Nebylo to špatné, i když zpočátku mi to nějak moc nedávalo smysl. Ale jednou přečíst a prohlídnout stačilo. Ani Bambulka nevyžadovala opětovné čtení.


broskev28
27.10.2022 4 z 5

Určitě to není veledílo, ale to snad ani nikdo od dětské knihy tohoto typu nečeká.
Mě třeba překvapil už název knihy: bez obrázků by mě nikdy nenapadlo, že to bude knížka o vaření, které já vůbec nemám ráda. Podobně několik úvodních stránek mě vůbec nepřipravilo na vlastní děj a zápletku, což je u tak krátké knížky docela překvapivé. A naprosto skvělé byly ilustrace - připomněly mi příběhy kocoura Fiškuse a já jsem si prohlížela každý detail, aby mi něco neuniklo.
Takže za mě povedená knížka, a stejně ji hodnotí i malí čtenáři naší knihovny.

Josh
26.12.2021 5 z 5

Nádherné kresby a provoněný příběh…. Doporučuji se před čtením najíst, protože jídlo kouká z každé stránky a ještě o něm čtete!! Zábavné, vtipné, důvtipné čtení pro celou rodinu.... po dobrém nedělním obědě:o))

TerJac
30.07.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila. Myslím, že děj není nijak převratný, ale kniha by se perfektně hodila na práci s dětmi, když bychom jim chtěli přiblížit vaření - děj tomu hezky nahrává, a dá se s tím moc dobře pracovat :)

Skalara
26.04.2019 3 z 5

Mě se strašně líbili obrázky knihy, ale děj už byl takový nemastný a neslaný. Koupila jsem ji ve slvě za 10 Kč, takže mě to nemrzelo. Kdybych ji koupila za původní cenu 200 Kč tak, bych byla velmi zklamaná.

josefina_silena
24.04.2019 2 z 5

Určitě si dovedu představit číst tuhle knížku dětem. Ilustrace jsou velmi hezké, příběh je docela zajímavý a když čtení člověk správně pojme, bude to děti určitě bavit. Asi bude stačit půjčit si ji v knihovně, přečíst a pak zase vrátit. Není to dětská kniha, kterou by bylo potřeba mít doma v poličce.

gretl74
10.01.2019 3 z 5

Opravdu pěkné ilustrace, zajímavé téma. Ale tím výčet kladů, bohužel, končí. Zcela jistě by to potřebovalo ještě jednu korekturu, nektere věty a návaznosti pak skoro nedavaji smysl. Za mne bod dolu za naznak sprosteho slova - to si jako mají děti domyslet? A nevím jistě, zda prckove tak úplně ocení "čokoládové obrázky", když se nedaji ani oliznout ;)

LadyCharlene
22.08.2018 5 z 5

Na tuto knížku jsem se velmi těšila a rozhodně mě nezklamala. Naopak, nadchla mě. Nádherné ilustrace a roztomilý příběh. Do malebného městečka na pomezí Švýcarska, Itálie a Francie se sjíždějí kuchaři z celého světa kvůli kulinářské soutěži, jejíž cílem je najít novou, nejúžasnější chuť...
I člověk, který čokoládu nejí u této knížky musí dostat chuť na čokoládu. Jak už zde bylo psáno v ilustracích se nacházejí různé detaily, takže dětem můžete napžíklad přiblížit, jak vypadají vlajky různých zemí.

flanky
29.07.2018 3 z 5

Musím uznat, že mě kniha poměrně zklamala, resp. jsem od ní čekal víc. Upřímně se jedná o téměř kompletní kopii filmu Ratatouille (vyměníme postavy a máme novou knihu). Další věc, hlavní hrdinka nerespektuje pravidla, což by asi v dětské knize nemělo být tak zjevné, nicméně stalo se. Asi nejsmutnější je český překlad knihy, který dětem prakticky nic neřekne. I v knize, ve které je tak málo textu, jsem našel slovo, které v českém jazyce neexistuje - chutnalo to "neznámě". Samotný překlad je suchý, pro děti téměř nevhodný, a přitom se dalo z této knihy vytěžit mnohem více. Tři hvězdičky dávám za zpracování a za překrásnou ilustraci a malby pravou čokoládou. Bohužel příběh tuto knihu poměrně diskredituje.

TerkaM
17.06.2018 5 z 5

Tak tohle se mi fakt hodně líbilo. Snad ještě víc než Dívka, která chtěla zachránit knížky. Líbilo se mi, že ten děj nebyl úplně jednoduchý a že v tomto příběhu mohou děti najít třeba i nějaké to ponaučení. Nebo to, že ty ilustrace byly původně nakresleny čokoládou - to je fascinující. Za sebe tuhle knihu opravdu moc doporučuji všem dětem a jejich rodičům.

Tyrkysová
14.06.2018 4 z 5

Samotný příběh je opravdu jednoduchý a chytlavý – autorka prostě vzala oblíbená dětská jídla a zamíchala je do úsměvného děje. Díky kraťounkým větám, které jsou podpořeny kresbami, je knížka vhodná i pro začínající čtenáře. Na své si ale rozhodně přijdou i starší čtenáři a rodiče. Ilustrace jsou doslova prošpikovány milými a vtipnými detaily, takže stojí za to si je opravdu důkladně prostudovat ;-)

Veve721
03.06.2018 5 z 5

Tahle knížka je prostě úžasná! Úžasné ilustrace, úžasné postavy a úžasný příběh. Autorka dokázala i na poměrně malém prostoru (56 stran) vystavět funkční a zajímavou zápletku, která dokáže zaujmout mladší i starší knihomoly. Zábavnou formou pomáhá začínajícím čtenářům s rozšiřováním slovní zásoby, představuje názvy jídel (jako například hranolky, špagety, pizzu, palačinku nebo zmrzlinu) a střídá různé velikosti a barvy fontu, které napomáhají filtrovat podstatné informace. "Nejúžasnější věc" ale neučí děti pouze číst, učí je také to podstatnější, a to "zbožňovat knížky". Každý, kdo si tuhle knížku otevře a prolistuje, se do ní musí okamžitě zamilovat. Stejně jako já, moje mamka, babička nečtenářka a kamarádka, kterou zajímají spíše ženské romány. Všichni byli "Nejúžasnější věcí" uchváceni.
Jen pozor, abyste při jejím čtení nedostali chuť na něco sladkého... :)

evasamankova
19.05.2018 5 z 5

Naprosto vydařená kniha s úžasnými ilustracemi, které jsou bohaté na detaily a spolu s textem dávají velký prostor fantazii. Ptala jsem se syna, jak knihu ohodnotit. Říkal, že je to jednička s hvězdičkou. Převedeno na zdejší hodnocení - tedy jasných 5* :))

Ivuska.09
16.05.2018

Jedna věc se této knize nedá upřít: je nádherně zpracovaná. Ilustrace jsou opravdu moc povedené a potěší nejen malé čtenáře.

knihamouder
16.05.2018 5 z 5

Miluji dětské knížky a ještě raději je předčítám svým ratolestem. Číst knihu - Nejúžasnější věc byla jedna velká radost. Děti hypnotizovaly krásné ilustrace a po celou dobu čtení byly jako myšky.

Nejúžasnější věc doporučuji každému, kdo rád zabloudí do dětského světa. Vydejte se za kuchařským uměním a soutěživostí, poznejte čisté přátelství doprovázené smíchem a radostí a nenechejte se ovládnout smutkem z odloučení.
Kouzelné čokoládové obrázky potěší váš zrak a nabudí vaše chuťové pohárky.

Štítky knihy

norská literatura

Autoři knihy

Maja Lunde
norská, 1975