Nejsem dokonalá?

Nejsem dokonalá? https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417667/bmid_nejsem-dokonala-wZp-417667.jpg 4 19 19

Na cestě k souladu a spokojenosti s vlastním tělem. Pětadvacetileté ženy většinou nepíšou paměti, ale Michelle Elmanová toho do pětadvaceti prožila opravdu hodně. Asi by měnila s těmi, kterým život do cesty položil víc růží: Narodila se s hydrocefalem, který jí hodně kazil dětství, a musela absolvovat několik operací. Při jedné z nich jí ke všemu diagnostikovali mozkový nádor. Autorka věrně vypráví o pobytech na jednotce intenzivní péče, o pocitu hlubokého osamění. A pak o zážitcích na britské internátní dívčí škole, kde zažívala šikanu, ale i úspěchy a zadostiučinění, když se smířila se svým zjizveným tělem – a kde konečně poznala i pravé přátelství. Ale chtěla by doopravdy vyměnit svůj osud? Po střední škole se jí podařilo vystudovat vytouženou psychologii a splnil se jí dávný sen: pomáhá lidem. V dnešním světě, kde tón určují sociální sítě a módní žurnály plné naleštěných umělých celebrit a anorektických modelek, lze snadno pocítit trýznivou nespokojenost s vlastním vzhledem a neuvědomit si, jak je to nebezpečné psychicky i fyzicky. Autorka se stala vůdčí postavou hnutí žen pozitivně vnímajících vlastní tělo. I touto knihou se snaží svoje čtenářky osvobodit od falešných předsudků a přesvědčit je, že klíč ke šťastnému prožívání sebe samých máme uvnitř, v hlavách. Nechme si ukázat, jak do toho – a zjistíme, že všechna těla bez výjimky jsou stejně cenná!... celý text

Pro ženy Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Leda
Originální název:

Am I Ugly? , 2018


více info...

Přidat komentář

SynD
07.12.2021 2 z 5

silný příběh, vyprávěný bohužel velmi rozvláčně a chaoticky. ano, Michelle měla velmi těžké dětství, ano, učitelka v internátní škole se chovala jako zloduška v disneyovském filmu, ale tuny podrobností jsou ubíjející.

jen výjimečně rozečtenou knihu nedočtu, tady jsem to ale vzdala někde kolem 180 stránky. podívala jsem se na konec a našla pozitivní ocásek o tom, jak Michelle své trauma zpracovala a stala se tváří a tělem tématu sebepřijetí. super! jen to možná nemusela odbýt tak krátkou pasáží, disproporční k předchozímu meandrovitému líčení strastí.

autorka je sympatická silná osobnost, což spolu s tím, jak se dobře trefila do důležitého tématu a možná i jejím mládím, dost možná trochu otupilo instinkty nakladatelského týmu. přísnější editace by dle mého soudu knize prospěla.

katynka78
05.10.2021 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila díky jednomu časopisu a zaujala mne tou reklamou na ni.
Dotkla se mne tím tématem, jelikož je mi "bohužel" částečně blízké a chtěla jsem zjistit pohled jiného člověka.
Musím říct, že jsem ke knize přistupovala tak, že je to zpověď člověka, který si něčím prošel, který na vlastní kůži pocítil to, co nese boj s těžkou nemocí. Takovým příběhům zkrátka věříte a cítíte, že je to jiné než když někdo "vymyslí příběh". A tady je přidaná hodnota v tom, že každé slovo věříte, víte, že za každým slovem je smutný prožitek.
Ale taky je za tím slovem obrovská síla a odhodlání vše zvládnout. Je poznat obrovský posun, osobní vývoj od smutku a zmaru po přesvědčení, že to zvládne a že má nárok na to, aby i ona byla spokojená. Tento příběh mi hodně dal, hodně jsem si uvědomila a jsem ráda, že ji Michelle napsala.

Pro mě je to velmi přínosná knížka, která má v mé knihovně své místečko.


pivatko
26.03.2020 4 z 5

Čekala jsem něco jiného,ale zhltla jsem ji za chvíli

kuky921
20.03.2020 3 z 5

Obálka mě zaujala, bohužel příběh už tak parádní nebyl a zoufale se tahnul.

Josh
29.12.2019 2 z 5

Sice život (narozena 1993) neměla lehký (kdo s nemocí má….) a možná se stala vůdčí postavou hnutí žen pozitivně vnímajících vlastní tělo, ale z knihy až takový dojem na mne neudělala. Věrné popisy v nemocnici jistě zapůsobí, ale pro mne už překročily hranice, nejen počtu stran. Víceméně je kniha psána čtivě, ale možná její koučování k pozitivnímu vnímání těla lépe zastupují spíše sociální sítě, snad že jsou více interaktivní. Mne v knize zaujala informace o haveningu, takže to nebylo úplně zbytečné čtení:o)

Kniha mi připomněla dávno čtenou Joni od Joni Eareckson, i když je o hodně jiná, jen tip :o))

Mychaela
26.12.2019 5 z 5

Fantazie! Konečně po delší době knížka, která naplnila moje očekávání! Před Michelle nelze než smeknout. Je skvělé, že existují lidé jako je ona!

eva3992
12.09.2019 4 z 5

Skutečný příběh autorky Michelle Elmanové, která toho do pětadvaceti stihla opravdu hodně... Narodila se s hydrocefalem, kvůli kterému podstoupila spoustu operací. Při jedné z nich dokonce odhalili nádor na mozku. Autorka popisuje své zážitky z jednotky intenzivní péče, kde jako jedenáctiletá strávila několik dlouhých smutných měsíců.
Po období v nemocnici se vrátila do internátní dívčí školy, kde zažívala šikanu, ale i první úspěchy a nakonec poznala i přátelství.
Michelle vystudovala psychologii a rozhodla se pomáhat lidem, kteří nejsou spokojeni s vlastním tělem.
Klíč ke šťastnému prožívání sebe samých máme uvnitř své hlavy. Nechme si jen ukázat, jak se k němu dostat.
Knížka plná smutku a bolesti, ale zároveň také naděje a pozitivního přístupu.
Je napsaná dokonale, že vše prožíváte s autorkou, vtáhne Vás do vyprávění. Stránky Vám mizí před očima a hltáte každé slovo.
Mám moc ráda příběhy podle skutečných událostí a tento má navíc přidanou hodnotu, že se díky ní můžete spoustu dozvědět i o sobě.
Doporučuji všem ženám, aby si ji přečetly.

Autorovy knížky

Michelle Elman
hongkongská
2019  74%Nejsem dokonalá?