Valkyrie

Valkyrie https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342937/mid_valkyrie-Ztq-342937.PNG 4 55 10

Poznejte Valkyrii - členku Defenders, Avengers, ale především nejtvrdší bojovnici Asgardu! V Nejmocnějších hrdinech Marvelu se bojovnice Valkyrie vrací na Zemi vytvořit zcela nový, ryze dívčí tým. Fearless Defenders pokračují v odkazu legendárního asgardského Valkyrionu. Společně tyto ženy bojovnice musí zastavit machinace hanebné Caroline le Fay a přemoci její armádu zkažených a zatracených Morových panen. Obsahuje Fearless Defenders 1-6... celý text

Komiksy
Vydáno: , Hachette
více info...

Přidat komentář

Luigi1
05.07.2023 4 z 5

Bojovnice nám ukazují,že se v ledčem vyrovnají mužům

Ivan Kučera
06.04.2021 2 z 5

Napriek atraktívnej kresbe ma to príliš nebavilo. Po Bratři ve zbrani (a čiastočne Pet Avengers) ďalší thorovský pohrobok. Nie zlý, vlastne miestami dobrý (najmä zo začiatku), ale chýbajú mu výraznejší hrdinovia a záporáci (ústredná Valkýra je nudná, nieto vedľajšie postavy) a zaujímavejší scenár (od polovice je práca Cullena Bunna fakt nezáživná). Osobne deleniu sveta na mužský a ženský nerozumiem. V mojom svete nikdy nebolo dôležité, akého ste pohlavia, ale aký ste človek. Takže keď vidím komiks, ktorý je za každú cenu ženský (alebo chlapský, nech už to znamená čokoľvek), pripadá mi to tak, že so scenáristom nie je niečo v poriadku, že asi nemal pekný život. Avengers nemám rád preto, že pozostávajú (česť výnimkám) z mužov, ale preto, že sú to pútavé charaktery. Takže v prípade komiksu Valkyrie si nevšímam to, že ide o čisto ženský tím, ale scenár. A ten je mdlý.


Placi
09.09.2020 4 z 5

Příjemné počtení ve společnosti velkých a hrdinných bojovnic.

Bobik9
04.12.2017 3 z 5

To zakončení určitě posunulo mé hodnocení výš. Valkyrie není tolik feministicky dělaná jako například Black Widow, což mě trochu potěšilo, ale zároveň je tam té ženské síly na mě stále moc. Samotná Val mi tam nevadí, ale ty její kamarádky, které vůbec neznám (černoška s robotickou rukou a úplně nijaká lesbická kra*ka), tak ty mě štvaly celou dobu. Kresba je jinak krásná a konečná frakce složená ze spousty superhrdinek byla zábavná podívaná. Nenadchne, neurazí.

Veve721
08.07.2017 5 z 5

Všimla jsem si zajímavé věci. Ženy ve většině případů hodnotí komiks Valkyrie větším počtem hvězdiček než muži. Nevím zda je to tím, že muži úplně nemusí feministky nebo se jim lépe vciťuje do mužských superhrdinů, ve výsledku je ale jasné, že se ženám Valkyrie líbí víc. A ani já nebudu vyčnívat z řady. Líbila se mi hodně. Samotná Val sice dokáže svou panovačností a přehnanou sebedůvěrou lézt na nervy, ale kdyby byla jiná, nebyl by komiks tak zábavný. Příběh staví právě na charakterních nedostatcích hlavní hrdinky, vtípky se soustředí na rýpání do "dokonalé valkýry" a postavy vytváří protiklad odvahy a drzosti. Grafika je pěkná, panely jsou přehledné, navíc si mě získaly vtipné medailonky postav a sarkastické poznámky superhrdinek na chlapy. Součástí knížky je opět galerie kostýmů hrdinky a její historie. Drobným nedostatkem je neuzavřenost celého příběhu a absence seznamovacího retro sešitek. Nicméně mě komiks opravdu bavil, četl se skoro sám a kdybych mohla, velmi ráda si přečtu i pokračování.

martinstefko
25.05.2017 3 z 5

Trochu se zasmějete, je zde akce, pořádné příšery, nějaké intriky, možná i zrada, překvapení, prostě takový klasický mix "nic proti ničemu" s určitými následky aspoň pro jednu postavu.

pepapopper
08.05.2017 1 z 5

Tak tohle ne, příběh mi přišel takovej fakt divnej, jak okopírovanej z dětského séroše. Kresba je jak u komiksů z ábíčka. Tahle série jde pomalu , ale jistě do kopru.

hroubek
07.05.2017 4 z 5

Nejmocnější hrdinové Marvelů mě s každým dalším zářezem dělají čím dál větší radost. Na Valkyrii jsem se vůbec netěšil a o to jsem byl překvapený jak moc mi to sedlo. Příběh je hodně fajn, kresba je krásná, zvláště když na skoro všech panelech jsou sexy ženy a co se týče tempa a dialogů, tak s nimi nemám žádný problém. Jako úvod a seznámení s postavou to funguje velmi dobře. Jen mě přišlo, že je to zas zbytečně uspěchané a některé věci by se dali lépe rozvinout. Ale co, je to jen drobná výtka. Dostal jsem dost dobrý komiks, který se velmi dobře četl a to je to nejdůležitější, a to mě stačilo.

bukiet
07.05.2017 4 z 5

Feministky v akci.

Lenka.Vílka
05.05.2017 5 z 5

Nesnáším ten příšerný asgardský font! Takže bylo jasný, že si čtení vyloženě užiju. Naštěstí ostatní nebylo peklo. Dějově najprosto super. Hrdinky, taky ne úplný hrdinky, je to jedno, hlavně, že chtěj zachránit svět a fakt se nesníží k tomu, aby zavolaly na pomoc chlapa. Párkrát jsem se zasmála a několikrát opravdu hlasitě. Moc se mi líbily ty (opakované) "medailonky", když se postava poprvé ukáže v rámci nového sešitu (hned jsem si vzpomněla na můj milovaný film Feast). Snad u nás vyjde i druhá polovina příběhu, protože mě holky fakt bavily. Hlavně, když se seskupila kompletní Girl Power. Takže pokud příběh vyjde dál, jsem zvědavá, jestli dostanu odpovědi na svoje důležité otázky.
Proč se trénovalo pouze na mužských figurínách? (Tipa bych samozřejmě měla, ale chci, aby mi byla nabídnuta nějaká super namakaná odpověď)
A to nejdůležitější: uvidíme Valkyrii někdy nahou? Teda, nebylo to všude, ale občas jsem si říkala, že to s tou podprdou přehánějí, tak by mě zajímalo, jak to vypadá pod brněním (z čistě vědeckého hlediska. Deformace ano/ne).

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Cullen Bunn
americká, 1971