Spider-Girl

Spider-Girl https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390302/mid_spider-girl-Q6t-390302.PNG 3 30 30

May Parkerová, pavoučí mstitelka z možné budoucí časové linie, je Spider-Girl, vaše nová oblíbená stěnolezkyně! V roce 1998 Tom DeFalco a Ron Frenz poodtáhli oponu budoucnosti marvelovského vesmíru a představili čtenářům fantasticky povědomou tvář - tvář úžasné Spider-Girl! Vydejte se objevit nejranější dobrodružství báječné pavučinové artistky velebené jak kritiky, tak fanoušky! Spolu s Mayday zjistíte, že parkerovské štěstí se dědí! Obsahuje: Dědictví... celý text

Přidat komentář

Luigi1
12.07.2023 3 z 5

Tak nějak poslabší komiks

Bobik9
15.05.2021 odpad!

Naprosto nejhorší komiks, který jsem kdy měl v ruce. Opravdu na tom nevidím jedinou pozitivní věc. Příběh je nulový. Všechny postavy jsou nesympatické. Všichni vás štvou a hlavní "hrdinka" nejvíc. May si moje sympatie určitě nezískala. Ani Peter, ani tuctoví studenti, ani Darkdevil, ani nikdo. Nenapadlo by mě, že může existovat komiks, který mě takhle znudí, a když ho dočtu, tak mě naštve. Zbytečnost.


Ivan Kučera
10.04.2021 3 z 5

(SPOILER) „Kam se všechny ty roky poděli?“ Mnohé nápady, s ktorými Marvel v minulosti prišiel, sa ukázali byť slepými uličkami. Ale to, že sa Peter a MJ vzali a mali dieťa, ktoré po otcovi zdedilo pavúčie gény, je jedným z najprirodzenejších a najnevyhnutejších vývojov postáv v ére superhrdinského komiksu. Niečo, čo sa muselo stať. Ak by sa to nestalo, bola by to proste blbosť. Nápad ukryť pod pavúčí kostým dcéru jedného z najobľúbenejších marveláckych párov sa zrodil v roku 1998. A v praxi funguje skvele. Určite lepšie, ako niektoré iné podobné pokusy (Spider-Man 2099, Dr. Ock v Superior Spider-Man). Občas to nie je tak úplne ono (skutočne stačí dvojminútové hopsanie v telocvični ako príprava na súboj s Green Goblinom?), ale v konečnom efekte všetko funguje tak, ako má: od sympatickej hrdinky cez jej rodičov (musím sa priznať, že som vcelku spokojný s logickým spôsobom, akým Tom DeFalco ostarel moje obľúbené postavy), až po spolužiakov a priateľov. Hlavne ma bavilo, že viac, ako akčné scény, sú tu dôležité postavy, vzťahy medzi nimi a to, čo si povedia. Scenárista čerpal z osobnej skúsenosti. Mal brata vojaka (neskôr policajta), ktorého dcéra sa rozhodla tiež vstúpiť do armády a Tom videl, že tým brat vonkoncom nie je nadšený, skôr naopak. Mnohé z toho Tom použil v Spider-Girl, takže hoci je to superhrdinský komiks, je zároveň realistický vďaka uveriteľným postavám, vzťahom a motiváciám. Nie je to kópia. Je to prirodzené pokračovanie. Je May hodná pavučín svojho otca? Za mňa jednoznačne áno, ale 4* nedám, pretože hoci som z toho ako z celku mal veľmi fajn pocity, pri druhom čítaní som si uvedomil výrazné nedostatky, ako sú absurdní, za vlasy pritiahnutí a béčkarskí záporáci (tretí Green Goblin, to vážne?), občasné nechcene smiešne veci (hlasný smiech ako superschopnosť) a nedopečený, akoby rýchlou ihlou šitý scenár (miestami to vyzerá ako remake). Dokonca ani Darkdevil (!) nenaplnil očakávania.

Hwaelos
05.11.2018 1 z 5

Když čte člověk Spider-Girl, začíná celkem chápat, proč se Marvel na konci devadesátých let potácel na hraně bankrotu. Odvozený, neoriginální piece of shit s nezajímavými protivníky a hloupými teenage problémy.

hroubek
25.09.2018 4 z 5

Mám Spideyho hodně rád, a skoro všechno co jsem s ním četl se mi dost hodně líbilo. A proto mě sedla i Spider-Girl. Scénárista Tom DeFalco si s příběhem pohrál mnohem více, než se na první pohled zdá. Ze začátku to působí trochu jako jiný origin o Peteru Parkerovi, akorát s ženskou hrdinkou, ale byla by to chyba takhle celý příběh zaškatulkovat. Příběh je dost civilní a čím více znáte svět Spideyho, tak si ho lze vychutnat, přes narážky či opakovaní jistých situací. Postavy jsou napsány velmi dobře a samotná May si naše sympatie získá snadno a rychle. Spider-Girl je příjemná jednohubka, jenž mě dost sedla a bavila a já dostal mnohem více, než jsem čekal.