Quicksilver

Quicksilver https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427182/bmid_quicksilver-k8v-427182.jpg 3 20 20

Údajně jde o syna jednoho z nejproslulejších světových teroristů, mutanta jménem Magneto, a tak je hrdinství Pietra Maximoffa navždy poznamenáno otcovými zločiny. Sám není nijak svatý, má tajemnou minulost a říká si Quicksilver, bojovník rychlý jako světlo samo. Pietro Maximoff je klíčovou částí soukolí marvelovských dějin. Jeho příběh se táhne minulostí Avengers, X-Menů i Nelidí. Dočtete se, jak se tento superrychlý běžec spojil s Nájemnými hrdiny, aby zachránil Mistra Evoluce a jeho lid před mutantským postrachem Exodem. Wundagore v obležení vám prozradí, jak velkým hrdinou může Quicksilver být. Obsahuje Quicksilver č. 11-13, Nájemní hrdinové č. 15-16 a Nájemní hrdinové/Quicksilver Speciál 1998.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Quicksilver


více info...

Přidat komentář

Luigi1
18.07.2023 3 z 5

Jeho minulost a životní osudy jeho otce ho provázejí po celý život

ludek.n
11.04.2023 3 z 5

Nejrychlejší muž marvelovského světa Quicksilver má za sebou velice pestrou minulost. Stál po boku Magneta v boji za ovládnutí světa, poté změnil strany a přijal místo v řadách Avengers, aby se záhy objevil u Nelidí, mezi nimiž si dokonce našel manželku. Byl také členem vládou sponzorovaného mutantského týmu X-Factor, aby se později proti němu postavil. Vyučoval v Akademii Avengers, spolu s Magnetem se svého času přidal k Doktoru Doomovi a v této knize ho vidíme v roli vůdce Wundagorských rytířů, a to zrovna ve chvíli, kdy se pod vedením Mistra Evoluce pustili do Exoduse a jeho přisluhovačů. Pět sešitů na střídačku ze série Nájemní hrdinové a Quicksilver, doplněných o speciál z roku 1998, je natlakováno na samou hranici a sem tam dokonce i přes ni. Toho bojování je tu tolik, že v podstatě není místo na nic dalšího, ať už se na to díváte zprava nebo zleva. Kreslíři Paschalis Ferry, Derek Aucoin a Chris Renaud odvádějí mistrovskou práci, a to i přes to, že jim monotónní scénář mnoho prostoru nedal. Fakt zvířecký komiks, ale co je to platné, když mi bylo vlastně jedno, jak skončí.


martinstefko
27.01.2020 2 z 5

O knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 86: Quicksilver" se nedá říct, že by byla vyloženě špatná, respektive nějaké dno této série, ale nedá se ani říct, že by tohle byl nějak skvělý příběh. Je to něco, co celkem snadno zapomenete, z části možná i proto, že v to hlavním příběhu se těžko orientuje a rovnou se přiznám, že když se na některých panelech bojovalo, ani jsem si nebyl jistý, která postava vlastně patří k těm dobrý a která k těm zlým. Ne že by to nebylo poznat, kdo je kdo, jen prostě v některých postavách nemám přehled a na začátku dění se mi to sem tam motalo. A to ani nemluvím o tom, že na začátku je až příliš mnoho odkazů na události, které se staly dříve v sérii nebo dokonce v jiných sériích. A jejich opravdu až moc. I díky tomu tohle prostě není příběh, který by vás dovedl vtáhnout, je to příběh, do něhož se těžko dostáváte, projedete ho, on odplyne a vy se k němu nejspíš nikdy nevrátíte, protože není proč.

hroubek
04.12.2019 3 z 5

Quicksilver je postava, kterou jsem nikdy moc nemusel. Prostě takový ten arogantní floutek, který sežral všechnu moudrost světa. A jsem rád, že díky tomuto komiksu se můj pohled na něj malinko změní. Řeknu to na rovinu, to nejlepší a nejzajímavější přijde v posledním sešitě. Ten je z celého komiksu jednoznačně nejlepší, věnuje se Pietrovi, a dá nám nahlédnou do je způsobu myšlení a projdeme si sním celý jeho život, a pak některé věci pochopím a budeme na ně koukat jinak. Co se týče hlavního příběhu, tak ten nebyl špatný, ale žádný zázrak to taky nebyl. A je to dáno tím, že nemám žádný vztah k Mistru Evoluce, rytířům z Wundagore atd. Pro mě to byla jedna velká, a bohužel místy nudná rubačka. Naštěstí se to četlo celkem dost rychle. Za mě tedy číst jen poslední sešit, který je fakt velmi dobrý.

Autoři knihy

John Ostrander
americká, 1949