Falcon

Falcon https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340337/bmid_falcon-prileta-falcon-vitezove-a-po-S0b-340337.jpg 3 42 7

Sam Wilson - hrdina nejvyššího kalibru a první Afroameričan v kostýmu na stránkách Marvelu. Vyrůstal v New Yorku , na ulicích Harlemu... a až náhodné střetnutí s Captainem Amerikou vyslalo tehdy pouhého řadového gangstera na cestu k vykoupení a vzestupu mezi nejmocnější hrdiny světa. Tato sbírka z řady Nejmocnější hrdinové Marvelu zahrnuje Falconův ikonický debut na komiksových stránkách a kritiky vychvalovanou minisérii z osmdesátých let , která vám představí okřídleného člena Avengers v období , kdy jeho hvězda v marvelovském pantheonu zářila nejjasněji. Obsahuje: Přilétá... Falcon ! Falcon jde do boje ! Skullův pád ! Vítězové a poražení... celý text

Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Falcon , 2014


více info...

Přidat komentář

Luigi1
05.07.2023 4 z 5

Dobře se to čte

trudoš
09.06.2020 3 z 5

Když člověk nevnímá žánrová klišé, dá se pak příjemně relaxovat u dobrodružné povahy tohoto komiksového alba. Přičemž mne osobně oslovila spíše Capova série z konce šedesátých let, než ta vlastní Falconova, z počátku osmdesátek. První řada je však dějově přepálená, až to chvílemi hraničí s trapností, naopak u druhé zase skvěle funguje konverzační humor a sympatické postavy. Oboje každopádně hezky definuje hrdinu - kým je a za co bojuje -, a to i navzdory tomu, že autoři mu charakter tvořili tak nějak za pochodu. Jenže já mám pro tyhle týpky z ulice, jako Luke Cage nebo Daredevil, prostě slabost. Žádné super mega zápletky a nepřátelé pouze v rovině klasické kriminálky s občasným přesahem do politiky. Jen mi přijde hrozně komická jejich tendence hluboce hloubat a chmurně se chmuřit, jako kdyby právě byli na jevišti divadla a hráli Hamleta, zatímco jsou součástí spektakulární okostýmované fackovačky uprostřed New Yorku. Suma sumárum - pro seznámení s postavou fajn, ale jinak žádný zázrak.


Placi
10.03.2018 4 z 5

Mé první komiksové setkání se Samem Wilsonem. Příběh svižně ubíhal a já se rozhodně nenudil, až jsem byl opravdu příjemně překvapen. O Samově minulosti jsem vůbec nevěděl, to bylo mé první zjištění. Nevěděl jsem, že je Sam sociální pracovník, to bylo mé druhé zjištění. Také jsem netušil, že se o Samovi ví, že je Falcon, což mě překvapilo. Sečteno, podtrženo, moc jsem toho o Samovi nevěděl a o to víc jsem rád za tento komiks.

Bobik9
21.10.2017 3 z 5

Pro mě to bylo nečekaně příjemné překvapení. Se staršími příběhy mívám problé, protože mi vadí ty prvoplánové a nedomyšlené dialogy, ale musím říct, že jak starší Captain America, tak i novější minisérie Falcona mě dost bavily. V prvním případě superpadouch Red Skull a ve druhém především Falcův kámoš od policie. Skutečně povedené. Mozná je škoda, že tento superhrdina nedostal další samosttnou šanci. Věřím, že v moderní tvorbě by to mohla být pecka.

martinstefko
26.04.2017 3 z 5

Prostřednictvím příběhů vidíme, jak se postava zajímavě vyvinula, což ještě dobře doplňuje závěrečný text. Samotné příběhy tolik nevynikají. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1423-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-17.html

hroubek
12.04.2017 4 z 5

Další nečekaná pecka v tomto kompletu. Falcona jako hrdinu znám, ale nikdy jsem s ním nečetl něco většího. A po přečtení tohoto komiksu už vím, že se tomu bránit nemusím a můžu Falconovi roztáhnout křídla. Tento komiks se dost povedl a hodně oceňuji jak je trefný i v dnešní době. Úvodní tři sešity jsou dost fajn. Krásně se čtou a děj je svižný a zábavný. Následná minisérie je pak ještě o stupínek lepší. Má zajímavě rozložené panely, dobré dialogy plné slangu a odkazů na způsob jaký se mluví ghettu. Ale hlavně má příjemně civilní příběh, který je opravdu moc dobry. Zajímavé vedlejší postavy krásně doplňují tento příběh. Platí to hlavně pro seržanta Torka, který boží. Hodně se mi líbilo, jakým způsobem je zde vyobrazen Electro, že to není jen takový šašek, ale opravdu nebezpečný protivník. Falcon je opravdu moc povedený komiks a mít ještě o trochu lepší finále, tak bych šel na plný počet hvězd.

pepapopper
11.04.2017 4 z 5

Kupodivu zajímavý hrdina. Hodně dobře se čte.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Christopher James Priest (p)
americká, 1961