Třináct hodin / Výlet do padesátých / Není úniku / Z kolébky do hrobu

Třináct hodin / Výlet do padesátých / Není úniku / Z kolébky do hrobu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127319/trinact-hodin-127319.jpg 4 18 13

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů oddychových žánrů od současných angloamerických autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích. 1) Deon Meyer: Třináct hodin - Inspektora Bennyho Griessela z Kapského města vzbudí nad ránem telefonát, že se našlo dívčí tělo s podřezaným hrdlem, a záhy zjišťuje, že přítelkyně zavražděné dívky je stále na útěku před partou nelítostných vrahů. Bennyho čeká další hektický den pod žhnoucím jihoafrickým sluncem. 2) Sharon Griffithsová: Výlet do padesátých - Co byste dělali, kdyby se kulisy kolem vás náhle proměnily a vy byste se ocitli v jiné době? Novinářka Rosie Hartfordová to zažívá na vlastní kůži a netuší, co se to děje. Má za to, že se nedopatřením dostala do televizní reality show Dům z padesátých. Ovšem to by tam musely být kamery ... 3) C. J. Box: Není úniku - Správce přírodního parku ve Wyomingu Joe Pickett vyráží koňmo do hor, kde se v poslední době dějí divné věci. Kdo je páchá? Jsou to wendiga, zlí indiánští duchové, jak naznačuje jeden ze starousedlíků? Jisté je, že Joe se na své cestě setká s něčím, co by raději býval nikdy nepoznal. 4) Patricia MacDonaldová: Z kolébky do hrobu - Morgan Adairová přijíždí do městečka na pobřeží Long Islandu na křtiny malého Drewa, syna své nejlepší kamarádky Claire. Den po křtinách je mladá matka obviněna z hrůzného zločinu a k naprostému údivu své kamarádky se k němu dozná. Je však skutečnou pachatelkou?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Thirteen Hours / The Accidental Time Traveller / Nowhere to Run / From Cradle to Grave


více info...

Přidat komentář

jarin58
předevčírem 5 z 5

I když zprůměruji všechny čtyři knihy,vychází mi za pět.Bravo.

ZUZANA-123
03.05.2022 4 z 5

Z kolébky do hrobu-moc hezký detektivní příbĕh.Myslela jsem, že vraždil nĕkdo úplnĕ jiný,takže napínavé až do konce.


ZUZANA-123
29.04.2022 4 z 5

Není úniku-jak napsala čtenářka přede mnou,když se začne odkrývat skutečné pozadí příbĕhu,možná nebudete vĕdĕt komu fandit,zda strážci zákona nebo bratrům kteří ztratili svůj domov díky tĕm mocipánům nahoře.

ZUZANA-123
26.04.2022 4 z 5

Výlet do padesátých - mám ráda romány kde se dĕj točí kolem cestování časem,vĕtšinou to jsou romány od Barbary Erskinové,ani tento román od Sharon Griffithsove nebyl špatný.Nešlo zde o vzpomínky na minulé životy, jak to bývá u Barbary Erskinové,ale o velice živé sny při onemocnĕní meningitidou.Když se pacient uzdraví,není si jistý,co se s ním vlastnĕ dĕlo.

ZUZANA-123
23.04.2022 4 z 5

Třináct hodin-dvĕ vraždy které se na konci propojí z prostředí JAR.Řeší se zde také rasová otázka mezi policisty.Dĕj má rychlý spád,další detektivky od autora ale vyhledávat nebudu.

princeznaaura
05.06.2020 5 z 5

4/5 Trinact hodin: kniha se cte dobre,ale zahrne vas spousty rozsekanych deju,spousty jmen,spousty popisku. Samozrejme se vse na konci propoji. Je tu prchajici divka pred bandou utocniku,je tu zabita kamaradka, je tu zabity muz nahravaci spol a jeho zena alkoholicka ,je tu plno policajtu a vysetrovatelu,rodice divky, podezrele osoby, videonahravka, brani uplatku, organizovany zlocin, nelegalni pristehovalci,no ceho je moc,toho je prilis. A do Kapskeho mesta asi jako turista nepojedu.

princeznaaura
02.06.2020 5 z 5

5/5 Není úniku: Ranger z parku jede na svou poslední kontrolu, a shledává se s člověkem, který by tak vysoko v horách, kde lovil ryby (bez povolenky a nad limit), neměl co pohledávat. Když chce neoblomný ranger stále vidět rybářský lístek, tak ho dovede rybář k tábořišti, kde ranger potkává i jeho dvojče. Dvojice nechtěla dělat problémy a šli by si po svým, ale když jim ranger vyhrožoval soudem a státní mocí, jako bych se jich zmocnil amok a museli tohoto rangera umlčet. Náhlé přepadení rangera (které přežil) vedlo jen k tomu, že po těchto mužích a ženě začala být sháňka. Nejprve po nich pátrala celá policejní eskadra, dále po nich šla čtveřice ozbrojených mužů a samostatně vedl pátrání i ranger se svým kamarádem. Ti jako jediní dvojčata našli a ti se samozřejmě nechtěli vzdát tak snadno. Pozadí příběhu je ale trochu jiné, že nakonec nevíte, komu raději fandit. Dvojčatům nebo rangerovi?

princeznaaura
02.06.2020 5 z 5

4/5 Z kolébky do hrobu: Morgan a Claire, přítelkyně od mala. Claire vede svůj rodinný život, kdežto Morgan je stále studentkou. Morgan přijíždí do městečka, kde má být Clairyn syn pokřtěn a Morgan se stává jeho kmotrou. Zvrat nastává, když je nalezen kmotřenec a Clairyn manžel mrtvý a Claire je zmatená a tak se přiznává k činu, i když mírnou manipulací.Morgan nevěří tomu, že by se její kamarádka mohla dopustit tak hrozného činu a klade všude otázky, jen aby zpochybnila výslech policie. Obhajoba chce postavit případ na pomatení a laktační psychozu a to by znamenalo, že Claire skončí v ústavu. Nakonec všechno dobře dopadne a Claire je zproštěna obžaloby, ale kdo je vrah? To si musíte přečíst.

princeznaaura
28.05.2020 5 z 5

5/5 Výlet do padesátých: Rosie a Will jsou hlavní postavy toho příběhu. Tento pár žijící v 21.stol se nijak zvlášť nehrne do manželství či společné budoucnosti, tak jak to bývá v dnešní době zvykem, nejdřív kariéra, cestování, zábava, ale závazky moc ne. Oba jsou novináři. Rosie má dělat reportáž z kdysi honosné čtvrti, a tak se vypraví za dlouhodobou obyvatelkou, ALE najednou se ocitá v 50.letech, kde potkává dokonce i své kamarády, avšak s jiným jménem a jinou životní cestou. Zapojuje se do běžného života v této době a chybí ji vymoženosti 21.století. Setkává se i se svým mužem,ale v tomto světě je to Bill a má ženu a 3 děti a zjišťuje, jak strašně jí chybí Will. Jsou zde i příběhy jejích hostitelů či dalších obyvatel městečka, reportérkou zůstává i v této době, kdy se ještě psalo přes kopíráky. Na konci se vlastně dozvídáme, proč a jak aktérka "putovala časem", ale bylo to opravdu jen díky této závažné příhodě?

marimari
18.03.2018 5 z 5

Skvělá detektivka!

Heyhey
03.02.2016 4 z 5

Třináct hodin je rozhodně jiná kniha než od severských autorů. Četla se dobře i když mne stále mátlo množství nezapamatovatelných jmen. A velmi se mi líbila gradace prostřednictvím krátkých kapitol.

Heyhey
29.01.2016 4 z 5

Knihu jsem si půjčila, kvůli příběhu z Jižní Afriky, ale rozečetla jsem nejdříve Výlet do padesátých - četlo se moc příjemně. Slohově slabší, ale originální a promyšlený příběh, i když poněkud přitažený za vlasy.

valentýna
18.09.2013

Prima čtení.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány zkrácená verze společenské romány

Část díla

Autoři knihy

Deon Meyer
jihoafrická, 1958
Patricia MacDonald
americká, 1949
Charles James Box
americká, 1958

Kniha Třináct hodin / Výlet do padesátých / Není úniku / Z kolébky do hrobu je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x