Nejkrásnější dětská říkadla

Nejkrásnější dětská říkadla https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240113/bmid_nejkrasnejsi-detska-rikadla-240113.jpg 4 14 4

Kniha obsahuje výběr oblíbených lidových říkadel, která jsou doprovázena půvabnými ilustracemi Vlasty Švejdové. Jelikož je kniha určena zejména pro společné čtení dětí a jejich rodičů či prarodičů, nechybí u každé říkanky námět na hru, pohyby a zvuky, které s ní bývají obvykle spojovány.

Přidat komentář

yaoiyuri
26.02.2022 4 z 5

Ilustrace pěkné, říkadla “klasická” (i když já některá znám v trošku jiných verzích, což je při čtení trošku matoucí) + je každé říkadlo doplněno o velmi jednoduché “aktivity”, které by pro lepší zapamatovaní / názornost / čistě pro radost měly doplňovat jejich čtení / přednes. Z nepřeberného množství podobných publikací rozhodně ta povedenější.

hanucha
27.12.2019 5 z 5

Dětská říkadla a básničky i s návodem, co zrovna při čem dělat (houpat, lechtat, ...). Naše jedna z nejoblíbenějších, až mě to už někdy opravdu nebaví stále dokola číst :-) Bonusem jsou krásné srozumitelné obrázky.


Bonda
10.12.2018

Devatenáct textů, říkadla a pár lidových písniček. Typické měkké tvary, oči bez vrchních řas se zvýrazněnými řasami spodními, veverky, které jsou až na dva přední zuby k nerozeznání od lišek. Velké pevné strany nepřehlcené drobnými obrázky. Dítko knížka bavila od třinácti měsíců, nějakou dobu byla mezi nejoblíbenějšími.

Liilith
26.04.2017 4 z 5

Knížka je milým skvostem, který potěší zejména díky ilustrátorce Vlastě Švejdové, která celé knížce dala nezaměnitelnou tvář.