Nejhezčí túry světa

Nejhezčí túry světa https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345038/mid_nejhezci-tury-sveta-wM8-345038.jpg 4 12 2

Prostřednictvím této knihy vás zveme do nejhezčích oblastí celého světa, které lze projít pěšky. Spolu s autorem budete prožívat dobrodružství v kraji plném medvědů, stoupat k nejvyšší hoře světa, putovat tropickými pralesy, či zdolávat aktivní vulkány. Na více než třech stovkách profesionálních fotografií můžete obdivovat pestrost a krásu nejzapadlejších koutů naší planety, které civilizace dosud nestačila zničit. Kromě autentických zážitků se dozvíte spoustu informací o přírodě, historii a místních zajímavostech. Pro ty, kteří by se chtěli nechat inspirovat k podobným cestám, nechybí ani praktické rady či stručné popisy jednotlivých tras.... celý text

Přidat komentář

Jack Bauer
11.11.2022 5 z 5

Velice krásná kniha pro milovníky pěší turistiky. Spousta nádherných fotografií, krásně napsáno, nejrůznější informace nejen k trekům, jedna z nejkrásnějších cestopisných knih co se mi v poslední době dostala do ruky. Škoda, že se na tyto treky nikdy nepodívám, stačil mě letošní okruh po stezce na Menorce Cami de Cavals v hrozném vedru s batohem plným těžké vody. Můj celoživotní sen Camino Inca už si nesplním nejen pro svou náročnost, to bych už asi nedal, jelikož po zkušenosti v řídkém vzduchu výstup na Pico Teide a bez batohu nalehko jsem nemohl před vrcholem udělat ani krok tak také kvůli vysoké ceně. Zadarmo bych zvažoval, zda kdejakou náročnou tůru vůbec jít a ještě za to platit? Snad si splním sen a podívám se aspoń na Machu Pichcu lanovkou, pro mne asi nejkrásnější místo na Zemi.

Jitty82
30.01.2021 4 z 5

Pouhé prolistování knihy budí touhu jít si sbalit batoh a vyrazit.

Každý má svá vlastní okouzlující nebo nějak znamenitá místa - oplývající vesměs tím, čemu se říká genius loci, duch místa.

Sestavit žebříček těch nejkrásnějších míst je takřka nemožné - už proto, že každý z nás má jiný vkus a preference.

Kniha mě nadchla a je pro mě zdrojem inspirace k dalším výpravám.