Něfo

Něfo https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441453/bmid_nefo-5qd-441453.jpg 3 80 22

Myrta Mírná má všechno, na co si vzpomene. Jenže mít všechno jí pořád ještě není dost. Chce víc, víc a ještě víc! Když přijde se svým dalším přáním, má to malý háček. Nikdo neví, co to je. Myrtini trpěliví rodiče však udělají cokoli, jen aby jejich dceruška byla šťastná. Pátrají v zaprášených svazcích encyklopedie netvorů v tajných strašidelných sálech knihovny. Vydají se do neprobádaného nitra nejdivočejší džungle, kde se ukrývají nevídaní živočichové. Bude ale jejich zoufalá snaha korunována úspěchem? Další k popukání zábavný, poněkud tajuplný příběh o neuvěřitelně laskavých rodičích a jejich děsivě příšerné dceři napsal fenomenální David Walliams a ilustracemi opatřil báječný Tony Ross.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Fing , 2019


více info...

Přidat komentář

Magdaléna254
04.04.2024 4 z 5

První kniha kterou jsme se synem společně od Davida Walliamse četli. Skvělá, vtipná, místy trochu drsná a vulgární, ale to rozhodně nezkazí celkový dojem z knihy.

jáTobík
09.03.2024

těšim se až jí přečtu()


dájavídek
01.12.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha.

šárofka
19.11.2023 2 z 5

Kniha mě moc nebavila, podle mě zatím nejhorší kniha od Davida Walliamse. Ale i tak se nenechte odradit, DW píše úžasné knihy jako třeba Babička Drsňačka, Půlnoční Gang, Ďábelská zubařka, Bestie z Buckinghamského paláce, Kluk v sukních Příšerná teta nebo i Krysburger (mě se líbí ale pro někoho by mohla být přehnaná).

Štěpinambura
12.06.2023 5 z 5

Naproto dokonálá kniha!

anna.zahy
06.11.2022 4 z 5

Dávám 4 hvězdičky, protože mi bylo líto těch rodičů.

L.Helena
26.09.2022 3 z 5

Audiokniha
Bavilo mě to, ale spíš jen díky tomu, jak vynikajícím způsobem knihu načetl Jiří Lábus. Pro děti asi zábavný až ztřeštěný příběh, který by je mohl bavit, mně však dost vadilo, jak malá Myrta mluvila se svými rodiči. Čekala jsem jiný konec. Sice ponaučení pro děti, docela drsné, ale budiž. Co mi však vyloženě chybělo bylo ponaučení pro rodiče. Manželé Mírní byli opravdu přespříliš mírní a ze své dcery si díky tomu vychovali ukázkového spratka, kterému nikdy nenastavili žádné hranice. Nakonec mi z toho vyplývá, že Myrta byla potrestána jen kvůli tomu, že ji její rodiče nedokázali vychovávat.

kuky921
18.04.2022 odpad!

Úplně zbytečně vulgární kravina. Zlatá Babička drsňačka. To bylo vtipné a osvěžující….

simon9946
16.03.2022 2 z 5

Knihy Walliamse mám velmi rád, avšak toto mi pomalu přišel jako podprůměrný příběh plný vulgarity. Konec byl pro Myrtu (hlavní postavu) docela děsivý, ale celkem mě pobavil. Radši si kupte třeba půlnoční gang, nebo bestii z buckinghamského paláce.

Klarkare
19.10.2021 3 z 5

Kniha bola vtipná, no na mňa asi trochu detská. Taktiež ma Tekla (česky Myrta) a jej rodičia nesmierne hnevali. Inak v pohode.

ZuKo
18.09.2021 2 z 5

Poslouchala jsem to jako audio knihu. Jiří Lábus za plný počet ale ten příběh. Pořád přemýšlím co tím chtěl autor říci i když to poselství je jasné. Nedokáži si představit to číst jako dítě. Celý poslech jsem si říkala, že jak to dítě tak i rodič by si zasloužili ….Smutné na tom je, že takové děti a rodiče člověk potká každý den.

Arkagas
07.09.2021

Uf. Na tuhle knížku jsem se tak těšila a nakonec jsem tak zklamaná. Něfo se už podle obálky tváří jako miloučká, pohádková knížka pro děti. Což by být měla, ale bohužel. Dlouho mě knížka tak nenaštvala. Manželé Mírní jsou knihovníci, jež mají dceru Myrtu - ne milou dívku, ale totálního spratka, který nadává sprostě svým rodičům (ano, opravdu jsou zde věty typu: „podej mi ten ovladač, krávo!"), nechává se nosit na rukou a rodiče skáčou, jak ona pískne. A když už neví co chce, tak chce Něfo! Něfo se nakonec ukáže být příšerka žijící uprostřed největší džungle na zemi a když jí otec opravdu sežene, dojede po měsíci domů, tak už tam jedna je - koupená ve zverimexu. 1, ta knížka by měla být milá, už jen proto, že je určena dětem - a dle ilustrací a velkých písmen dokonce mladším dětem. 2, nechápu použité vulgarismy, které jsou naprosto zbytečné...3, chápu, že se jedná vlastně o fantasy, ale opravdu si někdo myslí, že by otec snědl svoje špinavé trenky, které skoro měsíc nosil??4, čekala jsem, že Něfo bude alespoň milá příšerka, ne obluda.. atd. 
K té knize mám prostě hromadu výtek, ať už jako čtenář, tak jako rodič. Fakt mě to mrzí, ale tuhle knihu prostě nemůžu hodnotit líp.Graficky je nádherná, ilustrace jsou skvělé, ale tím to bohužel končí. 
Moje hodnocení: 3/10 

Hebrey
14.08.2021 3 z 5

Musím říci, že podle anotace se kniha zdála být slibná. Původně jsem ji chtěla pro sebe do výzvy, nakonec jsem ji koupila dcerce a četla s ní. Čekala jsem nenáročný humorný příběh, což v podstatě Něfo je. Ten humor byl chvilkami ale trochu moc hutný a mně osobně, snad krom komických okamžiků, kniha nic moc zvláštního nedala.

Knihomolka506
23.07.2021 3 z 5

Novinka od autora je za mnou. Nejsem z ní nějak nadšená, protože mě štvala hlavní postava , ale aspoň mám splněnou další knihu do výzvy.
Ke knize : Manželé Mírní jsou opravdu mírní. Ne kvůli příjmení, ale povahově. Jejich dcera Myrta není žádný andílek spíš jeho pravý opak. Má všechno a nestačí ji to. Chce jak sama od mimina říká: "eště." Vymyslí si , že by chtěla Něfa. Kdo to vůbec je ? Otevřete knihu a ponořte se do příběhu...
Knižní výzva: databáze knih, téma 17- kniha vydána v r.2021

Ditules
19.05.2021 3 z 5

Jediné, co mě zaujalo, je knihovnická profese rodičů Myrty. :) Jinak poslední 2 knihy DW mě celkem zklamaly. Snad se to zase prolomí a zaujme mě jako v začátcích.

VLF_PROFI-98
16.05.2021 5 z 5

Je to dobrá kniha. Je vtipná, zábavná. Prostě klasika od Davida Walliamse.

Mothermoth
08.05.2021 5 z 5

Přečteno v Aj - prostě vtipné, zábavné, ano, tentokrát se Walliams trochu vyřádil. Možná překlad způsobil jiné drsnější vyznění. Zdvihnutý prst pro rodiče i děti:)

uzivatel04658
28.04.2021 3 z 5

Davida Williamse mám opravdu rád (jako asi všichni, co tu píší komentáře), ale tohle možná trochu přepísk. Mě teda moc nevadilo to nadávání, nebo ne úplně happy end, ale bylo to už trochu hodně bláznivé (ne, že si nemyslím, že ta vulgarita je pro děti menšího věku vhodná). Ano, Williamsovki bývají takové bláznivé, ale až tak moc, že to bude vypdat jako tahle knížka. Jeho knihy jsou samozřejmě vtipné, ale způsobem tím, že jsou třeba trochu přihlouplé, nebo něco v tom stylu. Tady mi ale moc nepřišlo, že to je opravdu jeho humor. Teda nevím, jestli měly být tyto vulgární věty od Myrty, být vtipné, ale chápeme se. V knížce bylo celkem hodně trusu, a tyhlety věci. Upřímě mi to teda moc nepřišlo vtipné a to je mi deset. Příběh byl dobrý, ale podle mě měl DW ubrat na vulgaritě. Ale berte to takhle, každý děláme chyby, DW to asi prostě jenom trochu podcenil. A jestli si můj komentář čte někdo, kdo ještě od DW nic nečetl, nenechte se od něj odradit. Napsal krásné knížky, jako třeba Babička drsňačka, Ďábelská zubařka, nebo třeba Kluk v sukních. Jak jsem řekl, asi to prostě jenom podcenil. Doufám, že se příště polepší a udělá další explozi v dětských knížkách (tím myslím, že udělá další skvělou knížku, kdo to nepochopil).

Tyto
10.04.2021 5 z 5

Možná jsem ovlivněna dobou, kterou procházíme.... ale tohle dílko bylo pro mě vyloženě osvobozením a osvěžením !!! Poselství všech knih, co jsem od DW četla, dává dětem určité ponaučení.... Ano, kniha je vulgární a má fatální konec, tak jak to v životě bývá... DW si nebere servítky. Takže, milé děti... a nejen děti... bacha... opravdu můžete dopadnout špatně.... táááááááááák !

NinaZPohádky
17.03.2021 2 z 5

Tak tohle hodnocení dávám dost nerada! Je to moje první knížka od Davida Walliamse a ohromně jsem se na ni těšila, protože její vzhled mě nadchl. Doslova mě dostal zpět do cca 11-13 let, do hravosti a poťouchlosti tohoto skoropubertálního věku, ale už po pár přečtených stranách jsem byla velmi zklamaná. Jsem konzerva, přiznávám a vtipy ala prdění, hovínka, zesměšňování a urážení druhých nejsou můj šálek čaje. Přivřela jsem jedno oko, přivřela jsem druhé.... hlásek ve mně říkal "ale dětem se takové trapnosti líbí!". NE! Snažila jsem se, ale moje děti tuto nechutnost rozhodně číst nebudou. Byť je knížka úžasně graficky zpracovaná a má neskutečný šmrnc. ŠKODA