Čože?! Bábätko???

Čože?! Bábätko???
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309753/bmid_coze-babatko-nech-zije-rodina-JwC-309753.jpg 4 1 1

Nech žije rodina! série

< 4. díl >

Lola sa teší, ako pre svoju mamu pripraví narodeninové prekvapenie. Ale jej mladšia sestrička Ella sa rozhodla prísť na svet presne v tento deň! Všetko je teraz stratené a Lola sa hnevá na bábätko, ktoré jej pokazilo celú oslavu, a ešte aj zobralo mamu...

Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Verbarium
Originální název:

Pas cool le bébé ! , 2012


více info...

Přidat komentář

trudoš
22.09.2016 4 z 5

Podobně jako v prvních dvou dílech, i zde se pracuje s trošičku obehraným motivem, přičemž dějová invence ze stran Christine Sagnierové je minimální. Což mi přijde jako obrovská škoda, v rámci konkurence s českou a světovou klasikou. Jenže to posuzuji z pozice dospělého čtenáře, protože od mých malých posluchačů žádné výtky nepřišly, spíše naopak.
Jako první čtení tedy perfektní, už jen proto, že nezastraší rozsahem. Poměr ilustrací a textu je v rámci délky vyvážený tak, že nenudil a přinesl i nějaké to morální ponaučení. Není to třeskutá parodie, ale naštěstí ani sociologická studie. Hravý nadhled osmileté holčičky se vždy soustředí jen na to podstatné a zbytečné popisy jdou zcela stranou. Chce-li tak člověk sáhnout po něčem aktuálním, co bude dětem bližší než dospívání na statku, je v tomhle ohledu série Nech žije rodina! ideální volbou.

Autorovy další knížky

Christine Sagnier
francouzská
2016  80%Pomóóóc! Sťahujeme sa!
2018  60%Ach, tá láska!
2016  60%Deň, ktorý sa nezačal dobre
2016  80%Čože?! Bábätko???
2016  100%Pristihnutá pri čine