Nečekej záchranné lano

nehodnoceno
Nečekej záchranné lano
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462979/bmid_necekej-zachranne-lano-fHr-462979.jpeg 0 0 0

Po šesti vydaných básnických sbírkách (Podkůvky, Kameny, Zapomenuté věty, Siluety, Marné levitace a Černohorské sluncebraní) se autorka rozhodla napsat knihu povídek nazvanou Nečekej záchranné lano. „Svět, který popisuje, není jen bílý nebo černý, ani růžový nebo šedý, má nekonečné množství barev a odstínů. Právě tak prezentuje strasti a slasti lidí nejrůznějšího věku, většinou žen.“... celý text

Přidat komentář

gabriela4383
07.04.2021

Po dlouhé době jsem se zase do nějaké knížky, jak se říká, začetla. A to právě do vydané knihy od Evy Kotarbové "Nečekej záchranné lano". Kupodivu v jejich krátkých povídkách jsem nacházela vše, čím nyní žijeme, ale zároveň, jak vidět, je třeba si některé prožitky již připomínat. Všichni jsme si rychle zvykli na cestování do jiných zemi, ale v každém prostředí, domácím i cizím, je to také cestování do spřízněných či osamělých srdcí, do zdánlivě všedních a přitom nevšedních příběhů. A o nevšednosti povídek napovídají i jejich názvy - například: Ťukni na nebe, Hvězdičko! Tato povídka se mi líbila nejvíc. Eli.

A.Szkandera
10.02.2021

Eva Kotarbová je známá jako přední básnířka, autorka šesti sbírek poezie. Tím, že si splnila svůj dávný sen a vydala knihu povídek nazvanou Nečekej záchranné lano, se impozantně zařadila i mezi prozaiky. Čtenáře nepochybně nadchne aktuálním tématem povídek, prezentuje strasti a slasti lidí nejrůznějšího věku, většinou žen. Kdo se do příběhů začte, zjistí, že jsou neotřelé, plné tvůrčího hledání a nacházení, jejich styl je pestrý, bohatý a vyzrálý.
Antonín Szkandera


Autorovy další knížky

Eva Kotarbová
česká, 1948
1981  60%Kameny
1979  80%Podkůvky
2009  100%Siluety
2017  100%Černohorské sluncebraní
1992  0%Zapomenuté věty