Nečekaná přátelství: Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají

Nečekaná přátelství: Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350991/bmid_necekana-pratelstvi-aneb-jak-si-zvi-fSv-350991.jpg 5 21 5

Antilopa a pavián. Co je to za nesourodý pár? Nenech se zmýlit, je to sehraná dvojka! Vzájemně na sebe dávají pozor, aby se ubránili před nepřáteli. Podobně jako tito dva filutové, i další zvířata přišla na to, že je dobré mít k sobě parťáka. Zebra si dobře rozumí s malým ptáčkem, rybka klaun spokojeně bydlí v sasance a žraloci jsou obklopeni početnou čistící družinou rybek. Nejen zvířata, ale i rostliny si mohou vzájemně pomáhat. Vydej se s námi na cestu přírodou, na které se dozvíš, že přátelství můžeš najít úplně kdekoliv!... celý text

Přidat komentář

Karola050716
02.04.2023 5 z 5

Krása a dokonalost. Nádherné ilustrace, vtipné komentáře, zajímavá fakta. Co víc si přát?

Atlantis
09.07.2022 3 z 5

Tak napůl. Některá zvířata stokrát ohraná (klubák, rybky u žraloků), jinde jsem se bavil více. Hodně jsem měl pocit, že se info buď opakuje, nebo naopak nevysvětluje dostatečně. Ilustrace opět parádní, ale jinak nic světoborného.


Edeltruda
01.05.2019 5 z 5

Mnoho zajímavých informací i pro dospělé.

engai
08.04.2019 5 z 5

Moc povedená knížká encyklopedického charakteru. Vhodná spíše pro školáky jako první čtení. Knížka je bohatě ilustrovaná. Text je formou krátkých, vtipných textů, z kterých děti rychle pochopí podstatu daného partnerství. Knížka popisuje různé druhy spolupráce v říši zvířat (jak kojot s jezevcem spolupracují při lovu, jak se mravenci starají o mšice, jak krevety čistí ryby,...). Malý školák tak snadno nabyde vědomosti, které mnohdy nezná ani dospělý a může machrovat :)

Fantasysvet
07.04.2018 5 z 5

Pavla Hanáčková je kreatívna česká spisovateľka pre deti a mládež. U nás je známa svojimi hravými detskými knihami, ktoré pútavým spôsobom rozprávajú zaujímavé fakty z ríše zvierat. Či už táto šikovná spisovateľka spolupracuje s Rudolfom Lukešom (O neposlušném ledním medvídkovi), Irenou Goughovou (V lese a V našej záhrade), alebo s Linh Dáoovou (Nečakané priateľstvá... a Prečo nie je tučniakom zima...), vždy spod jej rúk vzíde publikácia, ktorú je nielen radosť čítať, ale s ktorou sa nadšene pustíte objavovať okolitý svet. Pavla Hanáčková sa nebojí experimentovať, a tak jej knižné portfólio tvoria v súčasnosti knihy rôznych formátov, žánrov či tém. Vhodné sú pre najmenšiu vekovú kategóriu, ale na svoje si prídu aj tí o trošku väčší čitatelia, ktorí sa aktívne zaujímavú o svet okolo seba a chcú sa veľa vecí dozvedieť aj inak.

Autorovy další knížky

Pavla Hanáčková
česká, 1990 - 2021
2017  90%Nečekaná přátelství: Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají
2018  87%Mýty a předsudky o zvířatech
2018  91%Proč není tučňákům zima
2018  92%Co má klokan ve vaku
2019  80%Ohrožená zvířata aneb jak jim můžeme pomoci

Kniha Nečekaná přátelství: Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech8x