Nebe v ostružiní

Nebe v ostružiní https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219901/mid_nebe-v-ostruzini-219901.jpg 3 3 3

Slovinka Jana studuje v Amsterodamu a přivydělává si jako dětská chůva. Pro venkovské děvče z maličké země je multikulturní metropole plná pozoruhodných lidí a jejich příběhů. Jako osudové se ukáže setkání se starým italským rybářem Bepim, který procestoval celý svět. Pátrání po zlatě, posvátných řekách a rybách v Asii a Jižní Americe jsou však minulostí a teď před starým mořským vlkem stojí dobrodružství největší: z Indie za ním přilétá jeho sedmiletá vnučka. Román v příbězích začíná bez jakéhokoliv úvodu či vysvětlení. Originální jak formou, tak svébytnou poetikou, děj teče jako řeka, jejíž dno obývají posvátné ryby…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Gorgona
Originální název:

Nebesa v robidah , 2007


více info...

Přidat komentář

Chesterton
31.10.2018 2 z 5

Začátek mi něčím připomněl Dědinu Petry Dvořákové. Styl psaní je zvláštní, zpočátku i přitažlivý. Byla jsem zvědavá a opravdu hodně jsem se snažila dobrat místa, kdy "vyvstane plnohodnotný román". Ani za polovinou knihy se tak nestalo. Naopak v druhé části se příběh začal ještě více drolit. Humorné postřehy jsem zaznamenala, ale dočíst nedokázala.
Autorka jistě píše poutavé reportáže, ale románové propojení z nějakého důvodu nepobírám.

Judunaja
02.09.2018

Přidávám se ke komentáři" hellena1523". Zaujala mne obálka i anotace. Psaný styl mi nesedí. Nejde mi rozlišit, zda je na mne moc složitý nebo až tak jednoduchý.
Kniha mi "padla" do ruky ale do oka ne :-(((


hellena1523
18.09.2016 3 z 5

Zaujala mne obálka, která je kouzelná! Anotace vypadala velmi dobře, ale styl mi nakonec příliš nesedl.

Autorovy knížky

Nataša Kramberger
slovinská, 1983
2014  60%Nebe v ostružiní