(Ne)Šťastné konce

(Ne)Šťastné konce https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68944/ne-stastne-konce-68944.jpg 3 33 13

Popelka – pravým jménem Daniela Břehová (rozená Sklenářová) – se provdá za prince Armanda. Ale krátce po „A žili šťastně až do smrti…“ napadne Danielu její nevlastní sestra Šarlota, která znenadání ovládá magii. I když Daniele přispěchá na pomoc Talie – jinak Růženka – která je mistryní bojových umění, Šarlota uprchne. Poté odhalíme řadu znepokojivých faktů: Armanda unesli a odvlekli do říše víl, Daniela je těhotná a královna má vlastní tajnou službu, jejímiž členkami jsou jak Talie, tak Sněha (tedy Sněhurka). Sněha je mimochodem odbornicí na zrcadlovou magii a flirtování. Podaří se třem princeznám Armanda vypátrat a vysvobodit jak jeho, tak sebe ze spárů nejhanebnějších neřádů v pohádkovém světě?... celý text

Přidat komentář

StrYke
10.09.2023 3 z 5

Mám moc rád knihy o Goblinovi, především pak tu první. (Ne)Šťastným koncům ale něco z kouzla této trilogie chybí, navzdory tomu, že si z ní leccos berou. Zpočátku jsem se do knihy nemohl vůbec začíst. Po zhruba třetině mě příběh sice s každou stranou začal bavit stále více, po druhém dílu (kdyby byl přeložený a vydaný) bych ale nejspíš jen tak nesáhl. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, dojem šedého průměru ale nakonec zvítězil..

zuzana4291
22.08.2019 2 z 5

(SPOILER) Většina knihy mi přišla tak na průměr, bylo tam pár "vtipných" míst a je to zajímavě udělaný příběh. Ale ten konec knihu úplně zkazil. Sněhu se vzbudí ze zakletí a najednou má "zbraň" pro porazení Stázky (Rózy). Do té doby to nevěděla, když už je jednou použila?


davidurban1973
19.07.2017 3 z 5

Čtivé, zajimave použité pohádkové postavy v novém příběhu. Čekal jsem nicméně trochu víc.

aruba
27.06.2017 4 z 5

Knížka se dobře četla, místy napínavá, místy vtipná. Doporučuji všem, kteří mají rádi trochu akčnější pohádky a taky všem feministicky založeným jedincům, protože tentokrát jsou to princezny, které zachraňují prince z nesnází :-)

pejty
08.02.2017 2 z 5

Kniha nám nabídla poměrně netradiční příběh známých pohádkových postav. Bohužel, ale nepřinesla ho nijak extra zajímavou formou. Ze začátku mi dlouho trvalo než jsem se do knihy začetl. Děj byl pomalý, nudný a strašně dlouho se rozjížděl. Pak to sice začalo být trochu více vtipné, napínavé a akční, ale bohužel už škoda byla napáchána a já již nedokázal tuto knihu přijmout.

Slooki
04.12.2016 2 z 5

Goblin nebyl nikde k sehnání, a tak mi nezbývalo nic jiného než to vzít pěkně od konce. Před koupením této knížky, jsem si prošel pár recenzí a tak nějak, jsem se sám pro sebe utvrdil v to, že to bude něco podobného jako Pohádka od Raymond E. Feista, která mě dost zaujala, a třebaže název říká něco jiného nebyla obsahem určena dětem. Zde by jsem si malé děcko v postýlce u této knihy vybavit dokázal. Jen nevím, zda by jsem ho odvážil tomuto nebezpečnému výtvoru opravdu vystavit. Opravdu Nešťastné.

vterinka
01.03.2016 3 z 5

Kniha byla čtivá, to ano, ale nápad samotný mě nenadchnul. Přečetla jsem ji čistě ze zvědavosti, když už ji teda mám doma, ale rozhodně už bych ji znova nečetla a ani bych ji nikomu nedoporučila.

ewalien
08.02.2016 5 z 5

Originální verze známých pohádek, musím říct, že tak neotřelý způsob, jak pozměnit známé postavy v neznámé, jsem dlouho neviděla a já toho přečetla docela dost.
Docela poutavé prostředí, v kterém se autor pokoušel připomenout pohádkové zvyky, jako 'oplátkou chci tvé prvorozené', mě docela chytlo. O postavě Talie jsem dlouho nevěděla, co si mám myslet, osvětlení přišlo až na konci.
Pohádka, která vlastně pohádka není a rčení 'žili šťastně až na věky', které očividně neplatí pro každého.
Mně se kniha docela líbila, přečetla jsem ji jedním dechem a během dvou hodin.

danielosbourne
21.12.2015 3 z 5

Tato kniha mi připomínala jízdu na horské dráze. Ne že by byla tak napínavá a stoupal mi při ní adrenalin, ale spíše mi připomínala tu samotnou jízdou horské dráhy. Nejprve přišlo pomalé a dlouhé stoupání nahoru, aby mohl následovat rychlý sešup. Skoro se mi chtělo až křičet. Pak následovalo pár loopů, kdy jsem nevěděl kde jsem nebo co se vlastně stalo. Přišlo pár zákrutů, které potěšily, a pak už přišel závěr, kdy se horská dráha zastavuje a já byl rád, že už to mám za sebou a uvědomil si, že jsem si tu cestu vlastně hezky užil.

lajbour
23.06.2015 3 z 5

Zajímavý a zábavný nápad, leč místy až příliš přitažený za vlasy. Trošku mi to připomíná pečení dortu Pejskem a Kočičkou. Všeho moc prostě někdy škodí. Klasická pohádka, fantasy svět, psychologické drama (Růženčino probuzení ze spánku či její vztah k mužům)... A navíc jsem staromilec, který byl odkojen na... "a žili spolu šťastně...", tudíž se mi alternativní životy tří pohádkových krásek pod kůži opravdu nedostaly...

SnowCat_5
25.09.2014 4 z 5

Na některých místech mi děj přešel nešťastně popsán. Trochu jsem se ztrácela v tom, co se tam vlastně děje. Jinak svižný děj a dobrý nápad :)

lanusinka
31.10.2012 4 z 5

Pěkné, mám ráda pohádky v jiném balení...

Mirka.K
24.06.2011 4 z 5

Začátek byl trochu těžkopádný a hlavní postavy si mě získávaly pomalu, ale když princezny konečně vyrazily na zachránnou misi, příběh konečně dostal spád. Autor vytvořil skutečně zajímavý svět, který sice nepřináší nic moc nového, ale je tak svižně a dobře napsaný, že to ani moc nevadí. Rozhodně oceňuji, že vycházel z původních a nepodětštěných verzí pohádek. Co mi však vadilo, byla hlavní hrdinka. Popelka byla stále tak hodná a ochotná odpouštět, že jsem občas spíš fandila jejím zlým sestrám. Ale i tak už se těším na další díl.

Autorovy další knížky

Jim Hines
americká, 1974
2007  84%Goblin
2008  82%Goblin hrdina
2009  87%Goblinova válka
2010  67%(Ne)Šťastné konce

Kniha (Ne)Šťastné konce je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce41x
Chystám se číst16x
Chci si koupit1x