Návrat z pískoviště

Návrat z pískoviště https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481014/bmid_navrat-z-piskoviste-jsF-481014.jpg 4 25 7

To pochopíš, až budeš mít vlastní děcko, říkali. To si vůbec nedovedeš představit, jaký to je, říkali. Ani nevíš, kolik máš teď volnýho času, říkali. A pak byla v šoku z toho, kam že se ten čas poděl, že ze skvrn na oblečení se da sestavit kronika celého dne a že do malé dětské botičky se vejde střední pískoviště. A tak jedna nová máma začala po nocích kreslit svoje zážitky, aby si oddechla a aby na to připravila další rodiče. Co všechno vás potká, překvapí, naštve, dojme nebo pobaví? Odpovědi najdete v osobitém rodičovském deníku, který je často výmluvnější než sáhodlouhé řeči.... celý text

Přidat komentář

libuse6749
12.11.2023

Stručně, jasně, výstižně.

Přesně tak dokázala kresbou vystihnout autorka každodenní situace z mateřského života. Jako matka tříleté dcerky jsem se v mnoha obrázcích viděla. Vlastně skoro ve všech.

Textu nemnoho, knihu přečtete tedy klidně při odpoledním kafíčku, které jste si stejně uvařili ráno, jen si ho nestihli vypít.

Obrázkový deníček autorky naprosto pochopí zejména rodiče. Ale i bezdětní jedinci si mohou udělat krátký výlet do období, na které se nejde nijak připravit.

blackoutzuzi
13.05.2022 4 z 5

Mně sice zbývá ještě pár týdnů, než se stanu mámou, ale i tak jsem se pobavila a spoustu situací znala ze života alespoň v roli pozorovatele :) Autorka v knize zachytila několik momentů ze života mámy a vytvořila jakýsi rodičovský deník, ve kterém se, troufám si říct, většina rodičů najde.


muchomurka
07.05.2022 2 z 5

Souhlasím s komentářem Petrush.
Knížka se mi graficky nelíbila. Pár situací bylo vtipných a říkala jsem si "přesně", ale většinou jsem se s nimi nedokázala ztotožnit, přišly mi dost přes čáru a vůbec ne vtipné. Jsou mnohem lepší knížky o mateřství.

Petrush
18.01.2022 2 z 5

Místy vtipné, člověk si říkal "no to je úplně přesné". Ale celkově mi tato publikace moc nesedla.

veronika9761
09.01.2022 5 z 5

Nemam rada komiksy a nemam rada beletristicke pribehy o rodicovstvi. I presto me tenhle beletristicky komiks dostal. Za me by knizce slušelo jeste aspon sto stran. Moc prijemne prekvapeni.

dagmar7365
03.12.2021 5 z 5

Úžasná záležitost, nad kterou se musí pousmát každý rodič. Kniha zachycuje stokrát prověřené pravdy a situace, které rodičovství přináší. Marie Dudziaková má superschopnost zachytit do obrazu a pár slov "vše". Netřeba nic dodávat, jen koukat a nechat v sobě doznít: "Jo, přesně!".
Milé pohlazení pro všechny mámy.

kitja
14.10.2021 5 z 5

Tohle byla veliká radost. Přesný a vtipný postřehy ze života rodiče, kterej je vyjukanej z prvního dítěte a i sám ze sebe, ale dokáže ty svý radosti i prohry i trapný situace i veselý příhody popsat a nakreslit s geniální zkratkou a nadhledem.

Rád to sleduju u autorky na sockách a stejně rád jsem si to dal v přenádherně udělaný knížce.

Doporučuju všem. Mladejm rodičům to vysvětlí, že v tom nejsou sami a starejm to připomene dobu jejich začínajícího rodičovství.