Návod na ženy aneb Průvodce moderního muže po nevyzpytatelném světě žen

Návod na ženy aneb Průvodce moderního muže po nevyzpytatelném světě žen https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284162/bmid_navod-na-zeny-aneb-pruvodce-moderni-qCv-284162.png 4 40 13

Kniha vznikla na popud řady mužů, kteří nás v průběhu práce na projektu pro ženy nazvaného Cyklická žena® oslovovali s komentáři typu: „Kdybych tohle věděl dřív…“ a zejména s žádostmi o jasný a srozumitelný návod k tomu, jak mohou vycházet se ženami kolem sebe. Odpovídá například na otázky: Proč mi moje žena nerozumí? A proč já nerozumím jí? Proč jsou ženy často tak nevyzpytatelné? Je možné ženám vůbec nějak porozumět? Proč je jeden den všechno super a druhý den všechno špatně, aniž bych něco udělal jinak? Proč jsou ženy občas tak protivné, kritické, vztahovačné, hysterické a přecitlivělé? Existuje nějaká logika v tom, jak se ženy proměňují? Je možné svést ženu kterýkoli den v měsíci? Tato kniha vám umožní začít doslova vidět ženám do hlavy a pochopit, proč mění své chování a proč jsou tak nevypočitatelné. Zároveň se naučíte, jak jejich nálady už dopředu předvídat a jak s nimi zacházet, abyste měli celý měsíc klid a pohodu (nejen) ve vztahu. Pochopíte, kdy je správný čas jim naslouchat a kdy raději vypadnout – i jak můžete mít spokojený vztah navzdory PMS. V knize zkrátka získáte všechny podstatné informace pro to, abyste dokázali vedle žen nejen přežít, ale život s nimi si začít doopravdy užívat... celý text

Přidat komentář

Librorumistka
19.01.2024 5 z 5

Do této knihy jsem se původně nechtěla pouštět a neměla jsem pocit, že by to bylo něco pro mě a že by mi dokonce mohla něco předat. Nakonec jsem se však mýlila a kniha mi obrátila život k lepšímu! V knize jsou popsány různé fáze měsíčního cyklu ženy, přičemž obsahuje rady, co je v daném cyklu vhodné a nevhodné dělat. Takhle se to může zdát prosté, ale mně kniha pomohla a začala jsem díky ní více poslouchat své tělo. Za mě je tato kniha skvělá, pokud lépe chcete poznat samu sebe!

janulka1310
05.03.2023 4 z 5

Ke knize jsem se dostávala delší dobu, ale nakonec přece jen dostala a nelituji :) Beru to jako součást své seberozvojové cesty a určitě zahrnu nové postřehy a informace do mého chování tak, aby přinášely více klidu a porozumění ve vztahu s manželem. Manžela jsem samozřejmě o všem podstatném informovala a teď jen čekám, kdy se do čtení pustí on ;-)


VeruMalfoy
02.01.2022 5 z 5

Byla jsem na semináři Cyklická žena, kde jsem nakoupila plno knih na toto téma. Ne daném semináři mě toto téma také poprvé oslovilo a zaujalo. Tato kniha byla jednou z nakoupených knih a stala se taky mou první přečtenou knihou z tohoto semináře možná právě pro její nádhernou barevnou a lákavou obálku. Chvílemi jsem si od ní musela tak nějak odpočinout a přebrat si informace, které jsem z ní získala, ale většinou se mi četla velice dobře. Informace, které obsahuje, jsou úžasné nejen pro muže. :))

MichaelaT.
14.07.2021 4 z 5

Srozumitelnější a názornější než Cyklická žena, dokonce mi připadá, že jsou tady i některé informace navíc (třeba o sexu v jednotlivých fázích :) ). Je to psané opravdu blbuvzdorně. Na můj vkus je v textu moc "reklam" na různé vztahové kouče apod. a některé "cyklické příběhy" jsou dost přehnané, i když co já vím, třeba to tak někdo má.

Hoxer
24.04.2021 5 z 5

Jako mladý muž zajímající se čerstvě o tuto tématiku musím knížku maximálně doporučit všem mužům, a v některých případech i ženám, kteří neznají a nerespektují ženskou přirozenost a jejich cyklické chování. Osobně trošku lituji, že jsem se touto problematikou nezačal zabývat dříve. Usnadnilo by mi to školní léta i soužití doma s mými samičkami. Kniha je psána věčně, logicky členěna. Hodně jí pomohlo, že autory jsou žena i muž, navíc v tomto směru velmi zdatní. Oba jsou lektory a zabývající se cykličností. Je vidět, že v knížce jsou popsány oba pohledy na tak proměnlivé chování žen. Velmi oceňuji bodové shrnutí každé kapitolky, čtenář se pak může lehce ke knize vrátit a oživit si znalosti. Jediné co mi na knize chybělo byla stručná kapitolka zabývající se ženami po přechodu. Celkově hodnotím 5 hvězdičkami a věřím, že třeba i díky této knize nebude toto téma nadále natolik tabuizované jako doposud. Povinná četba pro každého muže, čím dřív přečtěte, tím lépe pro vás!

lilienn
03.03.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Hezky mi do sebe informace zapadají a opravdu to sedí na jednotlivé fáze... Každá žena je jiná, ale mě to celkem kopírovalo. A hlavně jsem našla i hezké inspirace do ložnice :) Snažím se dát přečíst i partnerovi, a přibližovat mu jednotlivé fáze ženy, myslím, že to má smysl... Koho to téma láká a trošičku na to začíná slyšet, doporučuju!
Hlavně žena sama pro sebe by to měla znát, aby věděla, že je v pořádku... a taky bude trošku tušit, co ji kdy čeká :)

urputnej.snek
17.01.2020 4 z 5

pro muze, kteri sdili se zenou stejnou domacnost aspon 1 mesic v kuse a maji pocit, ze jim pravidelne nerozumi

je pravda, ze je to americky blbuvzdorne podano :) na druhou stranu, vzhledem k tomu, jak moc je tema zenskeho menstruacniho cyklu tabuizovane tema, to dokazou podat velmi lehce

ziriant
02.08.2019 3 z 5

Člověk (za sebe myšleno žena, ale tím spíše muž) si při čtení této knihy místy dost klepe na čelo, co to je za nesmysly (ano, nejspíš jsem ještě nepřijala svou cykličnost, pokud mám takovou odezvu, namítl by někdo :D). Na druhou stranu bych řekla, že to něco lehce do sebe má. A především - kniha ke mě přišla v té správné době. Jelikož věřím na Náhody, tak je mi jasné, že to tak mělo být a že si třeba jednou budu říkat "jo, to bylo tehdy na začátku, když jsem četla tu knížku, trochu přitaženou za vlasy, Návod na ženy se to myslím jmenovalo...". Z literárního hlediska je to trochu vymývání mozků - nastíníme vám, co vám řekneme, pak vám to řekneme, pak shrneme, co jsme řekli, a pak vám to pro jistotu ještě jednou zopakujeme. Asi jako dokumenty z USA. U nás podle mě takové manýry vážně nemáme zapotřebí. Dost to shazuje místy i docela zajímavé myšlenky. A jestli bych to doporučila přečíst chlapům? Asi jo, ale s přidruženým komentářem od své milé, aby nedošlo k jednomu z extrémů "Jo, to je bomba, takto ženy opravdu fungují" nebo "To je celé fakt blábol".

masielko27
30.03.2019 5 z 5

Parádna kniha, bola mi zrozumiteľnejšia než Cyklická žena. Je dobre štrukturovaná, má pekné a praktické vysvetlenia, prehľadné zoznamy a tabuľky, vtipné ilustrácie a "know-how" na celý život :). Odporúčam a kupujem ďalšie kusy pre blízkych.

Blue.Poison
06.03.2017 odpad!

Neuvěřitelný blábol. Ženy, řekněte o svém PMS v práci, šéf si bude vést váš menstruační kalendář a podle toho s vámi jednat. Tak určitě. A také vysvětlete příteli/muži, že je to jen fáze a jako šílená zvěř se chováte, protože vám to nařizuje cyklus.

kosilka
28.10.2016 3 z 5

Kniha se mi líbila, přinesla mi informace, o kterých jsem do té doby neměla ani tušení a je užitečné a pěkné, když nyní mohu pozorovat tyto informace v praxi sama na sobě. Konečně svému tělu a jeho projevům rozumím. Co z mého pohledu musím vytknout, je zpracování knihy. Působí na mě hodně komerčně, propagandisticky (ve smyslu propagace autorů, jejich kamarádů-kolegů a prací autorů-knih apod.). Vadilo mi také, jak se jedna a tatáž věc neustále v knize několikrát opakovala dokola a takových věcí tam bylo více. Působilo to dojmem snahy prodloužit knihu o další stránky, protože být tam vše jen jednou, kniha by měla tak max. polovinu počtu stránek, co má. Také snaha o vtipnost a některé hovorové výrazy mi neseděly. Poslání a obsah rozhodně dobrý a přínosný, ale zpracování na můj vkus opravdu pokulhávající. Ale to je věc názoru.

majuska88
14.09.2016 5 z 5

Knihu jsem si přečetla já i můj přítel a super :-) doporučuji

peedbook
26.02.2016 4 z 5

Neskutočne poučné .. už chápem ... :-) „Kdybych tohle věděl dřív…“