Nauka o seberealizaci

Nauka o seberealizaci https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81390/nauka-o-seberealizac-81390.jpg 3 18 6

Články, rozhovory a přednášky indického duchovního učitele, který šířil filozofii duchovního poznání na Západě.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Bhaktivedanta Book Trust‎
Originální název:

The Journey of self-discovery


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
18.03.2022 3 z 5

Hinduismus sám o sobě nepředává špatné myšlenky a Krišnovci je hrdě šíří do západního světa. Bohužel však ale předkládají i věci, s nimiž nesouhlasím, jako například, že člověk musí Boha uctívat a dávat mu dary. Stejně tak mi přijde hloupé, že lze zpěvem a tancem spasit svět. O autorově názoru na (ne)rovnost pohlaví se ani rozepisovat nebudu. Kdy už lidem dojde, že Bůh nemá ego a stačí se řídit jenom základními principy.

Jeronym
01.12.2020 3 z 5

Asi jako k většině čtenářů, tahle kniha se ke mně dostala skrze "mnicha" na ulici. Neváhal jsem si jí přečíst. Zajímalo mě, o co lidem v hnutí Hare Krišna jde a sám pátrám po duchovnu.
Uf, ale že mi dala zabrat... Rozhodně se nedá přečíst na jeden zátah. A hlubší kritiky též nejsem schopný, když jde o podobnou tématiku. S jejich pohledem poměrně souhlasím. Přesto se i po přečtení nemohu zbavit dojmu jisté radikálnosti vyznavačů tohoto hnutí. Ale zároveň je to důvod, proč si jich tak cením. Například nesouhlasí s materialismem, který se i mně zdá být už pomalu neúnosný. Neskutečným zápalem a nenucenou formou poukazují na fakt, že existuje i duchovní cesta. Toho si opravdu cením.
S něčím zas tak úplně nesouhlasím. K tomu abych si oblékl roucho a zbavil se veškerého majetku mě opravdu různá libozvučná přirovnání nepřemluví.
Nicméně je to knížka, která mě zas bezesporu posunula o kousek dál na své vlastní cestě. A ač dávám jen tři hvězdy, rozhodně by lidstvu neuškodilo, kdyby tuhle knížku přelouskali všichni. Prohlédli by máju a Kali Yuga by byla snesitelnější.


Yorika
05.04.2019 3 z 5

Knihu mi nabídli na ulici.Mnich v hnědém hábitu, na první pohled spokojený se svým životem.Protože našel Krišnu.A o tom to je.
Každý potřebuje v životě něčemu věřit.
Knihu jsem si přečetla.Mám o čem přemýšlet.

martunka
18.07.2018 5 z 5

Přesně, jasně a srozumitelně vysvětleno vše, co se týká duše a všeho, co s tím souvisí.

Mušketýr007
18.04.2013 4 z 5

Otázky a odpovědi vlivné osobnosti a zakladatele Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny o chápání boha z pohledu východní nauky. Je v ní spousta pravdy, avšak jednosměrně zaměřené na jejich pojetí univerza prostřednictvím Krišny.

WEIL
30.06.2011 3 z 5

Zatím mě nic nepřesvědčilo, že to funguje. To pochopitelně neznamená, že to nefunguje.