Naučte se tančit v dešti

Naučte se tančit v dešti https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440844/bmid_naucte-se-tancit-v-desti-RO4-440844.jpg 4 31 10

Vysněná práce moderátorky v rádiu se v případě Emmy proměnila v ubíjející rutinu bez špetky uznání, kvůli které šel její osobní život stranou a nálada ke dnu. Setkání s úspěšným spisovatelem ji přiměje přestat přežívat a začít konečně žít. K tomu ji navede originální experiment, který ji naučí vnímat svět kolem sebe jiným pohledem. Je jen na ní, jak bude její život nakonec vypadat. A stejně tak na čtenářích, kteří můžou díky několika motivačním cvičením dosáhnout stejného pokroku jako Emma. Kdekdo totiž touží po štěstí, ale málokdo mu jde naproti. Tato kniha vám pomůže realizovat vaše sny. Život totiž není o čekání, až se přežene bouřka. Život je o tom, naučit se tančit v dešti, jak pravil Seneca. Emma to nakonec zvládla a žádná přeháňka už ji nezastaví.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

N’attends pas que le orages passent et apprends à danser sous la pluie , 2019


více info...

Přidat komentář

Babkabylinkarka
15.01.2023 4 z 5

Děj je trochu naivní, nicméně je tam spousta zajímavých námětů k zamyšlení. Ze začátku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale potom už mě začalo zajímat, jak to vlastně dopadne a co všechno se ještě sama o sobě dozvím.

DeniPes
27.04.2022 3 z 5

Příběh je taková idylka, ale ty náměty k zamyšlení a uvedené citáty stojí za přečtení, jsou inspirativní. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, nebyla to ztráta času :-) .


Markushka
24.11.2021 3 z 5

Kniha učí vážit si přítomného okamžiku a maličkostí všedních dní skrze příběh mladé rozhlasové moderátorky.

SynD
14.11.2021 2 z 5

takový předtrávený a vyvrhnutý Coelho.

Barča 008
29.07.2021 5 z 5

Ta nejlepší kniha za hodně dlouhou dobu!

Parwana
29.07.2021 2 z 5

S knihou jsem ze začátku bojovala, zda ji neodložit. Nakonec jsem ji přece jen dočetla. Příběh byl jednodušší, hlavní hrdinka velmi naivní, vývoj až příliž optimistický. Jako oddechovka super, líbila se mi cvičení pro osobnostní rozvoj, ale to bylo tak vše.

Buchtičkajani
17.04.2021 3 z 5

Chvíli jsem se s knížkou trápila, ale nakonec jsem se začetla... Příběh Emmy Vás donutí přemýšlet o životě, ale přiznám se, že mě moc neoslovila...

Marcela52
28.09.2020 4 z 5

Kniha se dobře četla, ale ne všechny rady, byť dobře míněné, se dají aplikovat u každého. Příběh mladé redaktorky, která hledá své místo v životě, mě nicméně bavil a některé citáty jsem si opsala. Jeden z těch, které mě zaujaly uvádím:" V životě hrajeme hry, které jsou dané, ale i s danou hrou může každý sehrát odlišnou partii". Autorem citátu je J.W.Goethe, který toho mnoho zažil, takže určitě věděl, o čem mluví. Berte tedy všechny dobře míněné rady s rezervou, a v každém případě rozhodujte o svém životě sami.

kikikrat
07.08.2020 3 z 5

3,5*/5* kniha mi dala přesně to co jsem od ní očekávala. Spoustu rad a věcí k zamyšlení, které zrovna sednou do mé situace. Nicméně kniha je tak stroze a zvláštně napsána. Přišlo mi, že se víc zaměřuje právě na ty rady než na děj. Nedokázala jsem si oblíbit žádnou postavu. Špatná kniha to ale rozhodně nebyla.

Kuci12
06.08.2020 4 z 5

Nečekala jsem to, ale příběh Emmy mě oslovil. Normálně nejsem zase tolik nakloněna knížkám, kde je častokrát zmíněno slovo štěstí, cesta, hledání sama sebe a další omílané fráze. Tentokrát mi nic z toho nevadilo a bylo to přirozenou součástí celého příběhu. Při čtení mi došlo spoustu věcí a zjistila, jsem že jsme si s Emmou v podstatě dost podobné. Opravdu si až moc často pokládáme otázky, co ostatní a jak to bude vypadat a co si všichni pomyslí. Tak snad při prvním dešti zjistím, že jsem si alespoň něco odnesla a naučila se tančit.

Autorovy knížky

2020  72%Naučte se tančit v dešti