Naslouchej sám sobě a porozumíš i druhým

Naslouchej sám sobě a porozumíš i druhým https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41321/naslouchej-sam-sobe-a-porozumis-i-druhym-41321.jpg 5 3 2

Mám-li se domluvit s druhými, musím se nejprve naučit domluvit se sám se sebou. Hlavní myšlenkou této knihy je dovést čtenáře k tomu, aby postupně dospěl k umění setkat se sám se sebou a dokázat si říci, jaký skutečně je. V každém osobním vztahu, ať už rodinném, přátelském nebo milostném se občas stane, že uvízneme v pasti sebeobviňování nebo klademe všechno za vinu druhým. Kniha předkládá praktické návody, jak podobné nehody řešit a jak si vylepšit partnerské klima.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , ERA
Originální název:

Si je m´écoutais, je m´entendraise


více info...

Přidat komentář

vodnář
04.03.2019 5 z 5

Hutná, obsažná kniha, v níž se se asi každý pozná. Člověk si při jejím čtení uvědomí komunikační vzorce, které během života běžně používá, aniž by se zamýšlel nad jejich hlubším významem. Doporučuji pro lepší sebepoznání.

petaSk
16.12.2013 5 z 5

Kniha o vlastním vymezení, snaze změnit druhého, pasivní agresivitě, požadavcích na druhé, nevyslovených přáních, o tom, že nejsme zodpovědní za cizí emoce, ale za ty svoje.
Kniha je místy hodně složitá a překlad obsahuje pár chyb. Je to hutná publikace a zdroj mnoha informací ohledně komunikace a o tom, jak začíná nedorozumění. Otevírá oči a dává nám nemilosrdný pohled na sebe sama. Toto ale není kniha na jedno přečtení.


Autorovy další knížky

Jacques Salomé
francouzská, 1935
2005  48%Mluv se mnou, mám ti co říct
2002  100%Naslouchej sám sobě a porozumíš i druhým
2006  60%Nebojte se být sami sebou

Kniha Naslouchej sám sobě a porozumíš i druhým je v

Přečtených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x