Nevinným sa neodpúšťa

Nevinným sa neodpúšťa https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198494/bmid_nevinnym-sa-neodpusta-5YP-198494.jpg 4 329 57

Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky, občas ostanú kamaráti kamarátmi. Hovorí sa, že čím ich je viac, tým je život ľahší, no nie vždy je to tak - často idú riadne na nervy. Zvládnuť výstrelky roztopašných kamarátov si vyžaduje riadnu dávku trpezlivosti, dokonca sa môže stať, že svojimi hlúpymi nápadmi doženú až k samovražde. Potom už iba rozpačito stoja nad hrobom, nechápavo krútia hlavami a stále dookola si kladú otázku: Kto za to môže? Nikto nechce byť vinníkom, nikto nechce niesť zodpovednosť za smrť kamaráta, nikto nechce cítiť vinu, ale nie každému sa to podarí. Životné cesty sa občas tak nečakane skrížia, osudy ľudí tak neuveriteľne prepletú a skomplikujú, že sa aj z obyčajnej náhody môže stať prípad. Napokon musia prísť detektívi Krauz a Chosé a pomôcť pri hľadaní pravdy. Nájsť ju môžu, to dokážu, ale zbaviť niekoho viny – na to právo nemajú. Niektorým kamarátom sa odpúšťa ťažko a nevinným sa nedá odpustiť vôbec.... celý text

Přidat komentář

Dandy1
14.11.2023 4 z 5

Někdy mě baví historky z kanclu víc než vyšetřování.

Rapeh
02.09.2023 4 z 5

Dominik Dán opět nezklamal. Od knihy se nedalo odejít. Jen nevím co dál psát do recenzí aniž by jsem popisovala knihu.


m_martina
14.06.2023 5 z 5

Já vím, že kvalita knih od Dominika Dána lehce kolísá. Ale pro mne je to jednoduše můj úplně nejoblíbenější spisovatel, proto žádné jeho knize nikdy nedám méně než pět hvězd. Tento případ se mi líbil stejně jako předchozí a Krauz a Chosé jsou prostě špicovní.

mataj
13.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Vynikající jako pokaždé. Na začátku jednoho příběhu je partička dlouholetých přátel, jedna hloupá sázka v opojení alkoholu na dovolené a na konci zůstane jeden z nich mrtvý. Je to sebevražda, nebo vražda? Další případ se dostane Krausovi do rukou víceméně náhodou, ale může vést k odhalení několika nevyřešených vražd v minulosti. Krauz a ostatní se připravují na velký zátah, všechno ale dopadne jinak...

avynka
02.01.2023 5 z 5

Na knihy Dominika Dána jsem slyšela samou chválu a tak jsem si pořídila její audioverzi. A udělala jsem dobře. Kniha se mi moc líbila, hodně tomu napomohla i interpretace pana Mňahončáka. Většinou poslouchám knihy na etapy, ale tuto jsem zvládla za 2 dny. Paráda! Už se těším na další

medlovice
12.11.2022 5 z 5

Ted už si uvědomuji, že každý večer beru do ruky vražednou zbraň, inzulinové pero. Jsem mnohem opatrnější při aplikaci inzulínu.
Nevyužitá šance, že se Krauz mohl zbavit té protivné manželky. A on ji miluje .

Lamanai
10.11.2022 3 z 5

Tenhle díl byl slabší. Detektivové tentokrát byli poněkud natvrdlí, Krauz dokonce na více frontách. Zápletka byla dost přitažená za vlasy.

MUDr.Scorpion
29.09.2022 5 z 5

Ackoliv nepatri mezi Danova nejlepsi dila, z nejakeho duvodu jsem si ji uzil az prekvapive moc, bavila me od zacatku do konce!

Kami33
05.06.2022 5 z 5

Dominik Dán vždy splní to, co od něj čtenář očekává (v dobrém slova smyslu). Jen mi nejde do hlavy, proč všichni chtějí Krauze a Chosého, když Chosé snad ještě nikdy na nic nepřišel. Nebo jsem na takový díl ještě nenarazila.

petgona
26.05.2022 1 z 5

(SPOILER) Pribehovo pomerne dost slabe, vsetky dejove linky mi prisli pritiahnute za vlasy a zaroven velmi nedotiahnute a akoby "odflaknute", len aby bolo. Linka s Krauzovou zenou bola vyslovene trapna. A tie akoze vtipne rozhovory medzi vrazdarmi u mna zanechavaju velmi horku pachut. No najvacsim sklamanim pre mna bolo, ze sa nevysporiadali so Zorou, lebo presne kvoli tomu som siahla po tejto knihe a preto som ju docitala do konca.

tittanie
24.05.2022

Mi se tento díl moc líbil. Takový typický Dán, žádná politika a mafie, která mě moc nebaví. Ale tohle je jenom o vraždách a vztazích mezi detektivy. A takové díly mám nejradši. Musím říct, že jsem byla nadšená i z přesahu k dalšímu dílu.
Škoda jenom...

SadUnicorn
30.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Dominik Dán opět naplnil svůj standard. Zločin není nijak vyjímečný ani zajímavý a pachatel je vlastně předvídatelný, ale kniha je ozvláštněna vsuvkou o historii přátelství party ze sídliště, která mě bavila a díky které se kniha dostala do roviny psychologických detektivek. Co mě jen trochu mrzí je ta naděje, že dojde k rozuzlení s potrestání příběhové linky se Zorou a zase nic. Ta nespravedlnost a nepotrestání viníků mi drásá nervy.

Ladys
29.03.2022 4 z 5

Co už psát ke knihám od D. Dána.
Standard na který jsem už zvyklý a jsem za to rád.
V tomto případě je příjemná změna ve stylu vyprávění.
Autor se spíš věnuje psychice postav a provázanosti vztahů jak mezi vyšetřovateli, tak mezi dalšími stěžejními postavami románu.
Byl jsem tím milé překvapen a vůbec mi nevadilo až civilně nenápadný zločin.
Psycho a litry krve - na to tu máme severské autory.
Za mě lepší čtyři hvězdičky.

callahanh
14.02.2022 4 z 5

Naprosto standardní dánovka, která je spíš o špičkování kriminalistů než o řešení zločinu, což ale v zásadě nevadí. Jestli něco Dán umí, je to zachycení velmi zvláštní atmosféry smutku, kdy se stane zločin, který pramení z jedné hlouposti a ve své podstatě se ho nikdo nechtěl dopustit. To platí i tady, protože linie vraždy je politováníhodná než nějaká úkladná a jen ukazuje, kam až může vést touha po vítězství. Potěší i to, že Krauz tentokráte na vlastní pěst pátrá po tom, zda je jeho manželství v pořádku, a i když se vyvrcholení této zápletky dalo odhadnout dlouho dopředu, je osvěžující a policistu to dost polidšťuje. Ačkoli někdy už se zdá, že Dán vše překombinovává a na relativně malé ploše přidává další a další podzápletky, vždycky to dokáže vybalancovat tak, že na konci už to tak úplně nepůsobí, byť třeba jednu kauzu vyřeší policisté úplnou náhodou. Nevinným se neodpouští je znovu dobrá kniha od Dominika Dána, k níž se v celé sérii asi moc čtenářů nevrátí, protože se v ní hlavní hrdinové nikam příliš neposunou, svůj účel nenáročné, zábavné a relativně napínavé jednohubky bez problémů splní.

ErikaKej
03.01.2022 5 z 5

Podla mňa super. Epizóda so strelcom bolo vítané oživenie, hoci hlavný vynník ostal nepotrestaný- ale to je asi realita..hlavný príbeh bol tież fajn, len trošku mohol skrátiť tu dovolenku ale inak fajn príbeh. Za mňa určite jedna z tých lepších.

janina66
25.12.2021 4 z 5

Opět skvělé humorné hlášky mezi kolegy z odd.vražd. Slabší zápletka týkající se party lidí, kteří se znají už od dětství. A něco málo ze soukromí Richarda, jeho tajné pátrání. Já jsem spokojená.

Vilma232
10.12.2021 4 z 5

D.D. nezklamal. Vždycky se musím zorientovat, ve kterých letech zrovna jsme a vždy ta atmosféra kolem hlavního příběhu sedí. .... a zase to vyřešili....

smardice
19.11.2021 4 z 5

Trochu slabší zápletku vykompenzoval pohled či poslech do Krauzova soukromí a samozřejmě nechybí inteligentní, i když občas vulgární, humor

klokan.1905
31.10.2021 5 z 5

Nevinným se neodpouští...
Jestliže chcete číst knihy DD chronologicky, a tato se Vám právě dostala do ruky, tak momentálně je toto dvacátý druhý díl... Už jsem si ale zvykl, že mi DD chronologickým pokračováním občas zamíchá... ;-) Ale i tak bych neměnil, kdybych měl znovu možnost rozhodnout se mezi tím, zda číst sérii chronologicky, nebo tak jak ji DD napsal - tedy různé skoky mezi roky tam a zpět... Opět bych zvolil chronologické čtení...
V tomto pokračování nás autor seznámí s partou kamarádů, kdy nás provede jejich dětskými léty, až do dospělosti... Když dochází k úmrtí jednoho člověka z party, vypadá to na sebevraždu... Ale bylo tomu tak i doopravdy?
Další ze zajímavých Dánovek...
U mě by to vyšlo tak na 4,5 hvězdičky... Zaokrouhlím to nahoru... ;-)
Jinak bych Vám doporučil i nahlédnout na Wikipedii, kde se mimo jiné i dozvíte, že autor již částečně odkryl svoji identitu... Dále tam najdete i aktuální chronologické pořadí knih DD... Posílám odkaz... ;-)

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Dominik_D%C3%A1n

kolacky
06.10.2021 4 z 5

Fuj, docela jsem se o Sylvii bála. Ne že se jí něco "stane", ale že klopýtla. A ona ne, holka jedna. Ten pacholek by si to zasloužil, ale Sylvinka je nejlepší.