Naše duše může létat

Naše duše může létat https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479263/bmid_nase-duse-muze-letat-qfz-479263.jpg 3 2 2

Co má jeden z největších fyziků a vynálezců společného se šamanismem, co mají společného biologické rytmy s mystickými zážitky, zvuky s kamennými kruhy a krajinou, irští světci se zemskou energií? Ať jde o technické vynálezy, vědecké teorie, symboly a mýty nebo osobní prožitky, Marco Bischof to všechno dokáže představit tak, že se před čtenářem otevírá svět překvapivých souvislostí. Nahlížíme špehýrkami do fascinujícího světa, který je docela blízko nás, ne-li přímo v nás. Texty Marco Bischofa jsou etapami cesty k imaginativnímu „umění vědět“, které se snaží opět usnadnit a prozářit vědění, a vrátit tak duši křídla.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Malvern
Originální název:

Unsere Seele kann fliegen , 2008


více info...

Přidat komentář

vodnář
19.09.2021 3 z 5

Knížka podle mě postrádala myšlenkovou ucelenost. Měla jsem pocit, jako kdybych četla články na různá témata, mezi nimiž chybí návaznost. Něco mi přišlo zajímavé, něco méně, celkově mě však kniha příliš nezaujala.

hu_87
25.08.2021 3 z 5

"Naše duše může létat" - na základě jistého esoterického nádechu spojeného s vesmírem mě zaujala především zajímavá obálka. Naprosto sedí to, co je pod názvem knihy - asi prvních 30 stránek je věnováno Teslovi a některým zajímavostem z jeho života, potom se to mísí nějakým tím éterem, fenoménu UFO a posléze se kniha "rozjíždí", kde jsou některé fakt zajímavé věci.
Jenže pak přicházejí na řadu kapitoly o druidech nebo že "všude vidíme tváře", což není tak moc zajímavé.
Problémem je i styl psaní (nedávám to vinu pouze překladateli, je znát, že autor prostě píše tak, jak píše a někdy je fakt těžké poznat, co tím chtěl básník říci a proč rozvíjí myšlenku stylem, který se opravdu moc neslučuje s populárně-naučnou formou).


Štítky knihy

stavy změněného vědomí Nikola Tesla

Autorovy knížky

Marco Bischof
švýcarská
2012  60%Naše duše může létat