Nalehko

Nalehko https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417989/bmid_nalehko-NLL-417989.jpg 5 41 8

Pokud se Vám zdá nereálné zredukovat svou základní výbavu třeba i na měsíční trek maximálně do 7 kg, právě pro vás je určena tato publikace. Petr Kosek je držitelem ocenění Triple Crown, což znamená, že přešel všechny tři dálkové americké treky. Díky přípravám na ně objevil kouzlo ultralehkého vybavení. Autor v knize představí veškeré ozkoušené tipy a ukáže vám, jak je nesmírně osvobozující pohybovat se krajinou s hlavou vzpřímenou, bez bolesti zad, ramen a kolen. Jednotlivé tematické okruhy se dotknout bezpečnosti, oblečení, spaní, batohů, vaření, vody, jídla, map, navigace a taky základních návyků pro fungování na treku. Vše doplněno o zajímavosti, vlastní zážitky z cest, ilustrace a fotografie.... celý text

Přidat komentář

tereza1964
03.04.2024 5 z 5

Pokud bych někdy vyrazila na dlouho cestu pěšky, tato kniha by byla moje bible :D

Horal123
28.01.2024 5 z 5

Nejsem ultralight hiker, na horách nechodím 50 km denně, takže gramy nemusím až tak řešit. Ale tomu konceptu "posedlosti gramy" rozumím a zcela ho chápu. Na knížce je dobře vidět, že Petr Kosek má nachozeno a tak ví o čem píše.


Mickhesh
17.05.2021 5 z 5

Zdravím. K této knize se paradoxně dostanete po prvním neúspěšném přespání venku a nachozených 50km. Začnete zkoumat co dělat jinak a dostanete se k této knize, ačkoli by jste si jí měli přečíst jako number first. Pro zkušenější borce už tolik informací nepřináší, nicméně opakování je matka moudrosti. Určitě tam každý nalezne něco, co nevěděl. 90%.

Dandy1
06.06.2020 5 z 5

Dobrý manuál, jak se vybavit na cestu pod širák. Nic vám nevnucuje, jen probírá pro a proti.

Antonín055
21.02.2020 5 z 5

Jedním slovem, tahle knížka je prostě "Bible pro chodiče". Než jsem si ji pořídil, trochu jsem se bál, co od ní čekat. Co bude obsahem knihy jsem tušil, jelikož trochu znám aktivity autora a jeho postoj k chození nalehko, ale nedokázal jsem si představit, jak bude toto téma uchopeno a prezentováno. Po dlouhé době kniha v které její autor přesně ví o čem mluví a dokáže dané téma dokonale vysvětlit způsobem, který je pochopitelný i pro nezasvěceného člověka.

Z knihy jsem absolutně nadšený!!! Je skvělá, čtivá, srozumitelná, přínosná a inspirativní. I když spoustu věcí znám, bylo fajn se dozvědět nové informace a také si udělat jasno ve věcech, v kterých jsem tápal. Logicky seřazená témata s tak akorát jasným a srozumitelným vysvětlením. Jsem velkým zastáncem důkladného plánování, ať se jedná o nastudování trasy, nebo volby výbavy a jsem rád, že se můj postoj shoduje s postojem toho nejpovolanějšího, tedy autora knihy. Knihu vnímám jako skvělý návod k tomu, jak si cesty mnohonásobně víc užívat a po jejím dočtení vím, že do ní v budoucnu mnohokrát nakouknu, až budu plánovat nové cesty, řešit vybavení, nebo mít jen potřebu se utvrdit ve svých rozhodnutích a nic nepodcenit.

Pokud milujete chození, turistiku, treking, hiking, prostě jakékoliv aktivity spojené s přesunem po vlastních, vřele tuto knihu doporučuji.

georgearrow
02.01.2020 4 z 5

Koncept je fakt super. Vlastně jsem vždycky o chození takto přemýšlel, Kosek mi pomohl utříbit myšlenky. Je velká škoda, že knížka je tak na půl cesty. Čekal jsem podrobnější rozbor jednotlivých výrobků a producentů, prostě větší orientaci v nabídce trhu, zejména co se oblečení a obuvi týká. Co se týče materiálů, tak OK.

Kamys
31.10.2019 5 z 5

Změna paradigmatu v trekkingu. Vezměte do ruky každou věc, kterou s sebou na výpravu berete, a zamyslete se, k čemu vám je dobrá, jak moc plní svůj účel a kolik váží. Pro emoce není prostor, nebo až na posledním místě ;-) Překvapí vás, kolik věcí, které berete jako samozřejmost, vůbec samozřejmé nejsou.
Potřebujete stan, nebo vám stačí tarp?
Opravdu je nutné chodit v pohorkách, které váží kilo jedna?
Jak neudělat chybu s výběrem batohu?
Kolik litrů vody s sebou máte nést?
Nečekejte jednoznačný návod, co si máte pro cestování nalehko pořídit - to si musí každý vyšlapat a odšlapat sám. Čekat ale můžete velmi dobrou analýzu variant podloženou tisíci nachozených km. Já jsem jednoznačně inspirovaná, nevrhám se do změny úplně po hlavě, ale dávám tomu šanci. A minimálně pro další trek dávám sbohem pohorkám proklatejm, které váží na noze tunu snad ;-)

sandokan46
17.10.2019 5 z 5

Skvělý popis a srovnání různých druhů vybavení. Já jsem spoustu informací vůbec nevěděl a některé tipy by mě asi nikdy nenapadly, i když jsou logické.
Tato kniha by měla být povinnou četbou pro každého člověka, který se rád pohybuje venku!

Štítky knihy

pěší turistika vysokohorská turistika

Autorovy knížky

Petr Kosek
česká, 1979
2019  91%Nalehko

Kniha Nalehko je v

Právě čtených2x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce18x
Chystám se číst51x
Chci si koupit19x
dalších seznamech3x