Nacistická kněžna

Nacistická kněžna https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210829/bmid_nacisticka-knezna-210829.jpg 3 24 24

Fakty nabitá biografie o kontroverzní osobnosti barvitě popisuje prostředí předválečné evropské smetánky v Německu a Anglii. Kněžna Stephanie von Hohenlohe (1891–1972) se z neurozených kořenů (její matka pocházela z Prahy) vyšvihla mezi rakousko-uherskou aristokracii, a to díky kontaktům z právnické praxe svého otčíma. Na večírku, pořádaném kněžnou Metternichovou, se seznámila s mladým knížetem Friedrichem, a přestože jejich manželství trvalo pouhé dva roky, Stephanii k upevnění pozice stačilo. Po rozvodu se jako svobodná mladá kněžna začala systematicky pohybovat ve vysokých evropských kruzích a od 20. let sloužila jako spojka mezi britskou šlechtou a německými nacistickými pohlaváry i samotným Hitlerem.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Nazi Princess , 2011


více info...

Přidat komentář

Dagmus
24.10.2023 5 z 5

Více se opravdu psalo o Hitlerovi, ale ....

speciale88
19.06.2018 4 z 5

Tato kniha mi spíše přijde více zaměřená na Hitlera a vše okolo příprav 2. světové války než přímo na kněžnu Hohenlohe. Její život tam někde probíhá. Někdy více v popředí jindy v pozadí. V knize je spousta zajímavých postav. Spíše pro ty kdo mají rádi historii.


čef
03.06.2018 5 z 5

Nacistická kněžna von Hohenlohe, jinak poloviční židovka z Prahy, "měla v životě významnou roli a žila barvitým a výjimečným, ač nečestným životem." Svým šarmem, inteligencí a ženskou přitažlivostí napálila mraky mužů včetně Hitlera a přitom jí podle mne nešlo o žádné nacistické či jiné ideje, ale především o vlastní prospěch, což jí vlastně nemůžeme vyčítat(no,možná mne také napálila). Kniha vyžaduje hodně pozornosti, ale zájemcům o zákulisí příprav 2. světové na mediální frontě se to určitě vyplatí.

freddy18
05.03.2018 4 z 5

Nacistická kněžna je pro milovníky historie, a předválečného období určitě dobrá volba. Nečekejte žádný velký hlavní příběh. Kniha obsahuje opravdu spíš jen fakta, události a důležitá i méně důležitá jména z předváleč. období. Občas jsem se v knize mezi těmi všemi daty, a jmény ztrácel, ale jinak je to napsané celkem čtivě, určitě se ke k ní ještě vrátím. Doporučuji každému, kdo se vyžívá v historii. Pro běžného čtenáře to může být nuda.

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) nacismus Adolf Hitler špionáž

Autorovy knížky

Jim Wilson
britská
2014  68%Nacistická kněžna