Na mystickém jezeře

Na mystickém jezeře https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46672/na-mystickem-jezere-46672.jpg 4 56 17

Román zachycuje osudy ženy středního věku, která je náhle - v období, kdy ji opouští manžel a dcera odjíždí studovat do zahraničí - postavena před důležitá životní rozhodnutí.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Aradan
Originální název:

On Mystic Lake , 1999


více info...

Přidat komentář

hankapimi
23.07.2022 3 z 5

Od autorky jsem četla Slavíka, ten se mi líbil moc a rozporuplnou Velkou samotu. V tomto příběhu mne od začátku vytáčel Nick, který měl fungovat jako máma-táta, ale nefungoval. Autorce se nedá upřít citlivě vykreslené životní kotrmelce Annie a hledání sama sebe. Ani Nick nezůstává pozadu a vlastní utrápená dcera pro něj není dostatečným důvodem srovnat si priority v životě. Oba se hodně zapotí, než si ujasní, po čem touží a přeperou zlomyslný osud. Kdo má rád romantickou oddechovku, je na správné adrese.

petraj30
29.09.2021 3 z 5

Tohle je typická červená knihovna. Příběh byl krásný, hodně dojemný, ale mě už takové příběhy ani potěšení nepřináší, protože jsou předvídatelné a strašně ploché.
Začátek knihy ještě celkem ušel, ale na konci to bylo zase šíleně natahované a nudné. To už jsem čekala jen na to jedno. Na úplný závěr bych naopak připsala ještě pár větiček, chtělo to pořádně zakončit.
Bylo to pěkné, ale po druhé se k tomu vracet nebudu.


Jana-Marie
02.07.2021 5 z 5

Krásná kniha, která se velmi dobře četla. Moje druhá kniha od autorky a určitě né poslední.

bigben
08.05.2021 4 z 5

Hlavní hrdince se rozpadne manželství, vrátí se do rodného města, potká manželka své nejlepší kamarádky, která mezitím zemřela...Snaží se dát si dohromady život, a najít své já..je jí 40 a přemýšlí, co dál se životem a do toho přijde nečekané událost...má se vrátit do starých kolejí nebo se jí více líbí její nové já...pro mě výborně popsané dilema co se životem a co od něj chci

Adliczka
11.08.2020 4 z 5

Knihu hodnotím jako oddechovku na letní dny. Četla jsem po Velké Samotě, která pro mě byla top, takže jsem ani nic lepšího nečekala. Jsem vděčný čtenář, ale asi už na mě bylo moc to přeslazené vyjadřování lásky mezi hlavními hrdiny.

xena2711
02.06.2020 4 z 5

Hezký romantický příběh s dobrým koncem. Po Slavíkovi a Velké samotě spíše ale červená knihovna.

cukrovka
20.05.2020 5 z 5

Příjemná a čtivá romantika. Autorka nám předkládá příběh ženy, která je postavena před rozhodnutí co udělat se svým životem. Manžel ji opustí a ona se snaží najít znovu sama sebe a svou vlastní cestu.

Miretti
25.03.2020 5 z 5

Byla jsem zvědavá na starší autorčiny knihy.
Nemám ráda,když někdo srovnává knihy jednoho autora. Vždyť jsou to jedinečné příběhy. Tento byl krásný, citlivě a dojemně napsaný, zasazen do úchvatného místa. Ale Je to odpočinkové čtení, tudíž neočekávám žádné propracované osoby či zápletky. Dostala jsem to, co jsem očekávala, ač tuto kategorii knih čtu spíše okrajově. Určitě ráda doporučuji.

DanaKa81
23.01.2020 5 z 5

Autorka citlivě popisuje složitou životní situaci hlavní hrdinky. Všem postavám v knize osud moc nepřál, ale zlé se nakonec obrátilo v dobré. Kdo nečetl, tak ať se připraví na pořádnou dávku romantiky. Vše je okořeněné úžasnou přírodou v okolí Mystic. Závěr knihy mohla klidně autorka o kousek prodloužit, ale nevadí stejně si zaslouží pět hvězd.

Evaho73
27.12.2018 3 z 5

Vyzdvihujem krásne opisy prírody, ale príbeh mi prišiel až príliš patetický.
Pokiaľ však autorka chcela poukázať na rozdiel medzi romantickou a vášnivou láskou, tak sa jej to týmto kontrastom asi podarilo...

intelektuálka
23.12.2018 4 z 5

Pěkné odpočinkové čtení na zimní odpoledne ...

Annie se v jeden den musí smířit s odjezdem své dcery do zahraničí a současně se sdělením svého muže, který odchází za jinou ženou ...

Odjíždí do krajiny svého dětství , kde ji očekává milující otec - ale i setkání s přítelem z dětství...

A když se zdá, že už našla novou cestu, je znovu postavena před rozhodnutí...

" Pravá cesta sebepoznání nespočívá v hledání nových krajů, ale v nalezení nových očí..." Marcel Proust

Tak Annie přeji, aby nalezla nový pohled na mystickém jezeře ...

A pro ženy knihu doporučím... ale "Slavíka" této autorky hodnotím výše .

Toffee
29.07.2018 3 z 5

Romantický příběh se vším všudy: žena, kterou opustil manžel, muž, kterému zemřela žena, dítě trpící ztrátou matky, společně zdolávají trápení a překážky až najdou sami sebe. Některé pasáže sice působily, jako kdyby byly opsány z nějaké harlekýnky, ale jako celek to nebylo špatné. Taková lehká letní četba, kterou si za týden nebudu pamatovat.

alnahu
20.07.2017 5 z 5

Smutný příběh ze života,kdy muž opustí po dvacetiletém manželství ženu a najde si mladou milenku .
V této knize vše skončí dobře a Annie si najde pro sebe tu správnou cestu.Moc pěkný román ze života.

Pavouček2
13.01.2017 5 z 5

Krásný román.

modranka
29.09.2014 4 z 5

Veľmi pekný príbeh zo života... prinúti vás zamyslieť sa nad konaním ľudí. Páčilo sa mi, že hlavná hrdinka zistila, že k životu vlastne nepotrebuje neverníka. Ale jednu hviezdičku som stiahla za to, že príbeh bol zbytočne dlhý. Odporúčam prečítať všetkým, ktorí majú radi La Vyrle Spencer... trochu mi to pripomínalo jej príbehy.

Jimík
13.02.2014 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Moc pěkný román.

kika 13
30.10.2012 4 z 5

Běhemj ednoho dne přijde Annie o dceru,která jede do zahraničí i o manžela ten se s ní chce rozvést.Hodně zamotaný děj.