Na cestě do sousední dimenze

Na cestě do sousední dimenze https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67151/bmid_na-ceste-do-sousedni-dimenze-vgM-67151.jpg 4 80 20

Tato kniha si bezesporu zaslouží titul Na cestě do sousední dimenze, a to v nejednom ohledu. Přivádí nás totiž do oblastí, které jsou na hony vzdáleny běžnému myšlení a které nás vybízejí k tomu, abychom si rozšířili úroveň vlastního vědomí. Clemens Kuby po mnoho let navštěvoval s kamerou léčitele a šamany ve všech koutech světa a vytvořil úchvatný dokumentární film o duchovním léčení. Snímek se stal podkladem pro knihu, kterou držíte v ruce a která se pro vás stane průvodcem po sousední dimenzi. Autor sám vykročil do jiné dimenze – a pozval do ní i čtenáře. Na příkladu svého osobního osudu líčí, jak se člověk náhle; a tyto události zpravidla přicházejí velice náhle; může ocitnout v beznadějné situaci, kdy nemá sebemenší vyhlídky na uzdravení. Vedle toho barvitě popisuje svoje setkání se světovými legendami, dalajlamou, karmapou, Sáí Bábou, José Silvou, filipínským léčitelem Laurencem Cactengem, súdánským šejchem Maulanou Ibráhímem, ruským jasnovidcem Jevgenijem Bodarenkem, šamanem Donem Agustinem z amazonské džungle a mnoha dalšími duchovními osobnostmi, léčiteli a šamany. Přibližuje také svoje zázračné uzdravení, jež změnilo jeho život –a možná i váš. Součástí knihy je zajímavá fotografická příloha.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Eminent
Originální název:

Unterwegs in die nächste Dimension - Meine Reise zu Heilern und Schamanen , 2003


více info...

Přidat komentář

Lufiik
12.06.2023 5 z 5

Zajímavé počteníčko. Čekala jsem spíš praktické návody k sebeléčení. Ale i přesto mě kniha dostala autorčiným osobním příběhem a pak mě zaujaly samotné kapitoly o reinkarnacích. Knihu jsem dostala propůjčenou od známe, která byla z knihy velmi nadšená. Mohu doporučit. Jsem odjakživa zastánce tvrzení, že cokoliv se v těle děje a bolí apod. mají za příčinu nezpracované emoce. Tato kniha mi to jen potvrdila a ráda bych se chtěla naučit lépe promlouvat ke své duši. Zkrátka souhlasím se vším, co je v knize psáno. Díky za to!

hankabe
11.04.2023 5 z 5

Sáí Bába byl podvodník a prznitel nejen malých dětí. Zajímalo by mě, zda po tomto zjištění zůstal autorův kolega "čistý". Už jen to zhmotňování předmětů je nanejvýš zarážející a divím se, že to autor přešel stylem jakože "proč ne"..


Nina...
30.12.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.
Popisovaná osobní zkušenost autora s důkazem, že nemožné se stává možným.
Také vhled mezi šamany a léčitele jejich práci, postupy a jak jsou vnímáni těmi co jejich pomoc hledají a potřebují...jednoduše není to o jejich schopnostech, ale o víře...prostě platí jediné - "Věř a víra tvá tě uzdraví."
Rozhodně zajímavá kniha!

vlkcz
28.09.2021 5 z 5

Co dodat k anotaci a komentáři Chytuš?
Výhoda knihy je, že člověk ji nemusí číst v jednom kuse a může si nechat dostatek času na vstřebání každé kapitoly. A navázat zase po čase.
Jinak skvěle popsaná osobní cesta, na které se autor potkává se zázraky a divotvůrci, přesto si zachovává odstup, ale zase ne takový, který by ty zázraky neumožnil.
A závěrečný pohled na Experiment Člověk je, když už nic jiného, poměrně kompaktní a smysluplný (přes všechnu neuvěřitelnost).

Chytuš
24.02.2021 5 z 5

Musím přiznat, že nadšení se nedostavilo hned. Zpočátku mi vážně hodně vadilo množství odkazů na ten či onen dokument, který autor natočil... Na druhou stranu mu točení podobných dokumentů dalo neskutečné možnosti procestovat celý svět (Tibet, Nepál, Indie, Filipíny, Rusko, USA, Barma, Korea, Burkina Faso, Peru, Súdán) a seznámit ostatní s obrovskou škálou různých léčitelů. A pokud si myslíte, že ke všem přistupuje jako k nějakým modlám, chyba lávky! Léčitele a šamany vidí jako pomocníky na cestě k vlastní duši a sebeuzdravovacím metodám. Ne každý léčitel sedne každému, ne každá metoda je vhodná pro všechny. Nakonec jde vždycky o vlastní víru, že ta která metoda zabere. Věda nedokáže vysvětlit, proč se někdo uzdraví naprosto sám, případně po nějakém obřadu s léčitelem, proč jinému pomůže jen vidět bílý plášť, od kterého obdrží placebo a třetímu nepomůže vůbec nic. Věda to vysvětlit nedokáže, ale Clemens Kuby to v poslední části své knihy (Návrat) moc hezky shrnul...

lencin
27.08.2020 5 z 5

Moje putování za léčiteli a šamany. Nakladatelství Eminent.
Osobní příběh zázračně uzdraveného člověka a jeho následné hledání spirituality.
S duší je třeba vést dialog.
Chyby jsou falešná očekávání.
Ego nevykoná žádný zázrak, jenom předstírá, že všemu rozumí.
K uzdravení musíme mít opravdu dobrý důvod.
Nemoci beze jména zmizí rychleji.
Mobilizace fyzické síly pomocí myšlenek.
Bez ducha není hmota.
Bez myšlenky není žádného činu.
Můj duch určuje můj osud.
Zázraky jsou osobní důkazy lásky.
Na vrchol štěstí vede spousta cest.
Šamani nám dodají odvahu, abychom se sami uzdravili.
Příčina veškerého utrpení tkví v nás samých.
Šamani jsou všude.
(2007)

Pavlinek
18.07.2020 5 z 5

Úžasný příběh!

Velekněžka
08.01.2020 4 z 5

Důvody proč něčemu nevěřit přicházejí obvykle rády z venku. Cesta k uvěření leží však vždy pouze uvnitř.

Alfonsie
27.12.2019 2 z 5

Jsou to reportáže z Kubyho cest k různým pravým i domnělým medicinmanům. O jeho úrazu a psychických okolnostech, které úrazu předcházely (provozování hospody s přítelkyní, se kterou vlastně už chodit nechtěl) se rozepisuje v jiných knihách. Tato kniha je z jeho produkce nejslabší a asi nejvíce ideologicky zatížená.

painthers
26.11.2019 3 z 5

Letem světem duchosvětem - tak nějak bych tuhle knihu nazvala. :-) Takové fajnové čtení na klidný večer do vany nebo na dovolenou. Autor reportážním způsobem píše o tom, jak cestoval na různá místa světa za šamany a duchovními vůdci, aby o nich natáčel dokumentární filmy (ty jsem neviděla). Prokládá to svým příběhem o zázračném uzdravení po úrazu páteře a myšlenkami o životě a smrti.

keny
19.10.2018 4 z 5

K přečtení této knihy jsem se dostala zvláštním způsobem. Jeden den mi sestra poslala odkaz na you tube na rozhovor Jaroslava Duška. Mluvil tak o Clemensy Kubym. Večer jsem si pustila televizi, kde byl u Šípa zpovídaný Dušek a mluvil o Kubym. A druhý den jsem si z police chtěla vzít knihu, kterou začnu číst. Když jsem před 3 lety odcházela z práce v knihovně, nabrala jsem si knihy, které si chci přečíst. Už mi jich zbývalo jen pár, tak jsem si řekla, že začnu číst tu, kterou si bez rozmyslu vytáhnu....a - koukám jak blázen, byla to Cesta do sousední dimenze od Kubyho. A to jsem vůbec nevěděla, že jsem si jí kdy v knihovně brala. Do té doby jsem o Kubym nikdy neslyšela. Tak jsem si říkala, že si jí prostě musím přečíst. Začátek se četl bezvadně, setkání se šamany rovněž, jen konec už trochu pokulhával. Nicméně zajímavé setkání, z kterého si v danou chvíli vezmete, co potřebujete, ale pořád je tady spousta nezodpovězených otázek a stále nevíte.....

macek8
08.06.2018 odpad!

Chápu, že pro mnoho lidí jsou knihy tohoto typu neskutečně inspirativní. Není divu; krásně se čtou, myšlenky v nich jsou jako pohlazení po duši, jsou zpestřením nudného materiálního a bezduchého života. Jsou to malé osvobozující světy a všechno v nich působí jako zázrak, zázrak který je na dosah, stačí změnit své myšlení a bude nám všem dobře, to je ta pravda, kterou jsme tak dlouho hledali...konečně...
Jenže, musíte si uvědomit, že jste se nevědomky nechali chytit do pasti falešných lží, neuskutečnitelných "zázraků", klamných polopravd, které se vás snaží překrásnými slovy přivést na scestí a zotročit vás.
Autor této knihy se možná skutečně mohl "zázrakem" vyléčit, může tomu všemu skutečně věřit, ale oslepen radostí ze záhadného vyléčení možná nechtěně přivádí lidi do záhuby.

Říká se: "Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají." Je těžké si to přiznat, ale stačí se jen pořádně zamyslet. Nevěřte tomu, škodíte si, jsou to jen čistě okultistické žvásty (!), i když to tak na první pohled nevypadá.

micha-ella
27.06.2017 1 z 5

Mám velmi silnou intuici a přitom jsem realista. O obsahu této knihy jsem hodně pochybovala, protože vše, co autor ve svém životě údajně vyřešil svým vlastním duševním působením, by se mohlo přihodit náhodným štěstím. Zázraky jsou obvykle po přísném zkoumání vysvětlitelné. A navíc - ve vyprávění jsem našla několik věcných chyb, které pro mne byly důkazem, že si leccos vymyslel. Každopádně by se mi moc líbilo, kdyby se životy opakovaly...

sira
31.10.2016 5 z 5

Kniha se mi překvapivě moc líbila. Čekala jsem spíš takový průřez různými přístupy k sobě samému - což kniha splnila, ale dokonce jsem tam nalezla několik opravdu úžasných myšlenek, které mne inspirovaly, na co se dál zaměřit. Kniha je skvělá a plánuji si od autora přečíst další, abych si mohla vyzkoušet jeho metodu sebeléčení.

amenta
23.01.2016 2 z 5

Začínala jsem číst několikrát a nedočetla, přitom rozhovory s CK byly pro mě zajímavé. Příliš mnoho slov a vaty?

Janka7
22.07.2015 4 z 5

Inspirativní a silný příběh o "zázračném" uzdravení autora. Někdy je zbytečně příliš textu, ale celkově je v knize zajímavě popsáno putování spisovatale, který se po svém uzdravení setkal např. s dalajlamou, s šamany a s duchovními osobnostmi z celého světa.

Tiffany
11.02.2015 5 z 5

Tak..., asi jsme se všichni při cestě za technickým pokrokem, vzdálili sami sobě a přestali si naslouchat. Proto ten návrat často, tak trochu bolí. Čím víc pokroku a civilizace, tím více vnitřního prázdna. Pochybuju, že přírodní národy, pátrají po smyslu života. Je to daň, že jsme se odchýlili a často ztratili sami sebe. Ale nikdy není pozdě.. :)

mariva
19.08.2014 4 z 5

Autora jsem zatím znala spíš z novinových článků. Jeho kniha ukazuje zajímavý pohled na různé léčitele a šamany, ale jeho vlastní životní příběh je silnější a určitě inspirující.

Alma5
29.10.2013 5 z 5

Řekla bych že tato kniha není primárně o a zkoumání různých šamanů, spíše jejich prostřednictvím rozebírá zákonitosti duchovního rozvoje a léčení.
Pro mně bylo její čtení přínosem.

Štěchýto
30.11.2011 4 z 5

Dokumentarista vypovídá o svých cestách po světě, vyhledává šamany, jedni komunikují s kameny, s mrtvými, další léčí nakažené HIV a podobně. Kdyby se tak strašně neopakoval, kniha byla o x stránek kratší, tak by to bylo ještě lepší.