Mýty a legendy z celého sveta

Mýty a legendy z celého sveta https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375677/bmid_myty-a-legendy-z-celeho-sveta-GNh-375677.jpg 4 11 11

Kniha prináša 85 nadčasových príbehov, ktoré odzrkadľujú svet v rôznych dobách a na rôznych miestach: v antickom Grécku, predkolumbovskej Amerike, Afrike, Japonsku, starej Číne, či v stredovekej Európe, nehovoriac o Oriente z rozprávkovej zbierky Tisíc a jedna noc.

Povídky Mytologie Literatura naučná
Vydáno: , Reader's Digest Výber (SK)
Originální název:

Fabuleux mythes et légandes du monde entier , 2009


více info...

Přidat komentář

JointlieKat94
17.05.2024 3 z 5

Já jsem se na tyhle mýty a legendy fakt docela těšila.. a možná proto jsek byla tak zklamaná?

Ani nevím proč. Kniha má hezké obrázky, vzhledově myslím, že je vážně povedená. Ale nějak mi to celé nešlo.. do čtení jsem se asi od poloviny nutila, nebavilo mne.. ale myslím, že pro děti (né úplně děti!) by to byl dobrý začátek (pokud je to bere) do úvodu legend.

Nejvíc jsem se těšila na Artuše a Atlantidu a asi i ty jediné mi zůstanou v paměti..

Kniha je ale dobře rozdělena- Vznik světa a stvoření všech věcí/ Bohové, zázraky a prokletí/ Věčné ženství/ Smrtelníci nebo héróové? A dále..
Na konci knihy je i malý slovníček mytologie (hodí se).

archivářka115
20.04.2021 4 z 5

Moc se mi líbila. Jsou tam známé pověsti, ale o mnoha pověstech jsem četla poprvé.


Finvarra
21.04.2013 3 z 5

Na to, aby si člověk udělal přehled o nejslavnějších příbězích je skvělá, nicméně, kdyby byla vyprávění detailní, byla by kniha příliš obsáhlá a tak, zdá se mi, jsou příběhy poněkud nešikovým způsobem osekané. Jiank je kniha moc pěkná.

Seraphin
16.03.2013 5 z 5

Nádherná knížka, kterou jsem si musela nadělit k narozkám :o) Jestli taky váháte nad koupí, tak neváhejte mohu ji všem vřele doporučit rozhodně to není knížka jen pro děti. S nádhernými ilustracemi a slovníkem pojmů.