Mýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti

Mýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423582/bmid_myty-a-legendy-pro-unavene-rodice-a-7kq-423582.jpg 4 6 3

Brána do úžasného světa plného prapodivných tvorů a neuvěřitelných událostí se otevírá… Na stránkách bohatě ilustrované knížky Dana Greena ožívají starobylé mýty a legendy z celého světa. Tradiční příběhy vyprávěné netradiční formou seznamují čtenáře s duhovými hady, kyklopy, draky i odvážnými hrdiny a proslulými kráskami, jejichž jména zlidověla. Známé i neznámé pověsti ukazují, jak si kdysi lidé vysvětlovali vznik světa, koloběh ročních období nebo proměnlivost počasí. Kdoví, třeba opravdu lze zastavit slunce, najít moudrost v hloubi temného lesa, sestoupit do podsvětí a ukonejšit tříhlavého psa koláčkem. Trójského dřevěného koně vymyslel Odysseus, z doby snů povstalo všechno živé i neživé, Havaj kdysi vytáhl ze dna moře zpupný Maui a hromový pták chrání lidi ze špičky totemu. Nevěříte? Až dočtete poslední stránku, uvěříte.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Jota
Originální název:

Legendary. Myths and legends as they’ve never been told before! , 2016


více info...

Přidat komentář

fvalek
17.04.2022 3 z 5

Udělal jsem naprosto šílenou věc, a to tu, že jsem tuhle vizuálně nadprůměrně krásnou a moderní knihu začal předčítat dětem ve školce před spaním... Sice můžu pochválit obsah a všechny různé mýty, které se ve sbírce objeví, ale mám hned několik nedostatků...

1. Je to opravdu pro hodně unavené rodiče, protože každý příběh je asi tak na 6 hodně zkrácených stránek, což někdy stačí, ale někdy by to možná chtělo trošku víc rozpracovat, ale bystrý mozek si dokáže už během čtení něco doplňovat, takže se z toho svépomocí dá vytvořit i docela obsáhlá a hezká pohádka.

2. Je to asi původní a z pravých mýtů, ale nevím, jestli bych dětem servíroval tolik smrti a různých brutalit, jako např. příběh o pásovci, který skončil dost hnusně, nebo co já vím, třeba duhoví hadi, kteří sežrali a následně vyvrhovali celou rodinu... Nejsem pro, aby se to nějak přepracovávalo a upravovalo do neškodné podoby, ale takhle to taky není úplně dobře.

3. Ten jazyk, jakým jsou příběhy psané, se snaží bát moderní a hustý a ono to někdy je dobré, vtipné a sedí to, ale někdy je to primitivní a nevyzní to dobře. Často se taky objevují různé fráze, názvy a termíny, kterým děti těžko mohou rozumět.

Celá kniha se mi líbí, je to dobrý nápad a mně osobně jsou příběhy sympatické, ale možná bych to dal číst už starším dětem samotným, nebo bych to předčítal tak asi dětem 8+, aby z toho vůbec něco měly. Dají se tam najít krásné věci, ale taky dost WTF záležitosti, to chce ohlídat.

Ctirada
04.01.2022 3 z 5

Knihu jsem si koupila jen tak pro radost kvůli ilustracím. Příběhy jsou zkrácené na minimum, ale to asi spousta dětí ocení. A rozhodně se zasmějou víc než u Petišky. Moc se m líbilo, že autor nezůstal jen u Řecka.


denisa7430
03.03.2020 5 z 5

bavila jsem se :-D

Autorovy další knížky

Dan Green
britská, 1975
2015  92%Kniha vědy
2019  73%Mýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti
2014  100%Dobrodružství v Amazonii - Dobrodružná věda
2014  100%Vesmírná mise
2014  92%Tajný recept - Dobrodružná věda