Dračie kráľovné

Dračie kráľovné https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117505/dracie-kralovne-117505.jpg 4 25 5

Mystická trilógia série

< 2. díl >

Rytiersky rád Svätého grálu poverí Ashlee Deverovú, jasnovidku žijúcu v 19. storočí, dobrodruhyňu a historičku, aby potvrdila autenticitu sumerského textu, nájdeného pri archeologických vykopávkach. Text časovo predchádza Starý Testament a príbeh Genézy, ktorý obsahuje, sa radikálne líši od všetkých ostatných, doteraz známych. Tamar, dcéra známej lingvistky 21. storočia, Mii Montroseovej, prežíva krízu. Keď prvýkrát číta denníky Ashlee, kontaktuje ju mocná bohyňa a Tamar pozoruje, ako sa neuveriteľne rýchlo menia jej mentálne (okultné) schopnosti i výzor. Kali je jednou zo strážkyň strateného kľúča k bráne medzi naším a ďalším svetom a prichádza, aby pripravila cestu Tamarinho osudu... Od čias pyramíd starovekého Egypta po najnovšie objavy, od mýtov k vede, od súmraku vekov k blízkej budúcnosti, vždy sa nájdu tí, čo urobia čokoľvek, aby ochránili tajomstvá bohov.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Columbus (SK)
Originální název:

The Dragon Queens , 2008


více info...

Přidat komentář

Kerberos
27.09.2021 4 z 5

První díl byl o něco lepší,tentokrát víc postav a prostředí,že se v tom mohl někdo ztrácet.Pěkná fantasy pohádka.

Nana93
02.08.2020

Autorka ma opäť nesklamala. Ďalší pútavý príbeh. Síce miestami som sa strácala v toľkých odborných názvoch, ale to ma samozrejme neodradilo dočítať toto pokračovanie. Pre mňa to bol príbeh, ktorým som relaxovala po náročnom dní. Aj keď pre niekoho by to nna čítanie po náročnom dní bolo veľmi náročné z dôvodu preskaku s minulosti do súčasnosti, i keď to bolo písané formou denníku. Ešte raz prd mňa veľmi pútavý príbeh teším sa na pokračovanie a síce už posledného dielu.


nefertitji
07.12.2016 4 z 5

Oproti prvnímu dílu - Dary bohyně Isis, je druhý díl velmi rozvláčný, dějově nepřehledný a náročný na pozornost. Přeskoky z jedné etapy do druhé, množství postav, jednotlivé inkarnace.. musím přiznat, že jsem se v tom po čase prakticky ztratila. Často jsem se vracela o několik stran zpět, abych si uvědomila souvislosti.
Autorce však musím vyseknout poklonu za její fantazii a dokonalý popis "nadpřirozených věcí" coby věcí samozřejmých a zcela běžných.

Dašička
11.07.2012

je to přesně tak ja říká Kermisee, je to moc pěkně napsané, ale složité na teorii.... Je to čtivá kniha , přestože je to psané jako četba deníku, ale té teorie je tam moc...

Kermisee
14.10.2011 4 z 5

Dary Dračí Královny jsem četla dlouho. Velmi dlouho. Po přečtení prvního dílu (Dary Bohyně Isis) jsem byla na další díl nesmírně natěšena. A nemohu říci, že by mě snad kniha zklamala. To ani v nejmenším. Příběh se rozvíjí, vrací se staré postavy. No vrací, návrat není to správné slovo, ale... . Možná to bylo v mnoha ohledech i lepší než předchozí kniha. Více postav, více děje. Přelety z jednoho období do druhého. Završení, konec a vysvětlení. To, co mi předtím vrtalo hlavou se vysvětlilo, ale přesto...ta spousta teorie mi vždy motá hlavu. Je tam toho moc. A jako čtenář musím říci, že jsem přečetla slovo od slova, ale pasáže s teorií...no, tak ty si nepamatuji skoro vůbec. Je to brilantně vymyšlené, ale pro běžného čtenáře trochu složité.
Nicméně se mi kniha nakonec velmi líbila.

Autorovy další knížky

Traci Harding
australská, 1964
2008  84%Esetin gén
2010  82%Dračie kráľovné
2010  80%Čierna madona

Kniha Dračie kráľovné je v

Právě čtených1x
Přečtených42x
Doporučených4x
Knihotéce47x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x