Ostravský páter

Ostravský páter https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496267/bmid_ostravsky-pater-6422ba13e58c2.jpg 4 23 9

Mystéria série

< 2. díl

Na Ostravsku se dějí věci! Velká hospodářská krize žene z lesů vlky... A kdyby jen vlky! Taky vlchovce, hydrony, rusalky; stvůry i nadpřirozené bytosti. S těmi si ovšem místní služebník Boží a tajný agent Opus Dei, kněz Josef Bronský, dovede poradit. A stejně tak i s různými kultisty a satanisty... Má přece zastání v Matce Církvi, která za ním stojí. Jenomže, když máte někoho v zádech, nemusí to být vždy zrovna výhoda... Připravte se na prvorepublikové četnické příběhy okořeněné notnou dávkou paranormálna a tajemna!... celý text

Přidat komentář

uzivatel90562
23.04.2024 3 z 5

Osobně mi tento James Bond v kolárku sedl mnohem méně, než předchozí díl. Inspirace jinými autory (Sapkowski a Lovecraft je tu do očí bijící) se zvýraznila, přibylo střílení a rádoby intriky. Nic proti Josefu Bronskému, ale za mě této postavě více seděla ta mentorská pozice a jeho dynamika se zde téměř absentujícím Váchou. Jediné co bych vypíchnul byla ta popsaná atmosféra blížících se temných událostí na konci třicátých let.

Vlasta71
04.04.2024 4 z 5

Fantasy povídky s páterem Bronskym a četníkem Satolou. V knize je 8 povídek. Mně se nejvíce líbila Víla a četník a V jesličkách. Zajímavé téma z Ostravska


Gore159
16.01.2024 5 z 5

...černoprdelníky moc, spíš vůbec nemusím, ale tedle Pepik ja fakt sympaťák

spider74
30.12.2023 5 z 5

Jsem velice rád, že autor napsal volné pokračování Ostravských mystérií a jakmile jsem to zahlídl v nabídce jako audioknihu neváhal jsem ani okamžik a dobře jsem udělal. Tohle je prostě sázka na jistotu. Stejný styl jako u první knihy i stejné dobře udělané hudební podkresy a s farářem jsem se shledal jako se starým dávno ztraceným známým. Pokud se někomu líbila předchozí kniha tak není co řešit a měl by pořídit do sbírky. Doufám, že časem přibude i kniha třetí.

Ív688
03.12.2023 5 z 5

Velmi se mi líbilo, že se děj odehrává na ostravsku, tajemno a industriální kulisy, knihu jsem si vyloženě užila, doporučuji všem dalším čtenářům.

Pampalini
18.11.2023 3 z 5

Vcelku dobré, výborné historické kulisy a také náměty jednotlivých příběhů. Horší jsou postavy, které postrádají individualitu, těžko se k nim vytváří nějaký vztah, všechny jsou téměř na jedno brdo. Řešení jednotlivých případů jsou povrchní, prvoplánové. Guláš uvařený z dobrých surovin, který nakonec nechutná, chybí mu koření. Celkem mám pocit, že cílovou skupinou je mládež do 20 let. Příliš nedospělé.

Jarka_rybář
09.11.2023 5 z 5

Skvělá kniha. Ani slovo v ní není zbytečné. Má dokonale vystižené reálie, používá i místní nářečí.
Moc se mi líbí postava otce Josefa. Je to velký sympaťák. Má rozum i vtip. Taky vlastní názor.

Valdora
30.08.2023 4 z 5

Důstojné pokračování Ostravských mystérií s tím rozdílem, že případy výhradně řeší páter Josef Bronský. Byla jsem spokojená.

Malarkey
08.08.2023 4 z 5

Na pokračování Ostravských mystérií jsem se vysloveně těšil. Musel jsem si počkat, ale výsledek stál za to. Pokračuje se totiž tam, kde se skončilo a to je zároveň to nejlepší, co autor mohl udělat.

Jen s jedním rozdílem a to tím, že tu do hlavní role vměstnal akorát Josefa Bronského kněze a tajného agenta Opusu Dei a z hlavních postav předchozí knihy neudělal mnohdy ani vedlejší. Prostě to celé nalepil na Josefa a ve všech těch příbězích ho nechal dost intenzivně vykoupat.

Nakonec to ale nevadí, protože kniha dál pokračuje s jednotlivými příběhy, které se odehrávají ve 30. letech, a které je vysloveně radost číst. Detail na historii, na atmosféru doby, s odkazy na existující místa, podniky, prostředí. To všechno dokazuje, jakou práci autorovi tato kniha musela dát a i když je to vlastně poměrně oddechové čtení, já jsem si ho neskutečně užil.