My všichni neřádi

My všichni neřádi https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509235/bmid_my-vsichni-neradi-mK7-509235.jpg 4 87 23

My všichni neřádi série

1. díl >

Nestvůry vám nemůžou ublížit — pokud jste jedna z nich. Když vyjde Krvavý měsíc, potomci sedmi zakladatelů města Ilvernath vyberou své zástupce, aby se mezi sebou utkali v turnaji na život a na smrt. Vítěz získá neomezenou vládu nad tajným zdrojem vysoké mágie, nejmocnějším na světě — o němž se traduje, že už je dávno vyčerpaný. Nelítostný souboj o moc a postavení probíhal po generace v utajení. Zatímco nejmladší potomci umírali, jejich rodiče spřádali plány, jak získat výhru pro sebe a svůj rod. Ovšem tentokrát je všechno jinak. Někdo zasvěcený promluvil a světlo světa spatřila kniha plná detailů o krutém klání. Na jednu stranu jsou tak šampioni bez varování vrženi do centra pozornosti celého světa, na druhou stranu však kniha každému z nich poskytuje jistou výhodu — představuje totiž cenný zdroj poznatků o soupeřích a ty zase můžou být klíčem k vítězství. Krvavý měsíc vychází. Turnaj začíná. My všichni neřádi je prvním dílem dvoudílné mágické série.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

All of Us Villains , 2021


více info...

Přidat komentář

Fortuna7
04.02.2024 4 z 5

Velmi originální námět i když podle anotace jsem očekávala něco trochu jiného. Musím ale přiznat, že jakmile někdo něco přirovná k Hunger Games, tak to na mě prostě platí. Velmi mě bavily postavy a celkově to, jak nám autorky jejich příběhy podávaly. A hlavně teda oceňuji to, že příběh nebyl napsán z perspektivy všech ,,neřádů". Závěrečné odhalení jsem předvídala, ale i tak mě kniha bavila a jsem zvědavá na další díl.

LuciaSangster
14.01.2024 5 z 5

Když jsem si přečetla anotaci, tak mi to svým způsobem připomnělo Hunger Games. Takže bylo jasné, že si to musím přečíst.

Kdo by nechtěl číst něco ve stylu Hunger games s magií a vražedným turnajem?

Za mě jsou všechny postavy skvěle vykreslené. Můžete se něco i o nich dozvědět, a tak se k nim více přiblížit. Příběh se točí kolem čtyř šampionu, kteří vám ukáží, že jejich život není tak skvělý, jak se zdá.
Mojí oblíbenou postavou se hned stal Alistair. Jeden z hlavních postav. Jeho charakter je pro mě tak úžasný.

Nechala jsem se knihou hned strhnout. Nemohla jsem přestat číst a jen v napětí četla dál. Kniha sama o sobě se čte opravdu rychle, takže za pár dní ji máte přečtenou.
Sem tam byly mouchy ohledně příběhu, ale ty se daly přehlížet a nekazit si atmosféru.

V knize dokonce najdete mapu celého města. Takže vám to i pomůže s orientací v místech.
Osobně nemám této knize co vyčíst, protože mě opravdu bavila.

Za knihu děkuju nakladatelství Host


Grohlinka
17.12.2023 3 z 5

Bavilo mě to číst, na druhou stranu to trpí typickými neduhy YA, nelogické chování postav, nepropracovaný svět, rozuměj historie rodin a celého turnaje, magie fungující dle nejasných pravidel a všeobecné ohýbání všeho dle potřeb autorek.

Ale pořád je to zábava, natolik, že se těším na druhý díl, zejména na Alistaira a Gavina.

Veju007
26.11.2023 5 z 5

My všichni neřádi - první díl fantasy duologie a já se ptám - proč jsem jen čekala tak dlouho?!

Každá ze sedmi zakladatelských rodin Ilvernathu jednou za 20 let vybírá ze svých řad šampiony, kteří spolu bojují doslova na život a na smrt o vysokou mágii. Tu na následující období získává rodina vítěze, dokud se znovu neobjeví Krvavý měsíc a není tak na řadě nová generace a nový turnaj. Tentokrát bude ovšem vše jinak, neboť tajný turnaj se díky knize stává veřejnou záležitostí a krvavá kouzelnická vřava může začít.

Připomíná vám to lehce Hunger Games? Může být, nicméně já se na HG během čtení vzpomněla jen minimálně. Užívala jsem si totiž naprosto famózní a temnou jízdu.

Příběh je vyprávěn z pohledu čtyř šampionů, každý je neřádem svým specifickým způsobem a každý má svůj vlastní tragický příběh k vyprávění. Uff a že to občas teda dokázalo vyšokovat!

Kdybych knihu nečetla v rámci SČ, okamžitě bych se musela pustit do pokračování! Takhle je to dobrý!

Naprosto jsem se nechala příběhem strhnout a pohltit, našla jsem si své oblíbence, několikrát jsem prodělala infarkt a chtěla bych doufat, že to všechno dobře dopadne. Ale některé příběhy nemají šťastné konceááááááááá!

Za knížku moc děkuji Katce Šardické v rámci naší spolupráce s nakladatelstvím Host a tleskám jí za to, co přinesla na český knižní trh!

PosPol
26.11.2023 5 z 5

Kdo by neznal Hunger Games? A co když vám řeknu, že existuje ještě něco o level výš? Něco, co je nabušené naprosto dokonalou magií s jasně danými pravidly. Příběh, ve kterém jsou mladí lidé nuceni zabíjet se navzájem, rodina je posílá na jatka jen proto, aby měla příští pár let vysokou mágii?

Sedm rodin v městečku Ilvernath jednou za 20 let, když vyjde Krvavý měsíc, vybere šampiona, který je vyslán do turnaje na život a na smrt. Jediný přeživší šampion pro svoji rodinu získá vysokou mágii, která už ve světě neexistuje, do příštího turnaje. Letošní ročník ale bude jiný - někdo vydal knihu se všemi podrobnostmi brutálního mocenského boje mezi znepřátelenými rody!

Tohle byla skvostná, kulervoucí jízda! Recenze je na obě knihy této luxusní duologie, protože obě hodnotím 5/5, možná by se pár malých mušek našlo, ale ty odfoukl mágický vítr, co mi bral dech! Je to zatím nejlepší popis magického světa, s přesně stanovenými principy, co jsem dosud četla. Postavy jsou zcela nevyzpytatelné, ostatně v jiných recenzích je jim to vyčítáno. Ale lidi, sakra! Jsou to děcka, kterým ještě nebylo 18 let a najednou mají zabíjet ostatní vrstevníky? Když s některými celý život vyrůstali? Jak víme, co by se z nás v takové situaci stalo?

Naopak, já jsem jásala nad zvraty, jak to bylo neustále všichni proti všem, zloduši projevili laskavost, ti "hodní" bez milosti vraždili, vznikaly nepředvídatelná pouta a ty zdánlivě pevná se rozpadla... Srdíčko mi plesá i dva týdny po dočtení jen si vzpomenu na tu nálož zoufalství, nenávisti, zrady, ale i lásky, naděje, empatie a především kamarádství. Tohle je rozhodně něco, co (pokud už nemáte) si musíte naježit pod stromeček. Obálky jsou stejně dokonalé jako příběh sám, Host prostě umí.

Mimochodem ono přirovnání k Hunger Games není moc šťastné, ono v tom konceptu hry na život a na smrt to nelze vymyslet příliš odlišně. Při čtení jsem si na HG ani nevzpomněla.

Děkuji nakladatelství Host za poskytnutí prvního dílu.

GalaxyR
21.09.2023 4 z 5

Nemůžu upřímně dát plné hodnocení.
Ne proto, že by kniha byla špatná, to vůbec ne.
Charaktery jsou skvělé, některé mi však nedávají smysl. Ale možná je to záměr.
Možná jsem nepochopila mysl zaporáků natolik, abych tomu rozuměla.
Je to psané výborně, žádné květnaté popisy, zbytečné opakování faktů, ničím se autoři nezdržují.
Líbí se mi, že se střídají pohledy hlavních postav, bohužel šampionů je sedm a máme čtyři pohledy, takže to působí dost prvoplánově, vzhledem k tomu, jak se příběh nakonec odvíjí, což je trochu škoda a je to můj hlavní důvod, proč nechci dát plné hodnocení.
Čekala jsem trochu větší řežbu, trochu víc toho záporáctví, a mrtví mají zůstat mrtvými, ale čtení jsem si užila a už se těším na druhý díl.

vandalindakova
19.08.2023 5 z 5

Hrozně jsem se těšila, až tahle kniha vyjde česky. A to už jenom proto, že ji dlouho předtím vychvalovala tyrkysoveknihy. To prostě muselo být dobrý, a taky že bylo.
Ze začátku mi čtení hodně moc asociovalo Hunger games, a já doufala, že se to utne, protože mít tak moc podobnou knížku nikdo nechce. Ale ono to přesně akorát přestalo, a pak už se rozvíjel vlastní příběh, který byl dostatečně svůj, mega temnej, plnej dobrých myšlenek a doplněný o teenagery, kteří si myslí, že vědí co chtějí, ale vlastně nevědí vůbec nic. Magie a její systém byl perfektní, dark a propracovaný. Jednotlivé linky postav byly poutavé, s neočekávanými zápletkami a hlavně s tím faktorem té teenagerské hlouposti, která tomu dodávala důvěryhodnost. Mezi postavami jsem si nenašla žádné oblíbence, většinou se mi emoce dost střídaly podle toho, co se tam stalo. Různé situace nám ukazují, jak moc dokáže prostředí ovlivnit chování lidí, a s čím vším se oni musí poprat.
Tuhle duologii rozhodně doporučuju, pokud máte rádi magii v knihách a námět podobný Hunger games.

Mojepočteníčko
15.08.2023 4 z 5

Krev nade vše...

Surová sedma má svých sedm šampionů. Potomci rodin, jež založili město Ilvernath, se nyní mají utkat v nelítostném turnaji. Úkolem každého je, vyřadit všechny své soupeře. Bez slitování.
Účastníci turnaje mají k dispozici pouze svou vlastní mágii a taky určitou dávku prohnanosti. Vítěz bere vše. To znamená vládu nad tajným zdrojem obrovského množství vysoké mágie. A za to přece zemřít stojí. Nebo ne?

Asi takhle - určitě vám neřeknu, jestli příběh podobný Hunger games je, nebo není. Knížky jsem nečetla, viděla jsem pouze jeden film. Z toho si úsudek neudělám. A když napíšu, že je to líznutý Harrym Potterem, tak mě nejspíš přerazíte :) Čili jakémukoli přirovnání jsem se rozhodla vyhnout obloukem.

Zpočátku mi to čtení moc nešlo. Měla jsem pocit, že se to vleče, nic se neděje a všechno to popisování a představování je zbytečný. Ale samozřejmě nebylo. A nebylo to ani tak hrozný. To jenom já mám moc vysoký nároky a to nejlepší bych z příběhu nejradši vymáčkla hned.

Bylo potřeba sžít se s atmosférou, prostředím, herními principy a strategiemi, případně charaktery postav.

Objevilo se několik momentů, které bych mohla označit za syrové, kruté a velmi krvavé, ale určitě jich nebylo tolik, aby se pro mě v příběhu staly tím stěžejním.
Mnohem víc mě bavilo pozorovat různorodou partičku mladých lidí, rozdílnost jejich původů i povah, spletité rodinné vztahy a vztahy mezi nimi navzájem, odhodlání a touhu něco změnit.

Čím víc jsem se blížila k závěru, tím víc děj nabíral na obrátkách a závěr? Perfektní! Svého oblíbence jsem sice nenašla, ale nevadí. Rozhodně budu chtít vědět, jak to celý nakonec dopadne. Se vším a se všema :)

Líbilo, s radostí doporučuju dál :)

M.C.SMITH
10.07.2023 4 z 5

Tato kniha mi neuvěřitelně sedla. Ano, je to takové Hunger Games s magií, ale já jsem nadšená.
Do knihy jsem se začetla a nutilo mne to číst dál a dál.
Pro mne super. Postavy skvělé, námět parádní. Moc se mi kniha líbila a mohu jen a jen doporučit.

Kizuizi
16.06.2023 5 z 5

Já jsem naprosto nadšená - líbí se mi svět, postavy, to jak se tu pracuje s mágií, jsem nadšená z čarotvůrců... je to prostě skvělé! Děj je napínavý, svižný, akční, a není nouze o nečekané zvraty a různá překvápka. Nechybí ani lehce romantická linka, ale rozhodně nečekejte pohádku - je to drsné, krvavé, občas drobátko nechutné. Přece jen je to boj o život...

maria3444
03.06.2023 4 z 5

My všichni neřádi

Najprv by som chcela poďakovať vydavateľstvu @hostbrno za zaslanie knihy v rámci #spoluprace


|Keď sa mi naskytla príležitosť si túto knihu prečítať, veľmi som sa potešila. Nový fantasy svet, v ktorom je 7 hlavných rodín, 7 šampiónov ale iba 1 víťaz.
Keď som knihu začala čítať, nemala som od nej žiadne očakávania. Postavy sa vyvíjali, niektoré viac iné menej. Niektoré milujem celým srdcom a iné ani trošku. Miestami som nad činmi postáv a opisom smrti ostala so znechutením, no predpokladám, že takýto bol aj zámer.
Mágia a schopnosti, ktoré tu boli vytvorené mali skvelé postupné budovanie rovnako ako aj celý Ilvernath. Postupné odhaľovanie dávnej minulosti, schopností postáv ale sj ich charakterov. Koniec knihy na prekvapil pretože som až po dočítaní zistila, že to nie je standalone. Každopádne nesmierne sa teším na pokračovanie.
Ak máte radi zápletky, mágiu, schopnosti, vytváranie spojenectva, trošku humoru a citov (či už kladných alebo záporných) túto knihu Vám veľmi odporúčam. Po dlhej dobe opäť fantasy, ktoré nesklamalo ale práve naopak, mile prekvapilo.

tyrkysoveknihy
10.05.2023 5 z 5

My všichni neřádi od Amandy Foody a C. L. Herman rozhodně patří do kategorie knih k zhltnutí. Řekl bych, že popis, který uvádí, že jde o Hunger Games s magií, je na místě.

Ve městě Ilvernath žije sedm prokletých rodin. Každá z nich je trochu jiná, přesto se každých dvacet let potkávají v turnaji, kde sedm šampionů bojuje na život a na smrt, aby získali kontrolu nad velmi mocnou vysokou mágií.

Příběh je vyprávěn ve 3. osobě prostřednictvím 4 těchto šampionů. A chtěla bych říct, že i když mám své oblíbence (zdravím Alistaira!), záleželo mi na každém z nich. Mají silné osobnosti a dobře promyšlené příběhy a motivace. Navíc všichni procházejí skvělým vývojem, jelikož jsou konfrontováni s tím, co to znamená mít na rukou krev. Celkově byly rodinné historie a již existující vztahy pekelně zajímavé.

Nyní k jednotlivým vypravěčům. Jak jsem zmínila, jedním z nich je Alistair Lowe. Nyní je jedním z mých morálně šedých fiktivních boyfriendů. Jeho kapitoly mě uchvátily, chtěla jsem víc a víc. Považuje se za monstrum. Je vychováván svou nelítostnou rodinou, aby pokračoval v odkazu vítězství jejich rodiny v turnaji. Moje srdce dostalo kvůli němu zabrat. Alistair si zaslouží velké objetí. Od té doby, co jsem knihu dočetla, na něj nemůžu přestat myslet.

Pak je tu Isabel Macaslan, miláček médií. Je to talentovaná kouzelnice pocházející z rodiny, která je odsuzována za způsob, jakým získávají syrovou magii. Zamilovala jsem si jí.

Gavin Grieve. Ach jo. Je černou ovcí turnaje, protože jeho rodina nikdy nevyhrála. Grieveův šampion obvykle zemře jako první, a to dokonce během několika hodin od zahájení. Gavin je odhodlán udělat vše, co je v jeho silách, aby to změnil. Tato kniha celkově ukazuje, kam až jsou lidé schopni zajít, co jsou ochotni obětovat, aby přežili a získali moc. Tento aspekt příběhu miluju.

A nakonec Briony Thorburn, která vždy snila o tom, že projde turnajem a vyhraje ho. Tato dívka přesvědčená, že existuje cesta ven z této strašné situace, touží stát se hrdinkou. Přesto stále činí i sporná rozhodnutí.

Myslím, že kniha My všichni neřádi má všechno. Je tu opravdu jedinečný magický systém (takhle skvěle pojmenovaná kouzla? ano, prosím) a skvělé budování světa, dobře uchopené postavy, které chcete jen obejmout a pevně držet, město s příšernou historií, nelítostné a zlé rodiny, přátelství, zrady a měnící se aliance, spoustu akce, která vás udrží na okraji sedadla, dostatek zvratů, zakázanou lásku smíchanou s od-nepřátel-k-milencům a psaní, které vás bude nutit neustále obracet stránky dlouho do noci až do časných ranních hodin.

Zamilovala jsem si děj, prostředí, kouzla, postavy, vztahy, ten konec, to všechno. Nemohl jsem se od toho odtrhnout a nemůžu se dočkat, až si přečtu pokračování!

TW: smrt, vražda, smutek, krev, krveprolití, týrání rodiči (psychické i fyzické), generační trauma, emetofobie (strach ze zvracení)


Za knihu k recenzi děkuji nakladatelství Host

TFTka
05.05.2023 5 z 5

Ano, lákačky na tuto knihu vlastně nelhaly. Doopravdy je to mix Hunger Games s magií. Doopravdy doporučuju!

Pan_Skala
24.04.2023 4 z 5

Nečekaně chytlavé se zajímavou snůškou hlavních postav. Krásně se to přelévá jak má člověk rád v jednu chvíli jednoho a pak zase jiného. K tomu magie a souboj alá Hunger Games. Jediné mínus je, že to končí zrovna tak blbě, že si říkáte proč sakra nemám u sebe druhý díl.

Local_Bunny
24.04.2023 5 z 5

My všichni neřádi byli u nás velmi očekávaná kniha a já se vůbec nedivím. Jedná se o temný příběh ve světě ovládáném magií s prvky Hunger Games.
Sledujeme osudy vybraných šampionů ze starých kouzelnických rodin, kteří se proti sobě mají postavit v aréně a hádáte správně, že vítěz může být jen jeden. Mi osobně nejvíce sedl Alistair a později Gavin. Oba mají velmi zajímavé osobnosti a jde zde hodně vidět vliv jejich rodin. Ke komu jsem si ovšem nedokázala najít cestu, byly ženské postavy. Žádná mi nedokázala sednout a zaujmout mě.
Svět magie je velmi zajímavý a líbí se mi, že je opět vymyšlen úplně jinak, než jak jsme zvyklí. Zde se využívají kouzla a kletby, které se první musí vytvořit a poté se uchovají do šperků. Co musím vytknout je mnohdy využívání pouze názvu, kdy čtenář musí hodně zapojit představivost, aby si sám domyslel působení.
Co ke knize skvěle padlo, tak určitě množství zvratů. Většinou to bývá v knihách až na konci, ale zde je obrovské množství intrik, takže se připravte, že překvapení na sebe nenechá dlouho čekat. Atmosféra je naprosto luxusně napsaná, není nouze o akci a scény mířící na čtenářovu emocionální stránku. Z počátku jsem nechápala zasazení romantické linky, ale jak říkám, ty zvraty!
Těším se, co přinese pokračování, jelikož nechyběl obrovský cliffhanger na konci knihy spolu s odhalením tajného plánu.
-
za knihu k recenzi děkuji @hostbrno #spoluprace

lena.o.knihach
22.04.2023 4 z 5

Na knihu My všichni neřádi mě navnadily hlavně nadšené recenze od čtenářů ze zahraničí.
My všichni neřádi popisují jako Hunger Games s magií a už to vám aspoň trochu napoví, o čem bude děj. Je to drsné, nelítostné a byly tam momenty, které mě šokovaly. Rozhodně si autorky v tomto případě neberou servítky a věřím, že i vás čeká velké překvapení.

Hlavních postav je tu hned několik a díky tomu, že se kapitoly střídají z jejich pohledu, se se všemi seznámíte, poznáte je a nebudou se vám plést. Každý z nich je úplně jiný a i když jsem jsem si oblíbila všechny, jeden z nich pro mě ještě víc vybočoval - Alistair Lowe.

Žádná nestvůra ti nemůže ublížit, pokud nestvůra budeš ty sám.

Líbil se mi ten svět a magický systém (např. pojmenování kouzel/kleteb nemá chybu). Postavy si prochází vývojem, nechybí tu ani romantická linka a kromě HG mi to občas připomínalo i Tři temné koruny, takže pokud jste fanoušci alespoň jedné z těchto sérií, první díl této YA fantasy duologie je pro vás nutností. A jestliže fanoušci nejste, je na čase poznat sedm mladých šampionů ve smrtelně nebezpečném turnaji.

KatChiss
19.04.2023 4 z 5

Knížka přirovnávaná k Hunger Games? Sem s ní. Podobnost je akorát v námětu, ale jinak je kniha My všichni neřádi dost originální. V Ilvernathu je sedm zakladatelských rodin, ze kterých se vybírají šampioni turnaje na život a na smrti. Vítěz získá pro svou rodinu vládu nad mágií. A to chcete.
.
Většina potomků ze zakládajících rodin se celý život na tuto příležitost připravuje. Chtějí se stát šampiony a zúčastnit se turnaje. K dispozici mají mágii - každá rodina trochu jinou. Kouzla si ukládají do prstenů, ze kterých pak mohou přístupněji sesílat kletby na své protivníky. Každý z účastníků má jiné podmínky. Jeden z nich ztratil svou moc. Jiný podvodem zvýšil své schopnosti. Další v turnaji původně ani neměl být.
.
Tímto intrikami nabitým příběhem nás provázejí čtyři postavy, jež se během turnaje vyvíjejí. Proto se může stát, že si na začátku někoho oblíbíte, a v polovině knihy vám bude lézt na nervy a fandit budete někomu, koho jste na začátku neměli zrovna v lásce. Nebo si oblíbíte postavu a na konci knihy zjistíte, že je to ten největší neřád ze všech.
.
Pokud vás zajímá víc, poslechněte si epizodu podcastu Knihovory, kde jsme se s Marky rozpovídaly.

Luccinda
16.04.2023 4 z 5

K mým top knihám za tento rok se sice Neřádi řadit nebudou, ale navzdory pomalejšímu začátku jsem si čtení moc užila a už se nemůžu dočkat, až se budu moct pustit do dalšího dílu.

Zdlouhavý začátek byl způsobený hlavně velkým množstvím postav, které se ve vyprávění střídaly a proto trvalo docela dlouho, než se v příběhu začalo něco dít. Pak už to ale byla jízda plná spousty nečekaných momentů. Hrozně mě bavilo, že jsem absolutně nedokázala předvídat, jak se hlavní hrdinové zachovají a kam budou jejich kroky směřovat. Oni to totiž nebyli žádní klaďasové, což se mi na nich líbilo asi nejvíc.

Skvělý byl i magický systém, který sice mohl být popsaný trošku detailněji, ale zároveň mi vlastně vůbec nevadilo, že jsme si některé věci museli domyslet. Díky tomu byla magie, tedy vlastně mágie v knize o to tajemnější.

4642
05.04.2023 5 z 5

Tohle mě mega moc bavilo a strašně se těším na pokračování!:-))

Shaxx
13.03.2023 3 z 5

Někde se zmiňuje přirovnání k Hunger games s kapkou magie...a to sedí.
Každopádně za mě je to zklamání, jednu hvězdičku navíc dávám za čtivost.
Nejdřív to lepší:
Postavy jsou teenageři a taky se tak chovají. Nelze jim tedy moc vytýkat zkratkovité jednání a chybování, však to je lidské. Že se nechovají dle nastaveného očekávání, na to se by se dalo pohlížet jako na vystavěnou falešnou masku, která se sesypala hned při tom, kdy začalo jít do tuhého.
Co mě ale štvalo:
Nedostatečně vysvětlený a nelogický magický systém. Jak kletby přesně fungují, jak se dají odrazit, zda je může používat každý, kdy se na světě objevila "mágie" a její druhy...atd. Postavy metají kolem sebe hromady kouzel a kleteb, jak kdyby měly kabelku Hermiony Grangerové a v ní zásobu čarokamenů, do kterých se kletba připravuje. Navíc na každý problém mají jako náhodou při sobě čarokámen s řešením, které problém odstraní. Nedivila bych se, kdyby postavy byly vybaveny i šutrem s Opravou zlomeného nehtu. Podle toho, kolik toho s sebou nesou, by museli být obalení jak vánoční stromeček šutrama...
Romance v knize - za mě zbytečný prvek, sloužící jen k posunu děje. Mezi postavami není žádná jiskra, prostě se jen vedle sebe vyskytli a protože dva teenageři vedle sebe... bum, už se tají dech, i když jsou nepřátelé.
Ne moc pochopitelné je i to, že dlouho v době před turnajem, kdy si jen hromada děcek žije svůj život, se ty děcka spolu druží - přátelí, chodí spolu, jejich rodiny to dovolí. S vidinou toho, že se jednoho dne povraždí? To to nikoho nebere? Je tam víc nelogických zásahů, které nebudu spoilerovat, ale tohle všechno mi stačilo k závěru, že si autoři nedělali moc hlavu s nějakou logikou, ale vsadili na dramatickou zápletku, co na tom, že se vše kolem toho sype...
Název slibuje bandu morálně šedých charakterů, ale zas tak horké to není...