Muzeum tebe

Muzeum tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346964/mid_muzeum-tebe-03U-346964.png 4 22 5

Dvanáctiletá Clover Quinnová vyrůstá jen s tátou Darrenem a v hlavě má spoustu nezodpovězených otázek. Rozhodne se, že letos o prázdninách na ně najde odpovědi. Z věcí, které zbyly po její matce Becky, začne v prázdném pokoji vytvářet muzeum. Jako kurátorka vybírá předměty, které ji nejvíce zaujaly, a postupně skládá příběh matčina, otcova i svého života. Střípky každého příběhu je však možné poskládat různě – podle toho, co hledáme a jaké máme touhy a představy.... celý text

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Museum of You , 2016


více info...

Přidat komentář

corazon
23.08.2020 5 z 5

Nenásilne plynúci príbeh otca a dcéry plný lásky. Pre niekoho kto stratil blízkeho človeka može byť tak trochu terapiou a povzbudením.
...."Existují způsoby, jak milovat někoho, kdo už nemá tělo."
Darren otevře oči.
"Ale svou lásku si musíš nechat pro člověka, který dýchá, pro někoho, kdo ti ji může opětovat."

bookcase
23.04.2019 5 z 5

Nádherná knížka, smutná i veselá, melancholická... O nevyřčených věcech, o rodičovské lásce, o zrádné psychice. Líbila se mi hodně.


Ťapulka
18.12.2018 5 z 5

Prvních pár stránek mě nudilo a chtěla jsem knihu vrátit bez přečtení. A teď jsem tak moc ráda, že jsem četla dál! Tolik jsem si knihu užila! Je to milý příběh, který donutí k zamyšlení, který ukáže, že některé věci jsou kolikrát jiné, než jaké je bereme a že lidská duše je záhadná, zamotaná ale milá.

Prudence
06.11.2018 4 z 5

Velmi mile mě překvapila. Nenásilně, s citem, se dotýká smutných témat, smrti, osamělosti. Odlehčuje milým humorem. Tahle kniha mě pohladila, četla se velice dobře, žádná velká akce, žádné okázalé city, jen pohled na obyčejné lidi. Nadějný konec, který k této knize patří.

lapagerie
15.10.2018 3 z 5

Tahle knížka je opravdu zvláštní, trvalo mi delší dobu, než jsem se jí prokousala. Sem tam jsem plavala v čase i osobách a jejich vztazích. Ale hezké byly fantazie a představy malé Clover o její matce a vytváření příběhu z věcí, které po ní zůstaly. Že skutečnost byla úplně jiná se dozvídáme tak nějak průběžně. Celkem studená sprcha. Knížka má zajímavý námět, ale jedno přečtení mi stačilo.

Autorovy další knížky

Carys Bray
anglická, 1975
2019  74%Píseň pro Issy Bradleyovou
2018  84%Muzeum tebe

Kniha Muzeum tebe je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst46x
Chci si koupit9x