Muž v podpalubí

Muž v podpalubí https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22988/mid_muz-v-podpalubi-Ywk-22988.jpg 5 46 46

Krátké dobrodružné povídky pro čtenáře středního a staršího školního věku.

Přidat komentář

simca9342
04.10.2023 4 z 5

Příběhy na několika stranách střídající se žánrem, ale se stejným záměrem. Dobrodružství na každé straně střídající se s ilustracemi domorodých indiánů , výletů do neznáma a detektivních scén.
Nemusíte si brát šnorchl nebo se začít balit na cesty. Příběh si najde jak kluka tak holku.

Massek
11.11.2021 4 z 5

Návrat ke knížce z dětství, asi jako u většiny ostatních komentářů. U některých povídek je znát jejich původní forma pro časopis, jsou tak zvláštně narychlo ukončené a pointa se dá často odhadnout už z prvního odstavce. Ale vlastně to nevadí, protože díky rozsahu je hned přečtená a skáču na další povídku. Z tohoto důvodu mi tam taky moc nesedl "vícedílný" příběh Sázka v klubu AGS, ale jinak je to klasická klukovská dobrodružná oddychovka s atmosférou dalekých zemí a moří.


plutoking
28.09.2020 5 z 5

Báječné povídky mého dětství, čtu někdy znovu a kouzlo je neopakovatelné.

pabouk
05.01.2020 4 z 5

V nějakých dvanácti letech jsem Batličkovy příběhy hltal, teď jsem povídky ze sentimentu koupil v antikvariátu, pro syna. Přiznám se, že pro mě už kouzlo ztratily. Už jsem toho moc přečetl a viděl. Snad se budou líbit jemu.

RyonMathrin
17.06.2019 5 z 5

Jako malý jsem četl několikrát. Velmi napínavé povídky pro děti cca 10+. Čtenář se podívá prakticky kolem světa. Vzhledem k Batličkovu životopisu evidentně podle skutečnosti nebo alespoň skutečností inspirované.
Uvedené věkové kategorii velmi doporučuji.

Zdenda20
28.06.2013 3 z 5

Někde jsem četl, že vzkaz pana Batličky rodičům z jeho prvních cest byl. Nemám kde spát,nemám co jíst a mám se dobře.
To docela vystihuje jeho přístup k životu. Podle mě píše moc pěkně pro všechny kluky. V povídkách nejsou žádné složité zápletky.
Téměř vždy vítězí odvaha a čest. Měl jsem na zakladce učitele, který snad všechny jeho povídky uměl vyprávět. Proto i po letech jsem si je opět přečetl a mohu doporučit všem kteří mají rádi dobrodružně povídky z celého světa.