Muž, který viděl démona

Muž, který viděl démona https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338159/mid_muz-ktery-videl-demona-lJ3-338159.jpg 4 8 5

Kniha Muž, který viděl démona vypráví příběhy lidí, kteří se setkali s tajemnými, často obtížně vysvětlitelnými jevy. Zavítáme s nimi na místa, kde působí temné síly, zjevují se přízraky, lidově řečeno straší. Navštívíme zámek v Březolupech, majestátní hrad Buchlov nebo sousední pohřební kapli Barborka na vrchu Modla. Přiblížíme si také osudy jedinců, kteří zasvětili svůj život objasňování dávných historických záhad. Budeme spolu s nimi pátrat po hrobě praotce Čecha, věrozvěsta Metoděje, ale i tajemné minulosti zvonu z Nivnice. Vydejte se spolu s autory Jiřím Jilíkem a Bořkem Žižlavským po stopách dosud nevysvětlených záhad. Věřte, že to bude stát za to!... celý text

Přidat komentář

medlovice
03.02.2019 5 z 5

Hrad Buchlov je opravdu dominantou našeho kraje a já se vždycky na něj podívám, mám ráda ten hrad z každé strany. Mám hrůzu z Buchlovských hor, kde černá paní buchlovská předpovídá kolik lidí každý rok v horách zemře. Prý se vždycky věštba vyplní. A proto ocenuji práci pana Jílíka a Žižlavského, že tyto pověsti , co si lidé vypráví mezi sebou , zapisují a ověřují. Pan Jilík jel i na horu Říp, další, vzdálenou ikonu naší krásné vlasti.

wooloong
09.02.2018 3 z 5

Knížka mě zaujala především proto, že jsme kolem Buchlova strávili loňské prázdniny, a ráda jsem si připomněla zdejší kraj. Příběh nivnického zvonu byl zajímavý právě osobou amatérského badatele Františka Hromčíka, který neváhal cestovat přes půl Evropy, aby se pokusil rozluštit záhadný nápis. Kapitola o Řípu a praotci Čechovi mě absolutně nic nového ani zajímavého nepřinesla a nechápala jsem, proč je vložena mezi buchlovské příběhy.


Iki1
21.08.2017 3 z 5

Dobrá oddechovka, ale příliš poučení v ní nenajdeme, což by ovšem literatura faktu přinést také měla. Osobně pokládám za nejzdařilejší kapitolu o nivnickém zvonu. Zde mě hodně zaujalo putování amatérského nadšence do Bulharska, aby vyluštil nápis na zvonu. Jeho deníkové záznamy jsou krásně naivní.

Lenka4
19.08.2017 4 z 5

Podstata duchařských zjevení se racionálně vysvětlit nedá, ale hezky se o nich čte. Ještě zajímavější jsou však vyprávění o zvonu z Nivnice a o kopání na Hrobech. Řazení příběhů v knize postrádá jednotící linku. Očekávala bych, že alespoň buchlovské budou následovat po sobě.

haaabi
05.08.2017 5 z 5

Výborná kniha, moc mě bavila. Škoda, že se nějaká ta záhada neobjasnila, ale možná je to i dobře... I když moc by mě zajímalo jak je to ve skutečnosti s Nivnickým zvonem. Pánovi, který po něm pátral jsem moc fandila, opravdu klobouk dolů před ním.