Můj život beze mne - Hledání vlastní identity

Můj život beze mne - Hledání vlastní identity https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188794/muj-zivot-beze-mne-hledani-vlastni--zso-188794.jpg 5 9 4

Co znamená být sám sebou a žít v souladu se svou nejhlubší přirozeností? Jaká kontrolka se rozsvítí, když sami sebe ztrácíme, když se sami sobě odcizujeme? Je možné znovu se najít? Ale jak? Z takových otázek vznikly úvahy v této knize, které by chtěly dát odpověď na touhu po autentičtějším a plnějším životě.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

La mia vita senza di me , 2011


více info...

Přidat komentář

Raymond
02.04.2021 5 z 5

„Každá pouť do temných zákoutí lidského nitra, kvůli hledání pravdy o svém životě a příčin problémů, je určitě doprovázena strachem. (…) Poznat hodnoty, k nimž je člověk emotivně přitahován, znamená poznat kus vlastní duše. (…) Chci být novým člověkem: beze strachů, odvážnější v říkání pravdy, a přitom milá, šťastná z toho, že jsem prostý člověk,“ (Můj život beze mne, 2014).

Ještě než se ukryjete v poušti, rozhodnete se prodat své Ferrari nebo uzavřete nějaké dohody, přečtěte si nejdříve tuto knihu – je skvělá. Tvrdá, ale skvělá.

Eorin
27.02.2019 5 z 5

Kniha mi dala zabrat - v tom dobrém slova smyslu :) Není to čtení na jeden zátah, ale spíše jakási "učebnice" (lepší slovo jsem v tuto chvíli nenašla), ve které jsem nalezla bezpočet podnětů k zamyšlení, k diskuzi s partnerem, k diskuzi sama se sebou. Nevybrala jsem si ji sama, dostala jsem ji k přečtení od terapeutky a myslím, že se tím trefila do černého. Každý si tam jistě něco najde, protože ne všechno jsem četla se zaujetím, ale to je dáno zkrátka zaměřením tématu.
Jinak mohu vřele doporučit..


Chesterton
19.02.2018 5 z 5

Přemýšlela jsem u knihy o tom, jak se mne asi pětiletý syn ptal "mami kdo jsem". Asi jsem odpověď zvládla, když jsem mu říkala, že Ondřej:)) Zajímavá kniha. Pro rodiče rozhodně:))

Vojslava
11.04.2017 5 z 5

Knížku jsem měla dlouho připravenou k přečtení, ale teď přišel její čas a uznávám, že to bylo opravdu podnětné počtení - nejen k pedagogické a teologické praxi, ale občas i k vlastnímu běhu života. Opravdu doporučuji všem, komu slovo identita občas nezní jen jako prázdný pojem...

Autorovy další knížky

Osvaldo Poli
italská, 1956
2014  91%Můj život beze mne - Hledání vlastní identity
2010  67%Maminky, které milují příliš
2010  88%Srdce táty