Můj New York - Město očima známých osobností

Můj New York - Město očima známých osobností https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311876/bmid_muj-new-york-9ZH-311876.jpg 4 24 4

New York je studnicí nesčetných příběhů. Kdo ho chce poznat, musí v něm číst jako v knize. Listovat jím stránku po stránce, prohlížet si obrazy ulic a učit se mu naslouchat. New York totiž není jen „městem tisíců světel", ale i tisíců hlasů. A když se tyto detaily, každodenní okamžiky pečlivě a trpělivě poskládají jako puzzle, vznikne obraz New Yorku. Pak jako mávnutím kouzelného proutku dostane New York svoji podobu. Tato kniha je vyprávěním osobností, jež daly městu duši, spoluutvářely jeho historii a které šíří jeho obraz po celém světě v oblasti umění, literatury, architektury, kinematografie, hudby a kulinářství - Roberta De Niro i Woodyho Allena, Jaye McInerneyho, Martina Scorseseho i Daniela Libeskinda, Maria Bataliho i Candace Bushnellové, Spikea Leeho a dalších.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

My New York , 2014


více info...

Přidat komentář

MelanieBruno
07.03.2021 5 z 5

Krásné velké fotografie, zajímavé postřehy známých osobností a nahlédnutí “za oponu”. Jo, tohle se povedlo.

MOu598
29.08.2019 4 z 5

Plné velkých barevných foto, ilustrujíci NY, jak ho vidíme při pobytu, i jak o vidí 20 osobností (znám jich jen pět - ne osobně). Názory, pohledy a vždy to, co v NY milují.
Knížku si přečtěte, než poletíte - pro inspiraci. Ale stejně vše nestihnete a najdete si své vlastní nej.
Pěkná knížka.


Jack.Bledsoe
30.05.2017 4 z 5

Óda na New York a všechny jeho krásy. Fotografie jsou nádherné, člověk opravdu nasaje jedinečnou atmosféru.

Jenom si myslím, že by možná byla zajímavější stejně koncipovaná kniha, akorát z pohledu úplně obyčejných lidí, místo hollywoodských hvězd a dalších miliardářů:))

andrii24
12.12.2016 4 z 5

Welcome! Ty barvy, ty vůně a... zvídavý čtenář byl sveden. Už mu nestačí být pouhým "turistou" na stránkách. Na vlastní kůži sám zatouží se svými smysly zahryznout, okusit rozličné chutě Velkého jablka.