Moře v čase zatmění slunce

Moře v čase zatmění slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16773/bmid_more-v-case-zatmeni-slunce-YqQ-16773.jpg 4 7 1

Kniha Moře v čase zatmění slunce je vlastně Stařec a moře na Jadranu, můžete v ní však také objevit co se stane, když moc čtete anebo a především je poctou všem vypravěčům, snílkům i dobrodruhům, mořským vlkům ducha i těla a velkou poklonou jejich odvaze, houževnatosti a pokoře. Takže mnoho knih v jedné.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Dauphin
Originální název:

Morje v času mrka , 2000


více info...

Přidat komentář

mcleod
28.05.2017 4 z 5

Trochu se za to stydím, ale přečetl jsem si tuto knihu dříve než její vzor Starce a moře. Takže nemohu posoudit míru inspirace a osobitost textu Mate Dolence. Kniha mě však zaujala a dokázala vtáhnout do příběhu jednoho starého rybáře bez pochyb, že jde o výjimečně dobré dílo. Krásná atmosféra ostrova v Jaderském moři mě pohltila stejně jako myšlenky, představy a vyprávění hlavní postavy. Jedině snad někde uprostřed knihy mi připadaly některé obrazy zachycené v textu knihy až příliš často opakované a nepřinášející nic moc nového. Závěr však dokázal vše spravit a zanechat ve mně z celé knihy velmi dobrý dojem.

Štítky knihy

slovinská literatura

Autorovy další knížky

Mate Dolenc
slovinská, 1945
1988  59%Upír z Gorjanců
2006  86%Moře v čase zatmění slunce

Kniha Moře v čase zatmění slunce je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x