Mor

Mor https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275611/mid_mor-Kgz-275611.jpg 4 15 2

První díl komiksové trilogie Róse je třináct. Má dva starší bratry, despotického otce a tuberkulózní matku, která je již dlouhé měsíce v sanatoriu v Alpách. Matka se má vrátit, ale nevrací se. Mezitím vypukne epidemie moru. Rósa s bratry, otcem, pejskem Toníkem a odpornou kuchařkou zůstává uvězněná v karanténě v klaustrofobním prostředí lhostejného bytu.... celý text

Přidat komentář

Tilte
26.02.2021

precetla jsem asi za pul hodinky vsechny 3 dily. pekne zpracovani, poteseni pro oci. dobre dusna atmosfera. libi se mi naznaky a cela dejova linka pribehu. jen sem to nemusela cist ted, jdu zavolat mamince.

MCGinger
30.05.2020

Celou trilogii jsem přečetl během chvilky a úplně nevím jak hodnotit...trošku drsné čtení na jaře 2020, ale nemůže se mu upřít, že o pět let předstihlo dobu. Kdybych celou trilogii Mor četl v době kdy čerstvě vyšla, tak bych si o příběhu říkal, že je krajně nereálný a nevěřil bych mu ani stránku. Ale v kontextu této doby jsou některé prvky jen lehce dotaženy přes úroveň reality do lehkého absurdna a zbytek je docela snadno uvěřitelný.