Moje zero-waste kuchyně

Moje zero-waste kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365159/bmid_moje-zero-waste-kuchyne-S95-365159.jpg 3 25 10

Trend zero-waste, čili nulového odpadu a maximální využitelnosti, obletěl celý svět a není snad nikdo, kdo by o něm v poslední době neslyšel. Kniha Moje zero-waste kuchyně vás naučí, jak neplýtvat potravinami, a jak i ze zdánlivě nezpracovatelných zbytků vytvořit chutné jídlo. Dozvíte se vše o správném skladování potravin a jak nakupovat tak, abyste už nemuseli vyhazovat prošlé nebo plesnivé suroviny.... celý text

Literatura naučná Kuchařky Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Esence
Originální název:

My Zero-Waste Kitchen , 2017


více info...

Přidat komentář

LadyCotton
13.09.2022 3 z 5

Pro začátečníky popř. pro ty kteří teprve s myšlenkou zero waste koketují je to jako inspirace příjemná knížka.
Recepty ze zbytků fajn, ale na toto téma mi přijde daleko lepší Merendy v zástěře od Florentýny (Kuchařka pro dceru).

madem
24.03.2022 3 z 5

Příjemná délka knihy: je v ní do začátku vše potřebné a není toho moc na zapamatování. Dobré zpracování kniha a pár zajímavých nápadů.


Veruru1981
13.03.2022 3 z 5

Rozhodne podnetny prvni nastrel k zero waste zivotu. I kdyz asi nikdy nebudu vyuzivat i slupky, rozhodne me prisly skvele tipy na skladovani potravin a jejich pouzitelnost v case. Jde o kratkou knihu, zadny hluboky vhled, ale i tak me kniha prinesla podnet v tom vice premyslet, co kupuju, kdy to spotrebuju, apod.

knihyKeMne
26.09.2021 3 z 5

Tato tenká knížka je příjemným připomenutím, jak konzumně žijeme. Kromě receptů (variant "běžných" a zero-vaste) je obohacena i o další vychytávky, jako třeba pěstování vlastní zeleniny ze zbytků. Bohužel neuvádí, který měsíc je pro takové experimenty vhodný. Pokud jde o recepty, jsou spíš ze zdravé výživy už před obměnou, takže takové suroviny doma nevedu. Slupky taky konzumovat nehodlám, tedy ty nestandardní, např. banánové. Autorka se vůbec nezmiňuje o nebezpečí chemicky ošetřené zeleniny, jaká je k dostání v obchodech, zřejmě předpokládá, že samozřejmě kupujeme jen bio, nebo jak se tomu říká. Takže - rady berme radši s rozumem.

mysik612
03.06.2019 5 z 5

Hezký návod, jak začít se zero-waste, ale v dnešní době, kdy polovinu slupky banánu tvoří chemie, jsou některé rady spíš o zažívací problémy.

bigbabe
03.03.2019 1 z 5

Kniha možná dobrá pro lidi, kteří už úplně ztratili zdravý selský rozum. Takže pro Američany.(:
A smoothie z banánoých slupek si fakt dělat nebudu.

HDosoudilová
10.07.2018 5 z 5

Už delší dobu se snažím alespoň snížit odpad v domácnosti a v této knize jsem našla pár skvělých rad a vychytávek. Samozřejmě je zde spousta rad, která nejspíš většina z nás zná, ale také je tu mnoho nových, které jsem nezanala a ráda je vyzkouším.

Dáma s hrnstjm
29.06.2018 2 z 5

V první řadě by mělo zaznít, že autorka je výživová specialistka a (alespoň podle jejího webu) v "zero waste" primárně nefrčí, spíš s vlastní biodynamickou farmou má výhodu v nakupování některých surovin. Knihu vidím hlavně jako pár zdravých receptů s variacemi v použití slupek a "unavené" (cituji) zeleniny, obohaceno o kuchyňské tipy (jak poznat zkažený olej, jak skladovat jídlo a pod.), z nichž některé jsou pro mě dosti za hranou: vařit ze slupek od banánů nebo slupky melounu, při té daleké cestě, kterou tyto kousky absolvují, kolik rukou a v jakém prostředí s nimi manipuluje, mi nepřijde úplně rozumné... Obávám se, že kniha mi nic nového nepřinesla. Zpracování má ale čtenářsky lákavé, pestré - plno fotek, barev, šipek, ilustrací... i když šedivé písmo na šedivém podkladu nebyl dobrý nápad. Hodnotím jako knihu, která se veze na vlně trendu, ale sama příliš nepřispívá.

Sig
24.05.2018 4 z 5

Přišla mi jako další zbytečná kniha o stokrát popsaném, ale překvapila.
Některé rady a vychytávky jsou (minimálně pro mě) nové a přínosné.
A líbí se mi i zpracování.

ikul
02.05.2018 4 z 5

Knížka plná receptů a rad, jak zacházet se zbytky jídla. Některé rady jsou známé a některé překvapí. Dávám čtyři hvězdy za nápad a zpracování.

Štítky knihy

vaření odpad, odpadky nulový odpad

Autorovy knížky

Kate Turner
britská
2018  58%Moje zero-waste kuchyně

Kniha Moje zero-waste kuchyně je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst28x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x