Moje válečná kniha

Moje válečná kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263171/bmid_moje-valecna-kniha-55U-263171.jpg 5 8 8

"Moje válečná kniha“ byla vydána jako jeden z kamínků do mozaiky studia nacionálního socialismu. Cílem nebyla analýza jejího obsahu s následným vyvozením příčin a důsledků vzestupu a pádu nacionálněsocialistického režimu, ale poskytnutí náhledu na jeden ze způsobů vedení propagandy v době, kdy byla „třetí říše“ na vrcholu moci, kdy dobyla a ovládla celou kontinentální Evropu a připravovala se na podmanění svého, tehdy ještě nejúhlavnějšího nepřítele – Velké Británie.... celý text

Přidat komentář

lukas5373
08.10.2023 5 z 5

Opravdu výborná kniha, díky níž jsem se dozvěděl mnoho zajímavého o činnosti a organizaci Heer, Kriegsmarine a Luftwaffe a jejich vybraných bojových akcí. Na konci pak pár kapitol o DRK, organizací Todt a RAD. Samozřejmě s podtónem tehdejší propagandy a německého vidění světa, ale ve snesitelné míře. Já ji přečetl "jedním vrzem" a bylo to pro mě opravdu obohacující.

Vhodná kniha zejména pro ty, kdo se s Wehrmachtem té doby chtějí seznámit čtivou formou a zároveň se nechtějí utopit v přehršli faktů.

dearkiki
30.05.2019 5 z 5

Vážně zajímavé. Kromě dobové propagandy, která pochopitelně zkreslovala jisté skutečnosti tak, aby se líbili rukujícím vojákům, je možné se dočíst o členění jednotlivých složek armády a úkolech, které během války plnily. Kapitola o námořnictvu je složená prakticky pouze z popisů několika skutečných bitev, i když patřičně přibarvena, aby ukázala nepřítele v nejhorším světle, ale to se dá pochopit. Vlastně mně to morální odsouzení dost pobavilo, když si uvědomím, jakých činů se za války dopouštěla německá strana. No nic... knihu můžu jen doporučit, protože podobných autentických svědectví té doby dnes moc nenajdete.


Autorovy knížky

2015  90%Moje válečná kniha