Moje kniha biblických příběhů

Moje kniha biblických příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123966/moje-kniha-biblickych-pribehu-vrS-123966.jpg 4 20 5

Kniha je novodobým zpracováním 116 biblických příběhů sepsaných srozumitelně pro děti - vydané v USA, v češtině.

Pro děti a mládež
Vydáno: , Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania
Originální název:

My Book Of Bible Stories , 1991


více info...

Přidat komentář

M_Z
17.01.2021 odpad!

Kniha plna biblickeho nasili. Nektere pribehy a ilustrace naprosto nevhodne pro deti. Vrazdy, krev, bicovani, puleni ditete. Urceno pro indoktrinaci deti v sekte jehovistu.

El@D...
17.11.2019 4 z 5

Až 116 biblických příběhů zapsaných v jednoduché formě, tak aby se dobře četla i menším dětem. V jednu chvíli jsem se ale ztratila ve všech těch jménech (Kain, Abel, Herodes, Abraham, Job, Jozue,...). Jinak má kniha opravdu nádherné ilustrace, které zaujmou každého.
Mě osobně se líbil příběh o Noemově arše a o následné potopě. Příběh je o tom, že Bůh chce seslat na zemi potopu, aby tím zabil všechny zlé lidi. A protože Noe byl dobrý člověk, Bůh mu řekl, ať postaví velkou třípatrovou archu, do které nevnikne voda. Do archy měl Noe vzít svojí osmičlennou rodinu, zvířata (od každého druhu po dvou zvířatech a od některých i po sedmi) a dostatek potravy.
Noe poslechl, a začal společně se svými syny stavět archu. Noe se snažil lidem říci, co Bůh zamýšlí, nikdo mu ale nevěřil. Všichni lidé se jen smáli.
Po nějaké době Bůh řekl Noemovi, aby zavedl svou rodinu a zvířata do archy. Noe tak učinil. Pak Bůh pevně zavřel dveře archy a seslal na zem potopu.
Lidé a zvířata, která se nedostala do archy následně zemřela.
Další příběh, který se mi líbil byl o Velké věži v Babylonu: Nimrod (Noemův pravnuk), se učinil králem a chtěl mít všechny lidi po hromadě, aby jim mohl vládnout. Řekl jim ať postaví město a v něm velkou věž. Lidé tedy začali stavět, to se ale nelíbilo Bohu, proto učinil tak, že lidé náhle přestali mluvit stejnou řečí. Následně se všichni rozmístili po celé zemi (lidé mluvící stejnou řečí, tvořili skupiny).
Knihu bych hodnotila kladně, ale Bible (nebo biblické příběhy) není to, po čem bych sáhla v první řadě, kdybych si chtěla něco přečíst.


Mistr119
06.07.2017 4 z 5

Nečetl jsem Bibli, ale díky této knize jsem se jako malý značně poučil o tom, jak to křesťané mají... :)

Licie84
10.10.2016 4 z 5

Díky čtenářské vyzvě jsem sáhla po této knize. " Oblíbená kniha mého dětství" Jako malá jsen ji zbožňovala,hlavně ilustrace.............

Koza3
22.08.2016 3 z 5

V rámci čtenářské výzvy jsem hledal knihu pro kategorii "Kniha přečtená za jediný den". Vzpoměl jsem si na tuhle knížku pro děti, kterou jsem jako malý kluk doma rád lustroval. Miloval jsem ty ilustrace, obrázky biblických příběhů. Brácha měl jeden výtisk, který mi věnoval a tak jsem se jednu neděli rozhodl ji přelouskat. 116 příběhů, těch hlavních příběhů z Bible, které by měl znát každý člověk na Zemi existující. Jsou podány jednoduchou formou (občas se ztratíte ve všech těch jménech, ale je možno jich spoustu vypustit, nejsou pro příběhy podstatné), mnohdy mají pro děti ponaučení. Hlavním lákadlem, jak jsem již zmínil, jsou nádherné ilustrace, které Vám zůstanou v paměti. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavostí (Metuzalém že nebylo město ale člověk :-), že lidé žili několik set let, proč bylo sesláno deset ran božích na Egypt, atd.), ale přesto hodnotím průměrně. Proč? Poznámka první - možná bych vynechal některé příběhy, které slouží pouze jako spojový materiál a soustředil se na ty "důležitější", na které by se v tom případě dostalo více prostoru než pár stránek. Poznámka druhá - i přes to, že jsem lehce věřící, nepatřím do žádné církve. Tak bych chtěl vychovávat i své dítě, nestranně, ať si samo rozhodne, jakou duševní cestou se chce vydat. U většiny příběhů jsem ale cítil nátlak autorů na to, aby děti nejen konaly dobro a řídili se božími přikázaními (to je v pořádku), ale taktéž aby zasvětili svůj život sdílení těchto příběhů a šiření pravdy o Bohu. Nic proti tomu, ale očkovat děti do těchto činností není správné. Kdo chce šířit slovo Boží, nechť si tak rozhodne sám ve starším věku, ale ať to nemá vtlučené do paměti již od mládí. Proto, až budu svému dítěti chtít dát knihu biblických příběhů, tahle to nebude. Bude to jiná, která bude objektivnější, faktičtější se zachováním prvků božích zázraků.