[Moje hvězda] 1

[Moje hvězda] 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533383/bmid_moje-hvezda-1-6607e9ec25f86.jpg 5 9 5

Moje hvězda série

1. díl

„Ve světě showbyznysu je lež efektivní zbraní.“ Pro Goróa, porodníka v maloměstské nemocnici, je málokteré prostředí tak cizí jako nablýskaný svět zábavního průmyslu. Jediné, co jej k němu pojí, je jeho nehasnoucí podpora krásné Ai Hošino, idolu na počátku nadějné kariéry. Když však (ne)šťastná náhoda svede jejich cesty dohromady, osudy Goróa a Ai se propletou způsobem, jaký ani jeden z nich nečekal!... celý text

Literatura světová Komiksy Dívčí romány
Vydáno: , Crew
Originální název:

推しの子1 , 2020


více info...

Přidat komentář

Vjeerus
29.04.2024 5 z 5

Povědět o této knize cokoliv bez spoileru je víc, než tvrdý oříšek, protože známé info z anotace o nečekaném propojení osudů hlavních hrdinů je víc než nečekané pro samotné čtenáře.
Asi začnu tím, že jsem očekávala nějakou bláznivou komedii, kdy se porodník dostane neohrabaným vpádem na scénu nějakého natáčení a všichni se rozhodnou, že je to tak směšné, že ten nepovedený záběr zachovají a tím se roztočí kola osudu dvou naprosto rozdílných postav. Dál od pravdy jsem být opravdu nemohla.
Kniha vás s každou přečtenou stránkou přesvědčuje o tom, že to pozlátko v showbyznysu je sice krásné, ale co vše se za ním dá ukrýt (a mnohdy ukrývá) je naprosto šílené, ať už je to stalking, vraždy, lži, zdravotní stav… atp.
Takže ano, docela emoční jízda s těžkými tématy. Ale autorka nezapomněla, že i ten humor a radost patří k životu, takže dostaneme mladou, trošku lehkovážnou hvězdičku, lékaře posedlého idolem díky jedné pacientce a holčičku nezkušenou životem, která si užívá (a využívá) každý okamžik, co jí byl dán. A věřte mi, tahle kombinace krásně vyvažuje ta bolavá témata.
Svazek končí opravdu jedním velkým srdcebolem a já si rozhodně nenechám ujít další díly, protože rozsah díla mě opravdu hodně mile překvapil.
Za mangu děkuji @crew_komiks v rámci spolupráce

EvikU.
29.04.2024 5 z 5

Jak vyjádřit, že jsem z mangy maximálně nadšená? Pomoc, chybí mi hvězdičky na hodnocení.

Moje hvězda je o 16 leté frotmence kapely Ai. Vychází z toho, že lidé ze showbyznysu musí být krásný a můžou klidně lhát. Hlavně když říkají, co chtějí fanoušci slyšet. Nejdůležitější jsou srdíčka na postech, sledovanost, peníze.

Život Ai se jednoho dne protne se životem doktora gynekologie Goróa. Ai je těhotná a do světa nesmí tato informace proniknout.

Bojím se cokoliv napsat, abych neprozradila děj, ale jsem nadšená moc, tohle bude manga, kterou budu na počkání všem doporučovat. :)

Kniha vypráví o talentu, o světě showbyznysu, ale i o reinkarnaci, lásce, pocitech,...je spíše dojemná, než vtipná a velmi dobře promyšlená. Konec mě dostal, rozpůlil srdce vejpůl.

Manga má poměrně hodně děje, psaní a je dokonalá. Doporučila bych ji úplně všem i těm, co komiksy nečtou, protože po téhle zkušenosti začnou! Kde je druhý díl?


domiii97
28.04.2024 5 z 5

Příběh o světě showbyznysu, fanouškách milující celebrity až moc a idolech, jenž mají i svůj život skrytý před zraky kamer.

Může se zdát, že se jedná o přehnaně komický příběh, ale opak je pravdou. Ano, [Moje hvězda] má v sobě humor, ale zároveň je velmi dojemná. To čtenář zjistí hlavně na závěr.

Manga dává nahlédnout do světa hvězd, zákulisí i do toho, co vše obnáší být tím největším idolem.

Ai na obálce společně s kresbou od Menga Jokojariho naláká nejednoho čtenáře japonského komiksu.

Pokud hledáte mangu se zajímavým příběhem a neobvyklou zápletkou, je [Moje hvězda] zrozená pro vás.

Děkuji Nakladatelství Crew za poskytnutí recenzního výtisku

rozaaalie_
25.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Mladičká Ai Hošino je na počátku slibné kariéry oslnivého idolu. Její život se náhle proplete s Goróem, maloměstským porodníkem a zároveň vášnivým fanouškem téhle hvězdné zpěvačky. To však ještě netuší, jaké tajemství dívka skrývá.

Tohle dílo alespoň bez počátečního SPOILERU nedokážu popsat, protože nic divnějšího jsem dlouho nečetla. Goró se totiž nějakým záhadným způsobem převtělí do jednoho ze zpěvaččiných dvojčat, které měl sám odrodit. No jo, Japonsko, co víc dodat xD. (konec spoileru)

Děj se tedy primárně točí okolo Ai, jejích dětí a propojení se showbyznysem, který skvěle poukazuje na odvrácenou tvář j-popu a celkově negativní stránky slávy. Řeší se zde závažné problémy, se kterými se hvězdy setkávají a o kterých se často nemluví. V díle můžete očekávat témata jako je šikana, stalking, lži a faleš, standardy krásy či psychické potíže.

Určitě však na stránkách nenajdete jen vážné pasáže, ba naopak. Během čtení jsem se častokrát i nasmála. Přestože mě Goró zpočátku trochu děsil, čím víc jsem se do příběhu ponořila, tím víc jsem si ho oblíbila. K srdci mi nejvíc přirostla samotná Ai, která nejprve působila trochu falešně, ale nakonec nic nebylo tak, jak se na první pohled zdálo.

Osobně jsem konec odhadla už průběhu, ale i přesto to byl poměrně intenzivní zážitek. Taky mi vadily určité narážky na Ai, vzhledem k tomu, že měla pouhých 16 let. Některé pasáže byly fakt divné, ale na druhou stranu by se dalo argumentovat, že to je prostě krutá realita.

Tahle manga v pozitivním slova smyslu nakopla mou dlouholetou žánrovou pauzu, a já jsem po přečtení moc ráda, že jsem jí dala šanci. I když jsem se na začátku trochu zděsila nad tím, co to vůbec čtu, v průběhu jsem názor změnila a na konci jsem se dokonce neubránila slzám. Je to dokonalý mix roztomilosti, humoru a vážnějších témat. A kdo ví? Možná, že dojde i na nějakou tu "sherlockovskou" práci ;)...

Knihu jsem obdržela v rámci spolupráce s CREW, kterým tímto děkuji.

w.d.taylor
07.04.2024 5 z 5

Úžasné! Viděla jsem i anime Oshi no ko, ale manga má stále to své kouzlo. Pokud se vám líbí temný příběh skrytý za záclonou příjemného a pěkného příběhu, tato manga je přímo pro vás!

Štítky knihy

manga

Autorovy knížky

Aka Akasaka
japonská
2024  91%[Moje hvězda] 1

Kniha [Moje hvězda] 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x