Moje!

Moje! https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523374/bmid_moje-651459d35771a.jpg 4 21 5

Vývojovou fázi „To je moje!" musí překonat snad všechny děti. Majetnické období se některých drží déle a houževnatěji než jiných. Ať už se tomuto nepříjemnému jevu chcete vyhnout, konečně se ho zbavit, či se na něj s předstihem připravit, knížka švédské autorky Klary Perssonové s lakonickým a výmluvným názvem Moje! vám přijde vhod. Se seversky přímočarým přístupem je bránění vlastních věcí dovedeno do absurdna: „Moje veverka. Moje vláčky. Moje postel. Moje maminka!" Může se to zdát úsměvné, ale věřte, že je to autentické. Pro nikoho není úplně snadné se rozdělit. Ale na druhou stranu zase není nutné dělit se o všechno. Něco je skutečně moje, záleží mi na tom a nechci, aby se to rozbilo. Je skvělé, když to dokáže pochopit i rodič. Ale něco je zase naopak dobré sdílet, protože pak je to větší zábava. Na těchto elementárních poznatcích stojí celé společenské systémy. Ilustrátorka Charlotte Ramelová se geniálně postarala o to, aby jejich podstatu pochopilo i tříleté dítě.... celý text

Přidat komentář

bibi.r
20.03.2024 5 z 5

Pro děti 3+

"Moje" je kniha, kterou prostě musíte MÍT. Je úžasná a děti a všichni komu jsem ji vnutila ke čtení ji milují.
Ilustrace jsou prostě takové jaké jsou. Nejsou prvoplánově líbivé a to se mi asi líbí :).

lucakuca
19.02.2024 3 z 5

Poselství taky chápu, ale tohle fakt ne.
A ty obrázky mě děsí! Hlavně ta holčička je brutálně děsivá. Annabelle.....


Varjohukka
01.02.2024 4 z 5

Tahle kniha mě zaujala vtipným obrázkem na obale a ilustrace uvnitř nejsou o nic méně vtipné. Stejně jako i celý příběh.
Holčička Berta čeká návštěvu. Její kamarád Tobík si k ní má přijít hrát. No jo, ale co když si bude chtít půjčit její nejoblíbenější hračku - plyšovou veverku? Maminka navrhne, že by mohly veverku schovat do skříně, a může si s ní zase hrát až Tobík odejde. Holčička postupně do skříně schovává všechny hračky, pokračuje nábytkem a dalším vybavením bytu. Schová také vanu, ledničku a dokonce i maminku. Nakonec i Tobíka.
No jo, ale s čím a s kým si teď bude hrát?
Vtipná kniha o tom, že je přece jen někdy lepší se s ostatními dělit.

muchomurka
17.01.2024 4 z 5

Úplně se v knížce vidím. Také bych nejradši spoustu věcí schovala do skříně, že jsou jen moje...
Poselství knihy chápu a moc se mi líbí, s jakou lehkostí a vtipem je napsaná/nakreslená. Asi vím, co nám rozšíří knihovničku.

Rudolf14
16.01.2024 5 z 5

Opravdu skvělá kniha, kterou si moje dcera zamilovala (3roky)!

Autorovy další knížky

Klara Persson
švédská, 1985
2017  66%Slova, kde jste?
2014  71%Molly & Zuza
2023  88%Moje!

Kniha Moje! je v

Přečtených22x
Doporučených2x
Chystám se číst5x